VMT.nl lanceert vernieuwde website met speciale collecties

VMT.nl lanceert vernieuwde website met speciale collecties

VMT.nl heeft een flinke update gekregen. Naast een refresh van de website en de artikelen, heeft VMT de zogeheten 'collecties' gelanceerd. Dat zijn verzamelingen van praktische artikelen en documenten rondom veelgelezen thema's in Voedselveiligheid & Kwaliteit, Wetgeving & Toezicht, R&D en Duurzaamheid & MVO. Verder zijn de ruim 26.000 artikelen op VMT.nl makkelijker doorzoekbaar dan ooit.

Actueel, altijd feitelijk gecheckt bij experts en direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Dat zijn de kernwoorden van de vernieuwde VMT website. Primair gericht op voedingsmiddelentechnologen, R&D-ers en kwaliteitsprofessionals in food die willen werken volgens de nieuwste inzichten en volgens de actuele wet- en regelgeving en markteisen.

“Met de vernieuwde website van VMT willen we QA-ers, R&D-ers, voedingstechnologen en regulatory affairs in foodproductie zo praktisch mogelijk op weg helpen. Niet alleen met inspiratie en trends, maar vooral met handige collecties, up-to-date kennisverhalen, checklists, actuele videolezingen, best practices van andere foodbedrijven en veel tips voor implementatie van wet- en regelgeving", zegt hoofdredacteur Willem Paul de Mooij. Met een abonnement op VMT.nl zijn alle 26.000 artikelen en de digitale magazines terug tot 2013 makkelijk toegankelijk en doorzoekbaar.

De vernieuwingen op een rijtje:

1. Vernieuwde navigatie

Het hoofdmenu van de website is aangepast. Rechts van het VMT-logo vind je de belangrijkste kernthema's van VMT met daarnaast een 'V' die is bedoeld als uitklapper. In de uitklapper vind je de collecties van belangrijke onderwerpen binnen het thema. Bij Voedselveiligheid & Kwaliteit zijn dat bijvoorbeeld 'Listeria monocytogenes' en 'Voedselveiligheidscultuur'. Links van het logo staan 3 streepjes: het hamburgermenu. Daarin vind je links naar de andere belangrijke pagina's, zoals de digitale magazines en de overige thema's.

2. Collecties

Een heel grote vernieuwing op VMT.nl is de introductie van de collecties. Uit vele gesprekken met onze lezers en de analyse van onze gebruikersstatistieken, weten we welke onderwerpen belangrijk worden gevonden. Van deze onderwerpen hebben we collecties samengesteld. Dat zijn er nu bij de start tien, maar het is de bedoeling dat dit aantal collecties de komende tijd gaat groeien. Bij deze een expliciete uitnodiging aan onze lezers om met ideeën te komen voor nieuwe collecties of aanvullingen op bestaande. Collecties worden gebouwd onder de thema's: Voedselveiligheid & Kwaliteit, Wetgeving & Toezicht, Duurzaamheid & MVO en R&D. Stuur gerust een mail naar redactie.vmt@vmnmedia.nl

3. Zoeken is verbeterd

Wist je dat het papieren archief van VMT teruggaat tot maar liefst 1897!? Helaas gaat het digitale archief op onze website niet zover terug, maar inmiddels staan er op de vernieuwde VMT website ruim 20.000 nieuwsartikelen en ruim 5300 achtergrondartikelen. Dit digitale archief op de site gaat terug tot 2003 en is nu beter doorzoekbaar dan ooit met de verbeterde zoekmachine. Mocht je ooit om wat voor reden dan ook toch dieper in ons analoge archief willen spitten? Neem gerust contact op met de redactie.

4. Magazine archief

Verder is het doorbladerbare magazine archief op de site bijgewerkt en dat gaat nu terug tot 2013.

5. Strakkere nieuwsbrief

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van VMT is dan toch een aanrader. Want de redactie van VMT houdt nauwgezet de ontwikkeling in de voedingsindustrie bij. Naast wet- en regelgeving ook inzichten over opkomende voedselveiligheidsrisico's, het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen en gezonde productontwikkeling. Naast de reguliere nieuwsbrief, maakt VMT ook een speciale themanieuwsbrieven: de Thema Update Voedselveiligheid, de Thema Update Wetgeving, de Thema Update Duurzaamheid en de Thema Update R&D, VMT food.be en de Vacature Nieuwsbrief. Aanmelden kan hier.

Zoals je gewend bent

Natuurlijk vind je op VMT ook nog steeds het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in food. Evenals een homepage vol met inspiratie over strategie, visies en goede voorbeelden van andere bedrijven. Neem snel een kijkje op de vernieuwde VMT website. Heb je feedback of een goede tip, mail dan redactie.vmt@vmnmedia.nl

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Foto: Shutterstock

Dit is waarom er in januari strengere regels komen voor de verkoop...

De laatste jaren is rauwe melk populair onder consumenten die op zoek zijn naar natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Hoewel de voedselveiligheid van rauwe zuivelproducten in Nederland relatief goed is, blijft de consumptie ervan risicovol. Regels rondom verkoop worden daarom per 1 januari 2025 aangescherpt. Dit artikel zet het op een rij.

Webapp voert DNA-sequencing uit en detecteert besmettingsbron

Webapp voert DNA-sequencing uit en detecteert besmettingsbron

Besmetting in voedsel kan heel veel bronnen hebben. Doorgaans gaat het om een bacterie, maar waar komt die vandaan? Onderzoekers van de Hogeschool Leiden analyseren DNA daarvan en ontwierpen onder leiding van lector Astrid Heikema een webapp, waarmee bedrijven de bron van de besmetting kunnen detecteren.

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van onvoldoende verhitte kip

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van...

Onderzoekers hebben de kosten van campylobacter-infecties in Australië door besmette kip berekend. Wetenschappers kwantificeerden de kosten van ziektes die toe te schrijven zijn aan specifieke binnenlandse risicofactoren voor Campylobacter jejuni en Campylobacter coli.

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken 

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken

Vanaf 1 januari 2025 kunnen voedingsprofessionals gebruik maken van het nieuwe fraudeplatform European Food Fraud Community of Practice (EFF-CoP). Het platform moet onderzoek stimuleren en een gemeenschap vormen voor professionals om voedselfraude tegen te gaan.

Beeld: Shutterstock

Foodwatch: veel verboden bestrijdingsmiddelen belanden via omweg tóch...

Foodwatch stelt dat Europese bedrijven 48 soorten verboden pesticiden exporteren naar landen buiten de EU, waar de pesticiden wél toegestaan zijn. Via een omweg belanden veel verboden pesticiden in Nederlands voedsel. Die conclusie trekt Foodwatch uit cijfers van residumetingen van de NVWA.

Escherichia albertii-uitbraak gelinkt aan vermoedelijk besmet voedsel

Escherichia albertii-uitbraak gelinkt aan vermoedelijk besmet voedsel

Een zeldzame bacteriële infectie veroorzaakte in 2023 een uitbraak van gastro-enteritis bij scholieren in China. De vermoedelijke oorzaak is besmet voedsel. Daarmee is dit de eerste melding van een E. albertii-uitbraak buiten Japan.

Food Law Event gemist: dit houdt het nieuwe Nederlandse allergenenbeleid in voor de industrie (video)

Food Law Event gemist: dit houdt het nieuwe Nederlandse...

Per 1 januari 2024 is er een nieuw Nederlands allergenenbeleid, vastgesteld door het ministerie van VWS. Daarnaast hebben de FNLI, het CBL en de NVWA een richtlijnendocument opgesteld. Wat staat hier precies in? En wat kunnen we verder nog verwachten op gebied van allergenen en kruisbesmetting? In deze lezing vertellen Krista Baar (Normec), Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Marloes Kneppers (FNLI) meer over dit onderwerp.

Illustratie: Larissa Sas

Tip van jouw advocaat: Influencermarketing, hoe zit het precies?

KENNISPARTNER - COLUMN - Zet je als adverteerder wel eens influencers in voor je marketing? Dit is een effectieve manier om bepaalde doelgroepen te bereiken. Maar er gelden ook regels. Jouw advocaat bespreekt de belangrijkste aandachtspunten en geeft tips.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.