'Als technisch manager ontwerp en realiseer je de mechanische machines zelf'

'Als technisch manager ontwerp en realiseer je de mechanische machines zelf'

Al veertig jaar lang is Hekos producent van Oosterse vriesverse snacks, fingerfood en spekkoek voor de professionele keuken. Geïnspireerd door recepten uit verschillende Aziatische landen creëerde het bedrijf, onder BRC certificaat (level 8.AA), een omvangrijk assortiment convenience fingerfood. De producten worden gefabriceerd op eigen productielocatie in Broek op Langedijk. Een team van monteurs ziet erop toe dat de technische inrichting up-to-date blijft.

De naam Hekos is ontstaan uit Henk Kocken Snacks. In 1979 begon Henk Kocken, samen met zijn vrouw, met het maken van spekkoeken. Dat deed het echtpaar vanuit een garagebox; een grote tegenstelling met het bedrijf vandaag de dag. In de afgelopen 40 jaar is er een trouwe klantenkring opgebouwd, en zijn er ook veel nieuwe klanten, producten, uitbreidingen en verbeteringen toegevoegd. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een modern productiebedrijf met een groot aantal productie- en inpaklijnen en een high-end koelinstallatie, dat voldoet aan de kwaliteitseisen van HACCP.

Basisassortiment aanvullen

Om afnemers te blijven adviseren, zit Hekos bovenop de ontwikkelingen in de foodindustrie. Wereldwijde trends worden op de voet gevolgd om het basisassortiment met vernieuwende producten aan te vullen. Daarbij kunnen veel producten op verschillende manieren gebruikt worden, niet alleen als borrelgarnituur, maar bijvoorbeeld ook als deel van een uitgebreid gerecht of een sharing dish. Al jarenlang worden deze producten uitgeleverd. En de productie vindt gewoon plaats in Nederland.

Ontwikkeling en uitbreiding productieomgeving

Het technische machinepark is te vinden in Broek op Langedijk. Het bijzondere daaraan: veel van de mechanische machines en besturingen ontwerpt en realiseert Hekos zelf. Daar zorgt het team van monteurs voor, onder leiding van de technisch manager. De technisch manager heeft een belangrijke stem in de uitbreiding en verdere ontwikkeling van deze productieomgeving.

Monteur Jan legt uit waarom hij graag bij Hekos werkt: “Dat is simpel: bij de technisch manager kan ik terecht voor het oplossen van technische vraagstukken. Hier wordt echt naar medewerkers geluisterd. Een technisch goed onderbouwd idee krijgt bijna altijd groen licht.”

Bij de technisch manager lost technische vraagstukken op.”

Het team van monteurs zorgt ervoor dat alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden worden verricht. De technisch manager pakt daarnaast ook grotere projecten op, zoals de technische inrichting van het nieuwe pand, de ontwikkeling van nieuwe machines en het verder professionaliseren van de fabriek. Ook de keuringen en certificeringen op het gebied van (NEN)-normen vallen onder de werkzaamheden van de technisch manager.

Dankzij solide groei de afgelopen jaren en een goed vooruitzicht zoekt Hekos een nieuwe technisch manager. Meer weten? Bekijk hier de vacature.

Dit  artikel is gesponsord door Hekos Oriental Food

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

Betrouwbare detectie met DNA-gebaseerde Salmonella typering

In de voedingsindustrie is snelle identificatie van Salmonella cruciaal om uitbraken te voorkomen en voedselveiligheid te garanderen. Dankzij een innovatieve DNA-gebaseerde methode is het nu mogelijk om Salmonella serotypes snel en nauwkeurig te typeren, waardoor traditionele, trage processen vervangen worden door snellere en betrouwbaardere oplossingen.

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter 

De rol van vochtbeheersing bij bestrijding Listeria en Campylobacter

In de voedingsmiddelenindustrie wordt veel aandacht besteed aan reiniging en desinfectie. Hierbij wordt water gebruikt, wat helaas een broedplaats vormt voor veel schimmels, virussen en bacteriën. Wanneer oppervlakken na het reinigen niet goed worden gedroogd, is het schoonmaakwerk zo goed als voor niets geweest. Vochtbeheersing is dus van cruciaal belang. Ontvochtigingssystemen kunnen de overlevingskansen van ziekteverwekkers zoals Listeria en Campylobacter minimaliseren.

Certima voert jaarlijks meer dan 500 certificerings- en second-party audits uit in heel Europa.

Certificering als sleutel tot vertrouwen: voedselveiligheid in een...

Met de toenemende bewustwording van consumenten over voedsel gerelateerde ziekten krijgt veiligheid een steeds hogere prioriteit binnen de voedselindustrie. Een effectieve manier om deze veiligheid te waarborgen én groei te stimuleren onder toenemende marktdruk, is door certificeringsnormen te verkrijgen en te behouden binnen alle voedselbeheersystemen.

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de voedings- en drankenindustrie in 2025 vormgeven

2025 Trendrapport: De belangrijkste trends en ontwikkelingen die de...

Hoe ver zijn de Nederlandse en Belgische voedingsindustrie met de adoptie van AI? Hoe staat het met de transitie naar Cloud ERP? En hoe ver is de industrie met de automatisering van processen? Ontdek in dit webinar hoe de voedings- en drankensector ervoor staat met de kraakverse onderzoeksresultaten.

Zo ontwerp je een goede e-learning

Zo ontwerp je een goede e-learning

Je hebt e-learning in allerlei soorten en maten, van een PowerPoint tot een website met interactieve opdrachten. De kwaliteit van deze vormen verschilt. Bij Précon vinden ze het belangrijk dat je op een leuke manier echt iets leert en onthoudt na het volgen van een e-learning. De volgende voorwaarden zijn volgens het bedrijf daarom belangrijk voor een effectieve e-learning.

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te lijf met machine learning en AI'

Webinar/eBook: 'Inefficiëntie in voedings- en drankenbedrijven te...

Wil je weten welke opkomende automatiseringsmethoden aan populariteit winnen en welke technologieën meer automatisering mogelijk zullen maken? Volgens het nieuwe Expert eBook van Aptean staan we mogelijk aan het begin van een nieuw tijdperk met machine learning en artificial intelligence als sleuteltechnologieën.

Willem-Jan Bakker, Business Development Manager Food bij Nedmag: "Het is duidelijk dat magnesium een goede uitwerking heeft op mentaal en fysiek herstel."

Magnesiumzout draagt bij aan het in balans brengen van de...

Het is al lang bekend: we eten met zijn allen teveel keukenzout. Dat heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. Nedmag heeft met magnesiumzout een uitstekende vervanger voor keukenzout in huis. Het heeft verschillende positieve eigenschappen die het product geliefd kunnen maken in de voedingsindustrie.

BEKO Technologies controleert bij bedrijven de kwaliteit van perslucht.

Kwaliteit van perslucht onder druk door klimaatverandering

Het klimaat verandert. Meer CO-2 in de lucht, warmere lucht met meer vochtdeeltjes maar ook meer zanddeeltjes vanuit de Sahara veranderen de samenstelling van de lucht en zorgen voor meer verontreiniging.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.