Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo

Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo

De nieuwe fabriek van Hessing Supervers is de meest duurzame Groente VersFabriek van Europa. Tenminste, dat zegt het bedrijf zelf. Begin maart zal er vanuit de nieuwe productielocatie elke dag duizenden groenten verwerkt worden tot verschillende groenteproducten.

Halverwege 2018 is Hessing Supervers gestart met de uitbreiding van bestaande productielocaties. Greenport Venlo was de meest logische keuze, dichtbij de grootste tuinbouwgebieden van Nederland en huidige klanten. In de nieuwe fabriek komen honderd productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groenten. Op deze manier zorgt de groenteverwerker ervoor dat de productie consistent door kan blijven gaan. Naast het snijden van groenten wordt er ook aan toekomstige productinnovaties van maaltijden gewerkt, waaronder de verwerking van rauw vlees voor stoommaaltijden.

Duurzaamste fabriek van Europa

De nieuwe locatie voldoet aan de laatste duurzaamheidsnormen. Daarmee mag de fabriek van Hessing Supervers zich de meest duurzame Groente VersFabriek van Europa noemen. Zo is er geen aansluiting op gas en wordt er via zonnepanelen energie opgewekt. Daarnaast zal de energie die vrijkomt bij het koelen van de producten gebruikt worden voor het verwarmen van de kantoren. “Ook gaan we uiterst economisch om met het water dat we gebruiken voor het wassen van onze producten. Doordat we nu qua locatie veel dichter bij teeltgebieden liggen en bij onze klanten, is er minder transport nodig’’, aldus Algemeen directeur Frank Hessing.

Meer werkgelegenheid

Verder biedt de opening van Hessing Supervers in Greenport Venlo extra veel banen in de regio. Een deel van de medewerkers zal vanuit andere vestigingen naar Hessing in Greenport Venlo overstappen, maar dit is niet genoeg om alle vacatures te vervullen. Hessing Supervers wil in haar personeelsbezetting, naast huidige medewerkers, ruimte geven aan werkzoekenden op alle niveaus uit de regionale arbeidsmarkt.

Duurzame productie

Deze vier Belgische foodbedrijven zijn gekroond tot 'Factory of the...

Tijdens de elfde editie van awardceremonie 'Factory of the Future' selecteerde de jury 11 bedrijven voor de titel waarvan 4 voedingsbedrijven. De titel is bestemd voor de meest toekomstbestendige Belgische fabrieken.

Snoepproductie - Beeld: Cloetta
Fabriek van de Toekomst

Cloetta gaat toch geen duurzame snoepfabriek in Roosendaal bouwen

Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta, fabrikant van snoepmerken zoals Red Band, Venco en Lonka, ziet af van de duurzame snoepfabriek in Roosendaal.

Beeld: Shutterstock
Duurzaamheidsclaims

ACM start handhaving duurzaamheidsclaims in de levensmiddelensector

COLUMN - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) kondigt aan dat zij in 2025 haar focus legt op duurzaamheidsclaims in de levensmiddelensector. In dit artikel meer over wat de levensmiddelenindustrie kan verwachten en tips voor producenten.

Voor abonnees
Voor abonnees
Energietransitie

Voor abonnees Zo kan de foodindustrie stappen zetten in energietransitie

Het elektriciteitsnet in Nederland zit vol waardoor voedingsproducenten op korte termijn nauwelijks kunnen overstappen van aardgas op groen stroom. Volgens Rabobank kunnen producenten desondanks al starten met energietransitie. Dit zijn 4 voorstellen die de bank aandraagt.

Biologisch

Stikstofbeleid raakt voedselproducenten, kansen voor biologisch:...

De uitspraak van de rechter over het terugdringen van de stikstofuitstoot raakt niet alleen de agrarische sector, maar ook de voedselproducenten. Voedsel zal duurder worden. De biologische sector ziet juist kansen door de uitspraak.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Salmonella

Voor abonnees Salmonella-uitbraak door komkommers: meer dan 100 mensen ziek

Een uitbraak van Salmonella enterica Typhimurium die te herleiden is tot komkommers, is beëindigd met 113 zieken. Veel Amerikaanse bedrijven hebben hele verse komkommers teruggeroepen. Daarnaast hebben bedrijven in Noord-Amerika gesneden komkommers of voedingsmiddelen die met komkommers zijn gemaakt, zoals wraps en salades, teruggeroepen.

Foto: shutterstock
Duurzaamheidsclaims

Biologische labels winnen aan populariteit: 'Internationale normen...

Biologische voedselkeuzelogo's zijn steeds vaker terug te vinden op verpakkingen. Naast huidige biologische standaarden zijn er nieuwe biologische schema's in opkomst. Advies- en onderzoeksbureau Ecovia Intelligence ziet een stijgende trend in biologische voedselkeuzelogo's.

Voor abonnees
Voor abonnees
Cryptosporidium

Voor abonnees Nieuw subtype Cryptosporidium veroorzaakt uitbraak met boerenkool als...

In december 2023 werd Zweden getroffen door een uitbraak van cryptosporidiose, een infectie veroorzaakt door de parasiet Cryptosporidium. Onderzoek wees uit dat de uitbraak terug te leiden was naar gemengde boerenkoolsalades uit saladebars in supermarkten. De infectie werd veroorzaakt door een nieuw subtype van Cryptosporidium parvum, dat gepaard ging met een hogere frequentie van koorts en braken.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.