Kwetsbaren lopen hoger risico op ziekte door salmonella in gehakt
Onderzoekers van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben cruciale verbanden ontdekt tussen sociaaleconomische factoren - zoals...
Onderzoekers van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben cruciale verbanden ontdekt tussen sociaaleconomische factoren - zoals...
De vleessector moet zich meer inspannen voor dierenwelzijn, vindt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De autoriteit reageert daarmee...
In Nederland is het aantal voedselgerelateerde uitbraken en het aantal zieken in 2023 gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Er werden 911...
De Nederlandse overheid wil tegen 2050 alle plastic verpakkingen maken van gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Uit de analyse van TNO...
Bewust bezig zijn met wat je binnenkrijgt, ofwel 'mindful eating' is wereldwijd aan een opmars bezig. Uit onderzoek blijkt dat de interesse voor...
Recent Amerikaans onderzoek door Consumer Reports heeft aangetoond dat perchloraat, een chemische stof die veelvuldig wordt gebruikt in onder andere...
Voedingsmiddelenbedrijven melden nu en dan over subsidiëring van wetenschappelijk onderzoeker. Zo meldde visbedrijf John West bijvoorbeeld een tijdje...
Hoewel de microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU over het algemeen goed is, worden de hygiënenormen nog vaak overschreden....
De European Food Safety Authority (EFSA) en European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) hebben in hun rapport over het voorkomen van...
Nederlandse consumenten zijn het afgelopen jaar kritischer geworden op de duurzaamheid van bedrijven. Dat blijkt uit de Sustainable Brand Index. Het...