De gebruikers kunnen door de 3D-omgeving lopen, trappen op- en aflopen, foto’s maken van een bepaalde situatie en live overleggen met collega’s.

Tweak je nieuwe fabriek al voordat die gebouwd is: aan de VR-bril?

Praatten we enkele jaren geleden nog volop over Industry 4.0 en zijn ongekende nieuwe mogelijkheden voor de voedselindustrie, nu is het alweer de beurt aan zijn opvolger, 5.0. Gebruikmakend van virtual reality kunnen producenten hun nieuwe fabrieksopstelling bezoeken.

Deze 10 trends bepalen nu de Duitse voedingsindustrie

Deze 10 trends bepalen nu de Duitse voedingsindustrie

Ondanks economische onzekerheid blijft de investeringsbereidheid binnen de Duitse voedings- en drankenindustrie opmerkelijk stabiel. Dat concludeert de afgelopen week gepubliceerde DLG-Trendmonitor: 'Investeringen en Trends in de Voedings- en Drankenindustrie'. Van AI tot dataveiligheid: in dit artikel vind je de trends op een rij.

Een ‘Factory of the Future’ is een ‘Factory With a Future’.

Factory of the Future winnaar Alpro: 'Mensen maken het verschil'

Alpro won dit jaar voor het eerst de Factory of the Future. Cargill en Danone verlengden hun titel voor drie jaar. Bij Alpro komen de food heroes op de eerste plaats. Cargill legt het accent op de betrokkenheid en verantwoordelijk van de medewerkers en Danone op digitalisering.

Foto: Wim Kant

Dé voedingstrends van de toekomst volgens futurist Adjiedj Bakas

De voedingsindustrie verandert dagelijks. Maar wat speelt er over een aantal jaar in de keten? Kunnen we al zo ver vooruitblikken? Trendwatcher en futurist Adjiedj Bakas denkt van wel. Waar de voedingsindustrie in rap tempo doorontwikkelt, staat Bakas stil bij de toekomst. In dit artikel drie innovaties die volgens Bakas dé trends van de toekomst zijn.

Popcornproducent Jimmy's bouwt nieuwe duurzame fabriek

Popcornproducent Jimmy's bouwt nieuwe duurzame fabriek

Popcornfabrikant Jimmy's is begonnen met de bouw van een nieuwe hoofdlocatie in Ridderkerk. De vestiging komt op het Dutch Fresh Port terrein, een bedrijvenpark uitsluitend voor circulaire en duurzame producenten.

De teams in de grootste chocoladefabriek ter wereld hebben de afgelopen jaren enorme inspanningen geleverd om van de fabriek een ‘smart factory’ te maken.

'Factory of the Future' Barry Callebaut duikt diep in data-analyse

'De operators krijgen tijdens het productieproces in realtime zicht op de data van de machines waarmee ze werken', vertelt digital innovation manager Bram Van Genabet van Barry Callebaut in een interview met VMT. 'Dit zorgt voor zo efficiënt mogelijke processen. Vandaag collecteren we de meeste data van onze machines. Zeven jaar geleden werd er heel weinig data gecapteerd.'

Nadia Lapage van FEVIA: “Het is geen toeval dat voedingsbedrijven jaar na jaar goed scoren op de Factory of the Future awards”

Factory of the Future: automatische fabriek en virtuele collega's...

Pomuni Frozen en Barry Callebaut kregen onlangs de Factory of the Future 2023 award. Eerstgenoemde producent van aardappelproducten automatiseerde de productie volledig. De medewerkers die overbleven, storten zich vooral op controle. De chocoladefabriek van Barry Callebaut is een 'smart factory'. Operators hebben real time inzicht in het proces en worden begeleid door een virtuele assistent.

Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo

Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo

De nieuwe fabriek van Hessing Supervers is de meest duurzame Groente VersFabriek van Europa. Tenminste, dat zegt het bedrijf zelf. Begin maart zal er vanuit de nieuwe productielocatie elke dag duizenden groenten verwerkt worden tot verschillende groenteproducten.

Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek met AI, robotica en sensors

Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek...

Kunstmatige intelligentie, robotica en sensortechnologie: de voedingsindustrie doet er nog veel te weinig mee. Agri Food Capital en Brainport Development zijn daarom een nieuwe coöperatie gestart: 'Next Tech Food Factories'.

Cargill, Danone en Nuscience winnen award Factory of the Future 2021

Cargill, Danone en Nuscience winnen award Factory of the Future 2021

Vlaamse voedingsbedrijven transformeren tot hoogtechnologische sites, klaar voor de uitdagingen van de toekomst. De 'Factory of the Future Awards' voor Danone Rotselaar en Cargill Izegem bevestigen dit. Ook Nuscience (in 2017 al laureaat) zag zijn award herbevestigd.