10/12/2024 | Symposium Water en Voedselveiligheid

10/12/2024 | Symposium Water en Voedselveiligheid

Het symposium Water en Voedselveiligheid vindt op 10 december plaats in De Bilt.

Op dinsdag 10 december 2024 organiseert de Stichting Food Pack in Congrescentrum Het Groene Hart in Utrecht een symposium over voedselverpakking en veiligheid. Tijdens dit evenement zullen vooraanstaande sprekers ingaan op de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen binnen de wereld van voedselverpakking in relatie tot voedselveiligheid. Dr. Ingrid de Vries (Wageningen University & Research, Food Safety Research) zal het symposium openen met een keynote over innovaties in verpakkingsmateriaal en hun impact op de voedselveiligheid.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Migratie van chemische stoffen uit verpakkingsmaterialen
  • Duurzame verpakkingsoplossingen en voedselveiligheid
  • Wet- en regelgeving rondom voedselverpakkingen
  • Innovatieve technologieën voor verlenging van de houdbaarheid
  • Gebruik van bioplastics en recyclebare materialen
  • Voedselcontactmaterialen en hun risico’s
  • Detectiemethoden voor contaminanten in verpakte voedingsmiddelen
  • Praktijkvoorbeelden van beheersmaatregelen en testmethoden

Meer informatie via deze link.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesProducenten over werken met reststromen: 'Wetgeving maakt het verwerken niet aantrekkelijk'
  2. Farm to Fork-strategie teleurstelling voor duurzame etikettering? Dit is de huidige stand van zaken
  3. Young QA: Hoe ga je om met beslissingen waar je je ethisch niet comfortabel bij voelt?
  4. 18/11/2024 | Future of Nutrition Summit
  5. Voor abonneesSchimmel op voedingsmiddelen: wanneer weggooien en wanneer verwijderen
  6. Aanscherping handelsnormen groenten en fruit per 1 januari 2025: hier moet je als levensmiddelenbedrijf op letten
  7. Communiceren over vleesvervangers? Dit zijn 6 inzichten van experts
  8. Voor abonneesAshwagandha-supplementen mogelijk gevaarlijk voor gezondheid
  9. Consumentenbond: 'Supermarkten strooien met niet-bestaande, achterhaalde of twijfelachtige prijsverlagingen'
  10. Een plantaardig alternatief voor kaas van lokale grondstoffen? Het project KAAZ moet daarbij helpen
  1. Quality Time met IJsbrand: Sinaasappel met fungicide (video)
  2. Voor abonneesSalmonella-uitbraak in 9 staten van de VS
  3. Safe met Roos: CSRD-wetgeving doorbraak of administratieve last?
  4. Voor abonneesTarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024?
  5. Voor abonnees'Ontbossingswet EU zet kleine boeren wereldwijd buitenspel'
  6. Opkomend voedselveiligheidsrisico door klimaatverandering? EFSA oordeelt over Vibrio
  7. Koffie- en theegigant vreest ontbossingswetgeving: 'landen riskeren dat export wordt geblokkeerd'
  8. Voor abonneesWWF-NL over ontbossingswetgeving: 'Gebruik creativiteit van product ontwikkeling ook voor dit soort wetten'
  9. Voor abonneesMeldingen RASFF in 2023 op hoogste niveau ooit: dit zijn de opvallendste punten
  10. Upfield verandert naam naar Flora Food Group