Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden? Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees VMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips...

Een gebrekkige reiniging en desinfectie kan zorgen voor een uitbraak van Listeria monocytogenes. Dat is het laatste wat je wilt als producent van voeding. De kwaliteitsmanagers en schoonmaker van het Urker Zalmhuys delen in deze VMT Summerclass QA de fijne kneepjes om de productie brandschoon te houden.

VMT Summerclass QA 7: Zo houd je voedsel virusvrij

VMT Summerclass QA 7: Zo houd je voedsel virusvrij

Voedselinfecties door virussen komen vaker voor dan men denkt. Alleen al in Nederland worden jaarlijks honderdduizenden mensen ziek van norovirussen. Maar ook Hepatitis A en E en rotavirussen zijn bekende voedselpathogenen. Hoe houd je voedsel virusvrij? Leer het in deze VMT Summerclass.

E-Lecture: 'Digitaliseer om sneller nieuwe producten te introduceren'Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees E-Lecture: 'Digitaliseer om sneller nieuwe producten te introduceren'

De voorkeur van consumenten verandert sneller dan ooit tevoren en de vraag naar gezonde en gepersonaliseerde producten neemt sterk toe. Maar hoe introduceer je snel producten die aan alle eisen voldoen?

Interview: Carolyn Steel over noodzakelijke transitie van de voedingsindustrie

Interview: Carolyn Steel over noodzakelijke transitie van de...

DE WEEK VAN VMT - "De wereld is gevormd door voedsel. Door voedsel niet te waarderen, leidt de huidige leefstijl tot negatieve bijwerkingen voor de wereld." Maar is de voedingsindustrie dan daadwerkelijk de sleutel tot de redding van de wereld? Kijk hier het interview met Carolyn Steel terug.

Paneldebat: Grip op voedselveilig schoonmakenVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Paneldebat: Grip op voedselveilig schoonmaken

DE WEEK VAN VMT - Steeds minder uren effectieve schoonmaak, steeds weer hetzelfde spel. Hoe doorbreek je dat? In deze sessie vertellen Gert Visscher van Eco2Clean, Appie Mourabit van schoonmaakbedrijf Concreet Hygiëne en Kobus Post van Foppen Seafood hoe ze voedselveilig schoonmaken in een driemanschap organiseren.

Webinar: Is de consument eindelijk klaar voor insecten?Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Webinar: Is de consument eindelijk klaar voor insecten?

DE WEEK VAN VMT - Insecten worden steeds vaker gebruikt als ingrediënt in voedingsmiddelen. Het is een bron van eiwitten en kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Maar is de consument wel klaar voor de consumptie van insecten? Bekijk hier de sessie over insecten terug.

Webinar: 'QA-projecten liggen stil door corona'Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Webinar: 'QA-projecten liggen stil door corona'

DE WEEK VAN VMT - Er zijn steeds meer QA-projecten bij foodbedrijven die lijden onder de coronacrisis. "We zien dat projecten voor kwaliteitsverbetering worden uitgesteld. Een ongewisse toekomst helpt foodbedrijven niet om investeringen te doen." Kijk hier de webinar met Marco Bakker van Précon terug.

E-lecture: Met digitale tools sneller herformuleren (met demo)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees E-lecture: Met digitale tools sneller herformuleren (met demo)

Consumenten letten tegenwoordig beter op welke ingrediënten hun voedingsmiddelen bevatten. Bevat het niet te veel vet, suiker en zout? Heeft het genoeg vezels? Is het plantaardig? Herformuleren is daardoor complex. Met digitale tools is dit proces te versnellen, zeggen experts van Wageningen Universiteit.

Lezing en reportage: wat komt er kijken bij een plantaardig eiwitalternatief?Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Lezing en reportage: wat komt er kijken bij een plantaardig...

DE WEEK VAN VMT - Met een betaalbaar en goed verkrijgbaar plantaardig alternatief voor kippenei-eiwit kun je veel producten 100% veganistisch maken. Corjan van den Berg, oprichter van FUMI Ingredients, en Karin Verzijden van Axon Advocaten leggen in deze videoreportage uit waar je tegenaan loopt bij het maken van een functioneel ingrediënt met behulp van micro-organismen.

E-lecture: Coronacrisis werkt voedselfraude in de handVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees E-lecture: Coronacrisis werkt voedselfraude in de hand

DE WEEK VAN VMT - De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten. Hoe zit dat en wat is eraan te doen? Hans van der Moolen van Eurofins en sessievoorzitter Simone Hertzberger van VMT Nieuwsbrief Voedselveiligheid in een leerzame E-lecture hierover.