Nienke Faber, operationeel manager bij Normec Label & Specification: “Nieuwe regelgeving zorgt 
voor meer transparantie.”

Communicatie over je product is een vak apart

Voor retailers en producenten is het belangrijk en wenselijk om unieke producteigenschappen zoveel mogelijk te benadrukken, bijvoorbeeld via een etiket. Consumenten hechten echter ook waarde aan transparante etiketten, met kloppende informatie. Die twee hoeven elkaar niet te bijten, maar het is soms wel een dun koord om op te dansen. Normec Foodcare helpt daarbij. Volgens Nienke Faber zijn er verschillende trends die producenten en retailers niet alleen nu al in de huidige markt, maar ook in 2025 in overweging moeten nemen.

De belangrijkste wijzigingen van IFS Logistics 3

De belangrijkste wijzigingen van IFS Logistics 3

De definitieve versie van IFS Logistics 3 is al geruime tijd uit. Audits volgens deze nieuwe versie kunnen vanaf 1 juni 2024 plaatsvinden. Voor alle gecertificeerde bedrijven is dit verplicht per 1 december 2024 (met uitzondering van enkele specifieke situaties). Tamara Kee, Senior Adviseur QA bij Normec Foodcare beantwoordt vijf veelgehoorde vragen die de QA-Adviseurs krijgen over IFS Logistics versie 3.

Stefan Droogendijk: “De traditionele kwaliteitscontroles met een pen en een hele stapel papier behoren zo tot het verleden.”

Trending 2024 | Normec Foodcare: 'Voedselkwaliteit objectief...

"We willen dat alle mensen onbezorgd kunnen genieten van goed en veilig eten." Die missie staat prominent op de website van Normec Foodcare. Normec QC One, onderdeel van Normec Foodcare, doet daarbij een stevige duit in het zakje door de ontwikkeling en het toepassen van een speciale app voor keurmeesters.

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare en branchevereniging AKSV gaan samenwerken om voedselveiligheid en kwaliteit te borgen in de gemaksvoedingsindustrie. De samenwerking belooft ondersteuning op het gebied van regelgeving, kennisdeling en educatie.

Trending in food 2023: dit zijn de 6 ontwikkelingen die er nu toe doen

Trending in food 2023: dit zijn de 6 ontwikkelingen die er nu toe doen

Jaarlijks bespreekt VMT met een aantal partners de grote trends binnen de voedingsindustrie. In deze serie interviews onder de noemer 'Trending in 2023' komen de belangrijkste ontwikkelingen volgens KTBA, IFS, Bilfinger Tebodin, Normec Foodcare, Eurofins en Siemens aan de orde. Een overzicht.

Wat de gehele keten in ieder geval moet doen, zo zegt Normec Foodcare, is het verhaal van de producten vertellen.

Trending 2023 | Normec Foodcare: 'We moeten het verhaal van onze...

Voedingsmiddelenproducenten krijgen steeds meer vragen over hun producten. Consumenten, retailers en verwerkers willen niet alleen informatie over het product, maar ook over de omstandigheden in het bedrijf. Een uitdaging, maar zeker ook een kans voor de agrosector. "We kunnen laten zien wat de waarde is van lokale producten."

Kathleen Malfroy, CEO Normec Foodcare QA België: “Er is een cultuuromslag nodig om voedselveiligheid echt te kunnen borgen.”

Trending in 2022: Voedselveiligheid en duurzaamheid onlosmakelijk...

De voedingsmiddelenindustrie heeft zich de afgelopen jaren heel flexibel en snel moeten aanpassen aan alles wat op de industrie afkwam. De verschillende normen en klantenaudits namen tegen de verwachting in alleen maar toe, maar ook had de industrie te kampen met diverse crises als de dioxine-, fipronil- en Listeriacrisis. "In dat speelveld raken QA-diensten vaak overbelast", vertelt Kathleen Malfroy. "Zeker als ook het duurzaamheidsthema op hun bordje terechtkomt. De cultuur van de organisatie wordt daarom steeds belangrijker."

Beheersing van zoönosen in de levensmiddelenindustrie moet nu op de kaart staan bij bedrijven

Beheersing van zoönosen in de levensmiddelenindustrie moet nu op de...

Dieren zijn altijd al een reservoir geweest van mogelijke ziekteverwekkers voor mensen. Denk aan Listeria, Salmonella, de ziekte van Lyme en het recentelijke nieuwe virus COVID-19. Het handhaven van correcte beheersmaatregelen en hygiënische maatregelen is nu belangrijker dan ooit.

In vier stappen naar digitale kwaliteitszorg

In vier stappen naar digitale kwaliteitszorg

KENNISPARTNER - In het afgelopen halfjaar werden foodbedrijven meer dan ooit genoodzaakt om te digitaliseren. Kwaliteitswerkzaamheden moesten op afstand worden uitgevoerd en soms waren audits op afstand nodig. Het is dan wel zo handig als alle documentatie digitaal beschikbaar is. Met een routekaart voor digitale kwaliteitszorg gaan kwaliteitsmanagers goed voorbereid de toekomst in. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Wat is de wettelijke grenswaarde voor industrieel geproduceerd transvet in levensmiddelen?

Wat is de wettelijke grenswaarde voor industrieel geproduceerd...

KENNISPARTNER - In de loop der jaren is in een aantal wetenschappelijke studies benadrukt dat de inname van transvet via voeding zo laag mogelijk moet zijn om gezondheidsrisico's te voorkomen. Dit heeft geleid tot het instellen van een wettelijke grenswaarde voor industrieel geproduceerd transvet in levensmiddelen. Deze is opgenomen in Verordening (EU) nr. 2019/649, die vorig jaar in werking is getreden.