Vion brengt CO2-uitstoot in kaart en stoot activiteiten Duitsland af 

Vion brengt CO2-uitstoot in kaart en stoot activiteiten Duitsland af

Vion is er naar eigen zeggen in geslaagd de CO2-uitstoot in kaart te brengen voor de gehele keten van varkensvlees. "Vanaf het zaadje voor het veevoer tot het transport van het eindproduct naar de winkel" stelt de vleesproducent. Verder kondigt het bedrijf een investering aan in de ondernemingen binnen de Benelux, om zo de eigen duurzaamheidsdoelen te versterken.

CO2-uitstoot reduceren? Supermarktketens gaan samenwerken voor dataverzameling

CO2-uitstoot reduceren? Supermarktketens gaan samenwerken voor...

Supermarktketens Jumbo, Lidl, Superunie en inkoopalliantie EMD gaan gezamenlijk de uitstoot van CO2 in kaart brengen. Door samen te werken willen de partijen naar eigen zeggen essentiële data van leveranciers boven tafel krijgen. De bedrijven zijn in totaal goed voor 60 procent van de retailmarkt.

Ontdek de toegevoegde waarde van het Low-code Power Platform voor jouw organisatie

Ontdek de toegevoegde waarde van het Low-code Power Platform voor...

Tijdens een rondetafelsessie bij Microsoft Nederland, afgelopen mei, werd de toegevoegde waarde van het Power Platform voor de process manufacturing industrie besproken. Microsoft, Cegeka en CZAV hebben diverse deelnemers inspiratie laten opdoen van de mogelijkheden van het platform. Boerencoöperatie CZAV wil haar leden in staat stellen succesvol te zijn en het Power Platform speelt hierbij een belangrijke rol. Welke rol dat is en hoe je uitdagingen in de voedselketen aanpakt, werd in deze sessie besproken.

Stappenplan: zo kun je volgens NVWA voedselfraudeurs buiten de deur houden

Stappenplan: zo kun je volgens NVWA voedselfraudeurs buiten de deur...

Als voedselproducent ben je in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor een zorgvuldige afwikkeling van schadepartijen. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je afgekeurde partij niet alsnog in de handel belandt? De NVWA geeft in dit artikel een stappenplan om voedselfraudeurs buiten de deur te houden, gebaseerd op bevindingen uit inspecties en onderzoeken van NVWA.

Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken

Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken

Ons voedselsysteem loopt zowel economisch, sociaal als ecologisch vast. Met een groeiende wereldbevolking en gelijkblijvende consumptiepatronen zal ons huidige voedselsysteem niet langer voedselzekerheid blijven bieden. Kortom, werk aan de winkel voor de voedingsindustrie, waarbij keteninnovatie een doorslaggevende factor zal worden. Het wordt schaken op 6 borden tegelijk.

Future Food Tech summit: Dit is nodig voor een veerkrachtig voedselsysteem

Future Food Tech summit: Dit is nodig voor een veerkrachtig...

De Future Food Tech summit in San Francisco nam de wereldwijde voedselcrisis onder de loep. De centrale vraag was: welke technologieën en welke innovaties kunnen het voedselsysteem versterken? VMT volgde het online event en zette een oplossingen van foodtech-startups, NGO's en multinationals op een rij.

Baronie & Cémoi gaat chocolade verwerken via open chain Tony's Chocolonely

Baronie & Cémoi gaat chocolade verwerken via open chain Tony's...

Naast Barry Callebaut gaat nu ook Baronie & Cémoi chocolade verwerken via de open chain van Tony's Chocolonely. Door met meerdere partners samen te werken hoopt Tony's de chocolade-industrie eerder 100% slaafvrij te maken.

Zuivelreus wil 'klimaatneutraal' worden: na transport en productie nu boeren aan de beurt

Zuivelreus wil 'klimaatneutraal' worden: na transport en productie nu...

FrieslandCampina heeft de afgelopen jaren stappen gezet om CO2-uitstoot te reduceren met transport en productie. Maar na dit 'laaghangende fruit' zegt de zuivelreus nu klaar te zijn voor het echte werk. De melkveehouders zijn aan de beurt. "Omdat hier in de keten de meeste CO2-uitstoot plaatsvindt."

Wat de gehele keten in ieder geval moet doen, zo zegt Normec Foodcare, is het verhaal van de producten vertellen.

Trending 2023 | Normec Foodcare: 'We moeten het verhaal van onze...

Voedingsmiddelenproducenten krijgen steeds meer vragen over hun producten. Consumenten, retailers en verwerkers willen niet alleen informatie over het product, maar ook over de omstandigheden in het bedrijf. Een uitdaging, maar zeker ook een kans voor de agrosector. "We kunnen laten zien wat de waarde is van lokale producten."

Blockchain beantwoordt aan de vraag naar meer transparantie

Blockchain beantwoordt aan de vraag naar meer transparantie

Om de best mogelijke traceerbaarheid van voedsel te garanderen, breidt Carrefour het gebruik van blockchain uit tot de weidekoe Kwaliteitsketen Carrefour.