Dit zijn de top 6 podcasts van 2023:
Certima B.V.
VMT sprak het afgelopen jaar met vele kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars en fooddesigners. Een aantal van deze gesprekken zijn uitgewerkt in een reeks podcasts. Reden voor de redactie om de top 6 podcasts van 2023 op een rij te zetten.
Dit zijn de top 6 podcasts van 2023:
Onderweg met de auto of de trein en ondertussen meer leren over R&D in food of voedselveiligheid en kwaliteit? Dan zijn podcasts een handige manier daarvoor. VMT zet interessante en leerzame podcastkanalen over foodproductie op een rij.
Een goede voedselveiligheidscultuur neerzetten: ga er maar aanstaan als beginnend of zelfs gevorderd kwaliteitsprofessional. Niet zelden loop je tegen ingesleten gewoonten of zaken aan die iedere QA'er doet rillen. Hoe stel jij je dan op? Hoe ga jij de cultuur veranderen? In dit artikel delen QA'ers en andere experts hun ervaringen.
Heel veel voedingsmiddelen die keurig aan alle levensmiddelenwetgeving voldoen zijn toch niet integer. Dat stelt voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer (69) in zijn nieuwe -en waarschijnlijk laatste- boek 'De leugens op mijn bord', dat volgende week verschijnt. In deze podcast legt hij uit wat er mis is.
VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van maart: Starbucks introduceert lentemenu met lavendelsmaken, Solar Foods introduceert duurzame eiwitrijke snack.
De Nederlandse startup Vivici produceert wei-eiwit via precisiefermentatie. CCO Simon Penfold en CTO Marcel Wubbolts vertellen over de voordelen van de verbinding met oprichters dsm-firmenich en Fonterra, en de potentie van hybride producten.
Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.
Europese wetswijzigingen hebben gevolgen voor de Nederlandse wetgeving. Wat kunnen we de komende tijd verwachten aan Europese beleidsontwikkelingen? Hoe kunnen producenten voorbereid zijn op de eisen van morgen? Wat zijn de plannen van de Europese Unie. Bo Dohmen, senior manager nutrition & health bij FoodDrinkEurope, vertelt tijdens het Food Law Event op 10 juni meer over dit actuele onderwerp.
In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2025 op een rij. Laatste wapenfeiten: Manon Houben nieuwe voorzitter COV en VNV, Hein Schumacher stopt als CEO van Unilever en Esther Veninga nieuwe CFO van Barentz.
Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor februari. Laatste wapenfeiten: metaaldeeltjes in toffee mix Kruidvat, STEC in rundertartaar Aldi en onvermelde allergenen in Thom Kha Kai.
Tri-Union Seafoods heeft vrijwillig besloten bepaalde partijen tonijn in blik terug te roepen die onder verschillende merknamen worden verkocht. Deze terugroepactie is uit voorzorg genomen na melding van de verpakkingsleverancier over een fabricagefout in het easy open treklipje van de blikjes.
Flora Food Group had de doelstelling om een papieren verpakking voor de plantaardige boter te ontwikkelen. Een papieren verpakking voor een vettig product is niet makkelijk. Om dit voor elkaar te krijgen, werkte Flora samen met verschillende partners. Hoe loopt de verpakking een jaar na introductie?