DP&S maakt zich op voor de IFFA

DP&S maakt zich op voor de IFFA

Dutch Protein & Services (DP&S) is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de duurzame markt van de toekomst. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar leverancier van totaaloplossingen op basis van functionele ingrediënten. Van 14 t/m 19 mei presenteert DP&S op de IFFA in Frankfurt een reeks smaakvolle innovaties.

Voedselveiligheid, duurzaamheid en food trends staan prominent op de agenda van IFFA 2022. DP&S laat tijdens deze internationale vakbeurs producenten zien en proeven hoe je deze thema’s in nieuwe marktkansen kunt vertalen.

Technologie verbinden met eersteklas grondstoffen

DP&S gelooft in de meerwaarde van technologie en toegepaste expertise. Door deze op de juiste manier te verbinden met eersteklas grondstoffen heeft het bedrijf een lijn van eigen ingrediëntconcepten ontwikkeld voor de functionele basis (core solutions), een knapperige bite (coating solutions) en de juiste smaak (flavoring solutions) van het beoogde product. Afhankelijk van de wensen van de klant worden de juiste, complementaire keuzes gemaakt en in samenhang gefinetuned tot een smakelijk resultaat.    

DP&S garandeert een hoog kwaliteitsniveau van alle processen, van farm to fork.
DP&S garandeert een hoog kwaliteitsniveau van alle processen, van farm to fork.

Investeren in productinnovatie

DP&S zet zijn geloof in de groeimarkt van morgen in elk opzicht kracht bij. Het bedrijf verwierf als eerste ter wereld de Plant-Based Global Standard. Een waardevolle aanvulling op BRC8, Riskplaza en haar andere certificeringen, voor biologische, halal, koshere en allergenenvrije producten. Ook opende het bedrijf in 2021 een ultramoderne productiefaciliteit met ruimte voor expansie en wordt er structureel en vol overtuiging geïnvesteerd in research en productinnovatie op het gebied van plantaardige alternatieven. Het bedrijf blijft echt ook totaaloplossingen leveren voor producten op basis van vlees, gevogelte, vis en groenten.

DP&S heeft voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement, van inkoop tot en met verpakking, hoog in het vaandel staan. Elke productiebatch is naar eigen zeggen 100% traceerbaar qua herkomst en samenstelling, en kruisbesmetting wordt gegarandeerd voorkomen.

DP&S is op de IFFA te vinden in Hal 12.1 Stand B21.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Ceo Robert van Ballengooien van Van Loon Group. Foto Bert Jansen
hybride

Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'

Volgens ceo Robert van Ballegooijen (59) van Van Loon Group is het vrijwel onmogelijk voor supermarkten om de doelen van de eiwittransitie te behalen in 2030. Bovendien brengt het inzetten van vleesvervangers of het stoppen met vleesreclames, zoals Jumbo deed, deze transitie niet dichterbij, stelt Van Ballegooijen in gesprek met Distrifood. Meer tijd en andere oplossingen zijn nodig.

Als Tasty Basics een nieuw product ontwikkelt, gebruiken ze vooral onbewerkte ingrediënten zoals noten en zaden, hele grondstoffen in plaats van bewerkte ingrediënten
productontwikkeling

Onbewerkt en toch smeuïg: hoe Tasty Basics er zonder boter en suiker...

Ultrabewerkt is ongewenst, onbewerkt is 'in'. Maar hoe lastig is het om met onbewerkte ingrediënten te werken? Maarten Duursma weet niet anders als productontwikkelaar bij Tasty Basics, producent van ontbijtgranen en graanrepen. "Doordat we veel noten en zaden gebruiken, zijn onze producten vetrijk, maar dat is de keuze die we maken als we voor onbewerkt gaan."

AH vermeldt land van herkomst op kilozak blauwe bessen uit diepvries. Foto: Distrifood
Hepatitis A

Albert Heijn brengt blauwe bessen terug: nieuw land van herkomst

Albert Heijn verkoopt weer kilozakken blauwe bessen uit de diepvries. De marktleider heeft na de terugroepactie van vorige maand, vanwege hepatitis A, enkele wijzigingen doorgevoerd.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Young R&D

Young R&D: 'Hoe ontwikkel je producten in het spanningsveld van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Gevaren en risico's

EFSA nam proceswater onder de loep en komt met tool voor beheersing...

De Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) onderzocht de microbiologische risico's van proceswater bij de verwerking van groente, (bevroren) fruit en kruiden. Op basis van deze gegevens heeft de EFSA een online tool ontwikkeld die het kiemgetallen van pathogenen in proceswater voorspelt.

Alternatief voor zuivel

Zal lokale soja yoghurteters over de streep trekken? Jumbo en De...

De Nieuwe Melkboer ontwikkelde een plantaardige yoghurtvariatie waarin ze onder andere de hele - in Nederland geteelde- sojaboon gebruiken. Jumbo legt het in meer dan 300 winkels in de schappen onder het huismerk Jumbo met het label 'Direct van de Boerderij'. Dit product raakt alle trends aan: lekker, Nutri-Score A, eiwit- en vezelrijk en lokaal geproduceerd. Hoe dat tot stand is gekomen, vertelt Menno Wigtman van Jumbo aan VMT. En Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer vertelt over de productontwikkeling.

Voedselveiligheid

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij...

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. In 5 stappen naar duurzaam opschalen productie van plantaardige proteïnes
  2. Belgische recalls en waarschuwingen april: verkeerde uiterste gebruiksdatum Delhaize hartige taarten
  3. Safe met Eef: Nieuw product? Wees helder in wat kan
  4. Noord-Ierse Lidl haalt maaltijden terug omdat Engelstalige gebruiksaanwijzing ontbreekt
  5. Listeriabesmetting bij kaasfabriek Milcobel: kazen geblokkeerd en productie teruggeschroefd
  6. Fraude in de voedingsindustrie: zo zit het met verantwoordelijkheid en meldplicht
  7. EFSA geeft advies over voedingsprofielen voor Europees voedselkeuzelogo: 5 vragen beantwoord
  8. Dit komt er kijken bij het kiezen van duurzame verpakkingen voor voedingsmiddelen
  9. Listeria op gesneden gemengde sla slaat toch weer toe ondanks eerdere waarschuwingen (update)
  10. Voor abonneesStartup Upfront: 'Belangrijke informatie moet duidelijk op het etiket staan'
  1. Nederlandse allergenen waarschuwingen april: onvermeld allergeen in Chocolade pasta puur Jumbo
  2. Vervelende paassurprise: meer dan 180 zieken door besmette chocolade-eieren
  3. Vetpercentage mager rundergehakt varieert sterk, blijkt uit test Consumentenbond
  4. La Confiance ontvangt HiB label voor modern en ambachtelijk bakken
  5. Grolsch gaat als eerste Italiaans Peroni tankbier brouwen in Enschede
  6. Naamsverandering Watson-Marlow benadrukt het leveren van oplossingen
  7. NVWA: papieren rietjes vormt risicio voor kinderen met beperking
  8. Miljoenen beschikbaar voor versnellen robotica in agrifood
  9. Rival Foods ontwikkelt volgende generatie vleesvervangers: 'Bedrijven willen het liefst gisteren een eindproduct'
  10. Dit vinden R&D'ers van de Eco-Score: 'Doel moet eerst goed duidelijk zijn'