VMT.nl lanceert vernieuwde website met speciale collecties

VMT.nl lanceert vernieuwde website met speciale collecties

VMT.nl heeft een flinke update gekregen. Naast een refresh van de website en de artikelen, heeft VMT de zogeheten 'collecties' gelanceerd. Dat zijn verzamelingen van praktische artikelen en documenten rondom veelgelezen thema's in Voedselveiligheid & Kwaliteit, Wetgeving & Toezicht, R&D en Duurzaamheid & MVO. Verder zijn de ruim 26.000 artikelen op VMT.nl makkelijker doorzoekbaar dan ooit.

Actueel, altijd feitelijk gecheckt bij experts en direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Dat zijn de kernwoorden van de vernieuwde VMT website. Primair gericht op voedingsmiddelentechnologen, R&D-ers en kwaliteitsprofessionals in food die willen werken volgens de nieuwste inzichten en volgens de actuele wet- en regelgeving en markteisen.

“Met de vernieuwde website van VMT willen we QA-ers, R&D-ers, voedingstechnologen en regulatory affairs in foodproductie zo praktisch mogelijk op weg helpen. Niet alleen met inspiratie en trends, maar vooral met handige collecties, up-to-date kennisverhalen, checklists, actuele videolezingen, best practices van andere foodbedrijven en veel tips voor implementatie van wet- en regelgeving", zegt hoofdredacteur Willem Paul de Mooij. Met een abonnement op VMT.nl zijn alle 26.000 artikelen en de digitale magazines terug tot 2013 makkelijk toegankelijk en doorzoekbaar.

De vernieuwingen op een rijtje:

1. Vernieuwde navigatie

Het hoofdmenu van de website is aangepast. Rechts van het VMT-logo vind je de belangrijkste kernthema's van VMT met daarnaast een 'V' die is bedoeld als uitklapper. In de uitklapper vind je de collecties van belangrijke onderwerpen binnen het thema. Bij Voedselveiligheid & Kwaliteit zijn dat bijvoorbeeld 'Listeria monocytogenes' en 'Voedselveiligheidscultuur'. Links van het logo staan 3 streepjes: het hamburgermenu. Daarin vind je links naar de andere belangrijke pagina's, zoals de digitale magazines en de overige thema's.

2. Collecties

Een heel grote vernieuwing op VMT.nl is de introductie van de collecties. Uit vele gesprekken met onze lezers en de analyse van onze gebruikersstatistieken, weten we welke onderwerpen belangrijk worden gevonden. Van deze onderwerpen hebben we collecties samengesteld. Dat zijn er nu bij de start tien, maar het is de bedoeling dat dit aantal collecties de komende tijd gaat groeien. Bij deze een expliciete uitnodiging aan onze lezers om met ideeën te komen voor nieuwe collecties of aanvullingen op bestaande. Collecties worden gebouwd onder de thema's: Voedselveiligheid & Kwaliteit, Wetgeving & Toezicht, Duurzaamheid & MVO en R&D. Stuur gerust een mail naar redactie.vmt@vmnmedia.nl

3. Zoeken is verbeterd

Wist je dat het papieren archief van VMT teruggaat tot maar liefst 1897!? Helaas gaat het digitale archief op onze website niet zover terug, maar inmiddels staan er op de vernieuwde VMT website ruim 20.000 nieuwsartikelen en ruim 5300 achtergrondartikelen. Dit digitale archief op de site gaat terug tot 2003 en is nu beter doorzoekbaar dan ooit met de verbeterde zoekmachine. Mocht je ooit om wat voor reden dan ook toch dieper in ons analoge archief willen spitten? Neem gerust contact op met de redactie.

4. Magazine archief

Verder is het doorbladerbare magazine archief op de site bijgewerkt en dat gaat nu terug tot 2013.

5. Strakkere nieuwsbrief

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van VMT is dan toch een aanrader. Want de redactie van VMT houdt nauwgezet de ontwikkeling in de voedingsindustrie bij. Naast wet- en regelgeving ook inzichten over opkomende voedselveiligheidsrisico's, het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen en gezonde productontwikkeling. Naast de reguliere nieuwsbrief, maakt VMT ook een speciale themanieuwsbrieven: de Thema Update Voedselveiligheid, de Thema Update Wetgeving, de Thema Update Duurzaamheid en de Thema Update R&D, VMT food.be en de Vacature Nieuwsbrief. Aanmelden kan hier.

Zoals je gewend bent

Natuurlijk vind je op VMT ook nog steeds het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in food. Evenals een homepage vol met inspiratie over strategie, visies en goede voorbeelden van andere bedrijven. Neem snel een kijkje op de vernieuwde VMT website. Heb je feedback of een goede tip, mail dan redactie.vmt@vmnmedia.nl

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Als Tasty Basics een nieuw product ontwikkelt, gebruiken ze vooral onbewerkte ingrediënten zoals noten en zaden, hele grondstoffen in plaats van bewerkte ingrediënten
productontwikkeling

Onbewerkt en toch smeuïg: hoe Tasty Basics er zonder boter en suiker...

Ultrabewerkt is ongewenst, onbewerkt is 'in'. Maar hoe lastig is het om met onbewerkte ingrediënten te werken? Maarten Duursma weet niet anders als productontwikkelaar bij Tasty Basics, producent van ontbijtgranen en graanrepen. "Doordat we veel noten en zaden gebruiken, zijn onze producten vetrijk, maar dat is de keuze die we maken als we voor onbewerkt gaan."

AH vermeldt land van herkomst op kilozak blauwe bessen uit diepvries. Foto: Distrifood
Hepatitis A

Albert Heijn brengt blauwe bessen terug: nieuw land van herkomst

Albert Heijn verkoopt weer kilozakken blauwe bessen uit de diepvries. De marktleider heeft na de terugroepactie van vorige maand, vanwege hepatitis A, enkele wijzigingen doorgevoerd.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Gevaren en risico's

EFSA nam proceswater onder de loep en komt met tool voor beheersing...

De Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) onderzocht de microbiologische risico's van proceswater bij de verwerking van groente, (bevroren) fruit en kruiden. Op basis van deze gegevens heeft de EFSA een online tool ontwikkeld die het kiemgetallen van pathogenen in proceswater voorspelt.

Voedselveiligheid

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij...

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Fraude

Ruim 120 doden in Turkije door methanol in alcohol

Minstens 124 mensen zijn de afgelopen zes weken in de Turkije overleden na het drinken van illegale alcohol met methanol. Tientallen anderen liggen op de intensive care en bevinden zich in kritieke toestand, aldus het staatspersbureau Anadolu.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Salmonella

Voor abonnees Grootste salmonella-uitbraak in decennia met 230 zieken door...

Noorwegen spreekt van de grootste door voedsel overgedragen uitbraak in bijna 50 jaar met 230 gemelde zieken door Salmonella.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Uitbraak

Voor abonnees 5 mensen aangeklaagd na dodelijke uitbraak van bongkrekzuur

In maart 2024 leidde een uitbraak door het zeldzame toxine bongkrekzuur tot 33 ziektegevallen en zes doden. Vijf mensen zijn aangeklaagd in verband met deze dodelijke uitbraak in Taiwan.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.