Burggraaf & Partners nodigt professionals uit voor een 3-daagse cursus over voedselveilig produceren, gericht op zowel nieuwe als bestaande apparatuur en productielijnen. Deze cursus biedt een diepgaande behandeling van alle relevante aspecten van hygiënisch ontwerp in de voedingsindustrie.
Doelstellingen van de cursus zijn:
- Inzicht krijgen in het belang van hygiënisch ontwerp, inclusief reinigbaarheid tot op microbieel niveau.
- Beoordelen van aan te schaffen apparatuur op microbiële reinigbaarheid.
- Projecten rondom hygiënisch ontwerp ontwerpen, uitbesteden en begeleiden, inclusief hygiënisch laswerk.
- Herkennen, signaleren en melden van niet-hygiënische situaties.
- Motiveren van productie- en technisch personeel om hygiënisch te werken.
De cursus maakt deel uit van een bredere cyclus over Gebouwontwerp (incl. interactie met machines), CIP-reiniging en - indien relevant - Droge processen.
Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:
- Wet- en regelgeving
- Risicoanalyse (C/F/M)
- Reiniging
- Basisbeginselen hygiënisch ontwerpen
- Materialen: metalen, elastomeren & plastic, en andere
- Hygiënisch lassen
- Statische en dynamische afdichtingen
- Tankontwerpen en andere ontwerpen
- Hygiënische procesvoering
- Hygiënisch samenbouwen en beoordelen
Meer informatie via deze link.