16/01/2025 | Cursus hygiënisch ontwerpen

16/01/2025 | Cursus hygiënisch ontwerpen

De cursus hygiënisch ontwerpen vindt plaats op 16 januari in Utrecht.

Burggraaf & Partners nodigt professionals uit voor een 3-daagse cursus over voedselveilig produceren, gericht op zowel nieuwe als bestaande apparatuur en productielijnen. Deze cursus biedt een diepgaande behandeling van alle relevante aspecten van hygiënisch ontwerp in de voedingsindustrie.

Doelstellingen van de cursus zijn:

  1. Inzicht krijgen in het belang van hygiënisch ontwerp, inclusief reinigbaarheid tot op microbieel niveau.
  2. Beoordelen van aan te schaffen apparatuur op microbiële reinigbaarheid.
  3. Projecten rondom hygiënisch ontwerp ontwerpen, uitbesteden en begeleiden, inclusief hygiënisch laswerk.
  4. Herkennen, signaleren en melden van niet-hygiënische situaties.
  5. Motiveren van productie- en technisch personeel om hygiënisch te werken.

De cursus maakt deel uit van een bredere cyclus over Gebouwontwerp (incl. interactie met machines), CIP-reiniging en - indien relevant - Droge processen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Wet- en regelgeving
  • Risicoanalyse (C/F/M)
  • Reiniging
  • Basisbeginselen hygiënisch ontwerpen
  • Materialen: metalen, elastomeren & plastic, en andere
  • Hygiënisch lassen
  • Statische en dynamische afdichtingen
  • Tankontwerpen en andere ontwerpen
  • Hygiënische procesvoering
  • Hygiënisch samenbouwen en beoordelen

Meer informatie via deze link.

AH vermeldt land van herkomst op kilozak blauwe bessen uit diepvries. Foto: Distrifood
Hepatitis A

Albert Heijn brengt blauwe bessen terug: nieuw land van herkomst

Albert Heijn verkoopt weer kilozakken blauwe bessen uit de diepvries. De marktleider heeft na de terugroepactie van vorige maand, vanwege hepatitis A, enkele wijzigingen doorgevoerd.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Gevaren en risico's

EFSA nam proceswater onder de loep en komt met tool voor beheersing...

De Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) onderzocht de microbiologische risico's van proceswater bij de verwerking van groente, (bevroren) fruit en kruiden. Op basis van deze gegevens heeft de EFSA een online tool ontwikkeld die het kiemgetallen van pathogenen in proceswater voorspelt.

Voedselveiligheid

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij...

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Fraude

Ruim 120 doden in Turkije door methanol in alcohol

Minstens 124 mensen zijn de afgelopen zes weken in de Turkije overleden na het drinken van illegale alcohol met methanol. Tientallen anderen liggen op de intensive care en bevinden zich in kritieke toestand, aldus het staatspersbureau Anadolu.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Salmonella

Voor abonnees Grootste salmonella-uitbraak in decennia met 230 zieken door...

Noorwegen spreekt van de grootste door voedsel overgedragen uitbraak in bijna 50 jaar met 230 gemelde zieken door Salmonella.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Uitbraak

Voor abonnees 5 mensen aangeklaagd na dodelijke uitbraak van bongkrekzuur

In maart 2024 leidde een uitbraak door het zeldzame toxine bongkrekzuur tot 33 ziektegevallen en zes doden. Vijf mensen zijn aangeklaagd in verband met deze dodelijke uitbraak in Taiwan.

Beeld: Shutterstock
Recall

Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: glas in dumplings en...

Dit zijn de Nederlandse recalls en waarschuwingen voor februari. Laatste wapenfeiten: glas in dumplings, STEC in filet americain, te hoog gehalte schimmel Alternaria in tahin, onvermeld allergeen mosterd bij Ardenner paté en stukjes metaal in whey proteïne chocolade.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Food Future Event: hoe gaat een productontwikkelaar om met het onderwerp ultrabewerkte voeding om?
  2. Desinfectiemethode mineraalwater Vittel en Perrier illegaal? Franse Foodwatch klaagt Nestlé aan
  3. 29/11/2024 | Cursus Hygiënisch ontwerpen - principes
  4. 18/12/2024 | Cursus Hygiënisch onderhoud
  5. 19-21/11/2024 | Fi Europe 2024
  6. Voor abonneesKlimaatverandering verhoogt het risico op voedselgerelateerde ziekten door rauwe producten
  7. Voor abonneesTarwe-allergie en glutengevoeligheid: wat is dat nou precies?
  8. Food Future Event: Deze 6 thema's zijn belangrijk voor productontwikkelaars
  9. Voor abonneesFranse autoriteiten roepen pesto terug vanwege verdenking van botulisme
  10. GEA en Believer Meats willen kweekvlees efficiënt en goedkoop produceren
  1. Voor abonneesProducenten over werken met reststromen: 'Wetgeving maakt het verwerken niet aantrekkelijk'
  2. Farm to Fork-strategie teleurstelling voor duurzame etikettering? Dit is de huidige stand van zaken
  3. 10/12/2024 | Symposium Water en Voedselveiligheid
  4. Young QA: Hoe ga je om met beslissingen waar je je ethisch niet comfortabel bij voelt?
  5. 18/11/2024 | Future of Nutrition Summit
  6. Voor abonneesSchimmel op voedingsmiddelen: wanneer weggooien en wanneer verwijderen
  7. Aanscherping handelsnormen groenten en fruit per 1 januari 2025: hier moet je als levensmiddelenbedrijf op letten
  8. Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts
  9. Voor abonneesAshwagandha-supplementen mogelijk gevaarlijk voor gezondheid
  10. Consumentenbond: 'Supermarkten strooien met niet-bestaande, achterhaalde of twijfelachtige prijsverlagingen'