Paneldebat: Grip op voedselveilig schoonmaken

Paneldebat: Grip op voedselveilig schoonmaken

DE WEEK VAN VMT - Steeds minder uren effectieve schoonmaak, steeds weer hetzelfde spel. Hoe doorbreek je dat? In deze sessie vertellen Gert Visscher van Eco2Clean, Appie Mourabit van schoonmaakbedrijf Concreet Hygiëne en Kobus Post van Foppen Seafood hoe ze voedselveilig schoonmaken in een driemanschap organiseren.

Webinar: Is de consument eindelijk klaar voor insecten?

Webinar: Is de consument eindelijk klaar voor insecten?

DE WEEK VAN VMT - Insecten worden steeds vaker gebruikt als ingrediënt in voedingsmiddelen. Het is een bron van eiwitten en kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Maar is de consument wel klaar voor de consumptie van insecten? Bekijk hier de sessie over insecten terug.

Webinar: 'QA-projecten liggen stil door corona'

Webinar: 'QA-projecten liggen stil door corona'

DE WEEK VAN VMT - Er zijn steeds meer QA-projecten bij foodbedrijven die lijden onder de coronacrisis. "We zien dat projecten voor kwaliteitsverbetering worden uitgesteld. Een ongewisse toekomst helpt foodbedrijven niet om investeringen te doen." Kijk hier de webinar met Marco Bakker van Précon terug.

E-lecture: Met digitale tools sneller herformuleren (met demo)

E-lecture: Met digitale tools sneller herformuleren (met demo)

Consumenten letten tegenwoordig beter op welke ingrediënten hun voedingsmiddelen bevatten. Bevat het niet te veel vet, suiker en zout? Heeft het genoeg vezels? Is het plantaardig? Herformuleren is daardoor complex. Met digitale tools is dit proces te versnellen, zeggen experts van Wageningen Universiteit.

Lezing en reportage: wat komt er kijken bij een plantaardig eiwitalternatief?

Lezing en reportage: wat komt er kijken bij een plantaardig...

DE WEEK VAN VMT - Met een betaalbaar en goed verkrijgbaar plantaardig alternatief voor kippenei-eiwit kun je veel producten 100% veganistisch maken. Corjan van den Berg, oprichter van FUMI Ingredients, en Karin Verzijden van Axon Advocaten leggen in deze videoreportage uit waar je tegenaan loopt bij het maken van een functioneel ingrediënt met behulp van micro-organismen.

E-lecture: Coronacrisis werkt voedselfraude in de hand

E-lecture: Coronacrisis werkt voedselfraude in de hand

DE WEEK VAN VMT - De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten. Hoe zit dat en wat is eraan te doen? Hans van der Moolen van Eurofins en sessievoorzitter Simone Hertzberger van VMT Nieuwsbrief Voedselveiligheid in een leerzame E-lecture hierover.