16/01/2025 | Cursus hygiënisch ontwerpen

16/01/2025 | Cursus hygiënisch ontwerpen

De cursus hygiënisch ontwerpen vindt plaats op 16 januari in Utrecht.

Burggraaf & Partners nodigt professionals uit voor een 3-daagse cursus over voedselveilig produceren, gericht op zowel nieuwe als bestaande apparatuur en productielijnen. Deze cursus biedt een diepgaande behandeling van alle relevante aspecten van hygiënisch ontwerp in de voedingsindustrie.

Doelstellingen van de cursus zijn:

  1. Inzicht krijgen in het belang van hygiënisch ontwerp, inclusief reinigbaarheid tot op microbieel niveau.
  2. Beoordelen van aan te schaffen apparatuur op microbiële reinigbaarheid.
  3. Projecten rondom hygiënisch ontwerp ontwerpen, uitbesteden en begeleiden, inclusief hygiënisch laswerk.
  4. Herkennen, signaleren en melden van niet-hygiënische situaties.
  5. Motiveren van productie- en technisch personeel om hygiënisch te werken.

De cursus maakt deel uit van een bredere cyclus over Gebouwontwerp (incl. interactie met machines), CIP-reiniging en - indien relevant - Droge processen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Wet- en regelgeving
  • Risicoanalyse (C/F/M)
  • Reiniging
  • Basisbeginselen hygiënisch ontwerpen
  • Materialen: metalen, elastomeren & plastic, en andere
  • Hygiënisch lassen
  • Statische en dynamische afdichtingen
  • Tankontwerpen en andere ontwerpen
  • Hygiënische procesvoering
  • Hygiënisch samenbouwen en beoordelen

Meer informatie via deze link.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Food Future Event: hoe gaat een productontwikkelaar om met het onderwerp ultrabewerkte voeding om?
  2. Desinfectiemethode mineraalwater Vittel en Perrier illegaal? Franse Foodwatch klaagt Nestlé aan
  3. 29/11/2024 | Cursus Hygiënisch ontwerpen - principes
  4. 18/12/2024 | Cursus Hygiënisch onderhoud
  5. 19-21/11/2024 | Fi Europe 2024
  6. Voor abonneesKlimaatverandering verhoogt het risico op voedselgerelateerde ziekten door rauwe producten
  7. Voor abonneesTarwe-allergie en glutengevoeligheid: wat is dat nou precies?
  8. Food Future Event: Deze 6 thema's zijn belangrijk voor productontwikkelaars
  9. Voor abonneesFranse autoriteiten roepen pesto terug vanwege verdenking van botulisme
  10. GEA en Believer Meats willen kweekvlees efficiënt en goedkoop produceren
  1. Voor abonneesProducenten over werken met reststromen: 'Wetgeving maakt het verwerken niet aantrekkelijk'
  2. Farm to Fork-strategie teleurstelling voor duurzame etikettering? Dit is de huidige stand van zaken
  3. 10/12/2024 | Symposium Water en Voedselveiligheid
  4. Young QA: Hoe ga je om met beslissingen waar je je ethisch niet comfortabel bij voelt?
  5. 18/11/2024 | Future of Nutrition Summit
  6. Voor abonneesSchimmel op voedingsmiddelen: wanneer weggooien en wanneer verwijderen
  7. Aanscherping handelsnormen groenten en fruit per 1 januari 2025: hier moet je als levensmiddelenbedrijf op letten
  8. Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts
  9. Voor abonneesAshwagandha-supplementen mogelijk gevaarlijk voor gezondheid
  10. Consumentenbond: 'Supermarkten strooien met niet-bestaande, achterhaalde of twijfelachtige prijsverlagingen'