Hans Blonk
Strategie

'Berekenen van duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Met name...

Metingen van bijvoorbeeld de impact die een bedrijf heeft op het broeikaseffect, het landgebruik en de biodiversiteit worden steeds belangrijker. Ze krijgen steeds meer businesswaarde, zegt Hans Blonk, directeur van Blonk Consultants en Blonk Sustainability Tools. Hij ziet de vraag exploderen en adviseert ondernemers om hiermee bezig te gaan. "Dan houd je als voedingsmiddelenbedrijf zelf de regie. Als de markt jou om cijfers vraagt, dan ben je voorbereid."

Duurzaamheid & MVO

Ambitieuze roadmap Fevia doet eerdere duurzaamheidsverslagen verbleken

Vanuit de vraag 'Wat eten we morgen? wil Fevia met haar eerste duurzaamheidsroadmap het voortouw nemen om met consumenten en stakeholders samen te werken aan een duurzaam voedingssysteem.

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Europarlement stemt vóór Farm to Fork strategie: meer regels voor...

Het Europese Parlement heeft dinsdag 19 oktober met ruime meerderheid gestemd vóór de Farm to Fork strategie. Met de voorstellen moet de EU voedsel en landbouw duurzamer maken.

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Hoe technologie in de voedselketen voedselverspilling en problemen...

Een duurzame voedselketen staat bij vrijwel ieder voedselproducerend bedrijf hoog op de agenda. Maar hoe maak je de keten - van boer tot bord - nu transparant? Marcel Koks van Infor legt uit hoe technologie kan helpen om inzicht te bieden in de voedselketen.

Duurzaamheid & MVO

Royal Koopmans: 'Stap voor stap de inkoop van buitenlands graan...

De gehele graanketen moet met elkaar de dialoog aangaan om de duurzaamheid verder te verbeteren. Goede voorlichting aan de consument is daarbij essentieel.

Economie & Bedrijven

Handtmann neemt handelspartner Verbufa over

Handtmann Group heeft met ingang van 1 april 2021 Verbufa BV overgenomen. Verbufa is al meer dan 55 jaar de exclusieve Handtmann- partner in Nederland, België en Luxemburg. De overname bezegelt een jarenlange samenwerking, aldus de directies.

  1. Eigenaar Bakkerij Amstelveld: 'Nooit gedacht dat AI een toevoeging kon zijn op ons werk'
  2. EU-strategie Farm to Fork moet voedselvoorziening in Europa verduurzamen
  3. Waarom bedrijven met een scherpe focus zoveel beter presteren
  4. Misstanden aanpakken: Wereldbank en Nederlandse bedrijven ontwikkelen blockchain voor palmolieketen
  5. Moederbedrijf van Spa verkoopt haar Britse dochteronderneming
  6. VLIZ: Aquacultuur veelbelovend en uitdagend
  7. Harmony-programma van Mondelez heeft positieve impact op milieu en biodiversiteit
  8. Harmony-programma Mondelez heeft positieve impact op milieu en biodiversiteit
  9. Nutri-Score ontketent fel debat over etikettering in Duitsland
  10. Productiewaarde vlees in 2026 ruim een derde hoger
  11. Food Future Event: hoe communiceer je als voedingsmiddelenbedrijf transparant over duurzaamheid?
  12. Food Future Event: is er toekomst voor blockchain in voedingsmiddelenindustrie?
  13. Koffieconcept YesPlease wil Nespresso aftroeven op duurzaamheid en circulariteit
  14. Na droogte zomer 2018 geeft Lamb Weston bodemgezondheid topprioriteit
  15. De top-tien van VMT: recalls, de roockworst van de Vegetarische Slager en het geheimzinnige Upfield
  1. Canada lanceert supercluster plantaardige eiwitten, Nederlandse kennis welkom
  2. Nestlé Nederland presenteert Fabrice Favero als nieuwe ceo
  3. Unileverbaas Paul Polman vertrekt, Jope volgt hem op
  4. Unilever CEO Paul Polman vertrekt, Alan Jope volgt hem op
  5. CSK Food Enrichment: 'Je doet mee aan FutureProef voor de hele branche'
  6. Europese voedingsindustrie hoopt op spoedige ratificatie handelsakkoord EU-Japan
  7. Wie zijn de tien rijkste foodondernemers in de Quote 500?
  8. AB InBev investeert in Belgische start-ups om duurzame doelstellingen te verwezenlijken
  9. 'Gebrek aan samenwerking voedingsindustrie en retail is obstakel voor oplossen voedselverspilling'
  10. Duurzaam produceren? Werk aan de winkel.
  11. ABN Amro: voedingsindustrie loopt achter in robotisering, inhaalslag gaande
  12. VMT 11: is de voedingsindustrie klaar voor de energietransitie?
  13. UBM Innovation Challenge: 'We moeten iets doen aan de hoe wij eten produceren en consumeren'
  14. 2 nieuwe SIAL initiatieven: Alter'Native Food & Future Lab
  15. QA-specialist Nestlé: 'Recruiters benaderen me zelfs op mijn werk'