Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden? Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees VMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips...

Een gebrekkige reiniging en desinfectie kan zorgen voor een uitbraak van Listeria monocytogenes. Dat is het laatste wat je wilt als producent van voeding. De kwaliteitsmanagers en schoonmaker van het Urker Zalmhuys delen in deze VMT Summerclass QA de fijne kneepjes om de productie brandschoon te houden.

Voedselveiligheid

VMT Summerclass QA 7: Zo houd je voedsel virusvrij

Voedselinfecties door virussen komen vaker voor dan men denkt. Alleen al in Nederland worden jaarlijks honderdduizenden mensen ziek van norovirussen. Maar ook Hepatitis A en E en rotavirussen zijn bekende voedselpathogenen. Hoe houd je voedsel virusvrij? Leer het in deze VMT Summerclass.

Voor abonnees
Voor abonnees
Automatisering

Voor abonnees E-Lecture: 'Digitaliseer om sneller nieuwe producten te introduceren'

De voorkeur van consumenten verandert sneller dan ooit tevoren en de vraag naar gezonde en gepersonaliseerde producten neemt sterk toe. Maar hoe introduceer je snel producten die aan alle eisen voldoen?

Duurzaamheid & MVO

Interview: Carolyn Steel over noodzakelijke transitie van de...

DE WEEK VAN VMT - "De wereld is gevormd door voedsel. Door voedsel niet te waarderen, leidt de huidige leefstijl tot negatieve bijwerkingen voor de wereld." Maar is de voedingsindustrie dan daadwerkelijk de sleutel tot de redding van de wereld? Kijk hier het interview met Carolyn Steel terug.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Paneldebat: Grip op voedselveilig schoonmaken

DE WEEK VAN VMT - Steeds minder uren effectieve schoonmaak, steeds weer hetzelfde spel. Hoe doorbreek je dat? In deze sessie vertellen Gert Visscher van Eco2Clean, Appie Mourabit van schoonmaakbedrijf Concreet Hygiëne en Kobus Post van Foppen Seafood hoe ze voedselveilig schoonmaken in een driemanschap organiseren.

Voor abonnees
Voor abonnees
Eiwitten

Voor abonnees Webinar: Is de consument eindelijk klaar voor insecten?

DE WEEK VAN VMT - Insecten worden steeds vaker gebruikt als ingrediënt in voedingsmiddelen. Het is een bron van eiwitten en kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Maar is de consument wel klaar voor de consumptie van insecten? Bekijk hier de sessie over insecten terug.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Webinar: 'QA-projecten liggen stil door corona'

DE WEEK VAN VMT - Er zijn steeds meer QA-projecten bij foodbedrijven die lijden onder de coronacrisis. "We zien dat projecten voor kwaliteitsverbetering worden uitgesteld. Een ongewisse toekomst helpt foodbedrijven niet om investeringen te doen." Kijk hier de webinar met Marco Bakker van Précon terug.

Voor abonnees
Voor abonnees
Suiker en Zoetstoffen

Voor abonnees E-lecture: Met digitale tools sneller herformuleren (met demo)

Consumenten letten tegenwoordig beter op welke ingrediënten hun voedingsmiddelen bevatten. Bevat het niet te veel vet, suiker en zout? Heeft het genoeg vezels? Is het plantaardig? Herformuleren is daardoor complex. Met digitale tools is dit proces te versnellen, zeggen experts van Wageningen Universiteit.

Voor abonnees
Voor abonnees
Ingredient

Voor abonnees Lezing en reportage: wat komt er kijken bij een plantaardig...

DE WEEK VAN VMT - Met een betaalbaar en goed verkrijgbaar plantaardig alternatief voor kippenei-eiwit kun je veel producten 100% veganistisch maken. Corjan van den Berg, oprichter van FUMI Ingredients, en Karin Verzijden van Axon Advocaten leggen in deze videoreportage uit waar je tegenaan loopt bij het maken van een functioneel ingrediënt met behulp van micro-organismen.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees E-lecture: Coronacrisis werkt voedselfraude in de hand

DE WEEK VAN VMT - De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten. Hoe zit dat en wat is eraan te doen? Hans van der Moolen van Eurofins en sessievoorzitter Simone Hertzberger van VMT Nieuwsbrief Voedselveiligheid in een leerzame E-lecture hierover.

  1. Podcast: Wereldwijde trends in plantaardige producten
  2. Paneldebat: Is het nodig om vegan vleesvervangers te produceren?
  3. Voor abonneesWebinar: wat te doen bij een recall?
  4. Voor abonneesInterview: hoe ga je om met spanningsveld tussen machineveiligheid en voedselveiligheid
  5. Webinar: Unilever versnelt innovatie en R&D door nieuw innovatiecentrum
  6. E-Lecture: Plastics, ja of nee? Vrumona en Pieter Pot met elkaar in debat
  7. Podcast: Winnaar Jaarprijs Goede Voeding 2020 TastyBasics
  8. Voor abonneesE-Lecture: Status rondom inzet fagen in de industrie
  9. Voor abonneesWebinar: Ministerie VWS en de NVWA over voedselveiligheid op hoger plan
  10. Voor abonneesE-lecture: NVWA deelt inzichten over optimale hygiëne in de fabriek
  11. Paneldebat: 5 bottlenecks bij het lokaal sourcen van ingrediënten
  12. Podcast: 'Corona laat zien dat food startups in korte tijd heel creatief werden'
  13. Voor abonneesWebinar: Marcel Schuttelaar over veranderende consumentenwensen
  14. Reportage: Kromkommer strijdt tegen voedselverspilling
  1. Interview: Jantine Grijzen van Coca-Cola over innovatie in frisdranken
  2. Reportage: de korte keten van Boerschappen
  3. Reportage: Wakker Dier over de Groene Revolutie
  4. Interview: Laurens Sloot over de Groene Revolutie
  5. Seminar: Norman Buysse (GfK) over maatschappelijk verantwoord ondernemen
  6. Voor abonneesWebinar: Vega en vegan 'are here to stay'
  7. Top 10 trends voor 2021 volgens Whole Foods
  8. Doorzoeking in NVWA-onderzoek naar mogelijk verhandelen onveilige zaden en peulvruchten
  9. Listeria in productie ontdekt: Bettinehoeve roept gerijpte geitenkazen preventief terug
  10. Voor abonneesVleesconsumptie stijgt, maar ook populariteit vleesvervangers neemt toe
  11. Insectenkweker Protix wint Nederlandse Innovatie Prijs 2020
  12. McKroket van McDonald's krijgt vegetarische variant
  13. Voor abonneesNederlanders hebben weinig vertrouwen in de voedingsindustrie
  14. Voor abonneesWebinar: veelvoorkomende discussiepunten uit het Handboek etikettering