10/12/2024 | Symposium Water en Voedselveiligheid

10/12/2024 | Symposium Water en Voedselveiligheid

Het symposium Water en Voedselveiligheid vindt op 10 december plaats in De Bilt.

Op dinsdag 10 december 2024 organiseert de Stichting Food Pack in Congrescentrum Het Groene Hart in Utrecht een symposium over voedselverpakking en veiligheid. Tijdens dit evenement zullen vooraanstaande sprekers ingaan op de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen binnen de wereld van voedselverpakking in relatie tot voedselveiligheid. Dr. Ingrid de Vries (Wageningen University & Research, Food Safety Research) zal het symposium openen met een keynote over innovaties in verpakkingsmateriaal en hun impact op de voedselveiligheid.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Migratie van chemische stoffen uit verpakkingsmaterialen
  • Duurzame verpakkingsoplossingen en voedselveiligheid
  • Wet- en regelgeving rondom voedselverpakkingen
  • Innovatieve technologieën voor verlenging van de houdbaarheid
  • Gebruik van bioplastics en recyclebare materialen
  • Voedselcontactmaterialen en hun risico’s
  • Detectiemethoden voor contaminanten in verpakte voedingsmiddelen
  • Praktijkvoorbeelden van beheersmaatregelen en testmethoden

Meer informatie via deze link.

Beeld: Suckers

Startup bouwt fabriek voor suikervrije, plasticvrije lolly: 'We...

STARTUP BELICHT - Waarom moeten lolly's op festivals zo vervuilend zijn? Dat vroeg Laura Melenhorst, oprichter van Suckers, zich af. De startup werkt momenteel hard aan het opzetten en inrichten van een eigen fabriek in Nieuwegein. Daar gaat de startup suikervrije lolly's met een eetbaar stokje maken, verpakt in een 100% plasticvrije verpakking. VMT sprak met Melenhorst: "We willen een revolutie starten naar meer plezier op een duurzame manier."

30/9/2025 | VMT Food R&D Event

30/9/2025 | VMT Food R&D Event

Het Food R&D Event van VMT is dé jaarlijkse bijeenkomst waar de productontwikkelaars, R&D-ers en iedereen die in de voedingsindustrie daarbij betrokken is bij elkaar komen. Praktisch, diepgaand, netwerken en het uitwisselen van ervaringen lopen als een rode draad door het programma.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.

Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk voor de doorsnee consument

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.