Ingrediënt & Product

App zorgt voor persoonlijk gezondheidsadvies

SmartWithFood, een start-up vanuit Colruyt Group,  werkt samen met partners aan een volledig ecosysteem dat gepersonaliseerd voedingsadvies toegankelijk moet maken.  

Ingrediënt & Product

Werking van specifieke bacteriën vaak nog te weinig gekend in België

Naar aanleiding van 25 jaar Yakult in België, peilde onderzoeksureau iVox in opdracht van Yakult, naar de kennis en het gebruik van gefermenteerde zuiveldranken in België. Franstaligen drinken meer Yakult dan de Vlamingen.

Ingrediënt & Product

Algenproducent wil algen op maat produceren

Algenproducent Allmicroalgae ziet dat de vraag naar gezonde, duurzame en natuurlijke producten stijgt. Het Portugese bedrijf speelt hier op in door haar productiecapaciteit uit te breiden. Naar verwachting zal de productiecapaciteit in 2022 liggen op 120 ton per jaar, een toename van 50% ten opzichte van haar huidige volume.

Voor abonnees
Voor abonnees
Ingrediënt & Product

Voor abonnees Allulose kan deel van de suiker in fruitdrank vervangen

De lage calorische waarde van 0,2 kcal per gram maakt het monosacharide allulose een mogelijke vervanger voor sucrose. In een bananendrank kan tot 30% van de suiker worden vervangen door de novel food zonder negatieve effecten op smaak of textuur.

Ingrediënt & Product

Voedingsindustrie geïnteresseerd in lokale quinoa

ILVO, Inagro en Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant werken samen met landbouwers en ketenpartners laatste obstakels voor opschaling van Vlaamse quinoa weg.

Ingrediënt & Product

Vitamine D remt bij oudere mensen ontstekingen

De VUB onderzoeksgroep Frailty in Ageing onder leiding van prof. Ivan Bautmans, onderzocht, als deel van de Europese PROVIDE studie, de effecten van voedingssupplementen op het immuunsysteem.

  1. CSK in handen van DSM
  2. SmartWithFood onderzoekt effect voedingsadvies op darmflora
  3. Caldic neemt Arlès Agroalimentaire SAS over
  4. Belgen eten terug meer brood
  5. Productie inuline kan efficiënter
  6. Flanders' FOOD start platform over gepersonaliseerde voeding en gezonde diëten
  7. Exclusieve distributieovereenkomst Lithos Ingredients voor eierschaalmembraan
  8. Vernieuwd ijs- en sorbetassortiment met goede Nutri-scores
  9. Voedings-en winkelgewoontes veranderen: met welke 3 trends moet de voedingsmiddelenindustrie rekening houden?
  10. Voedings-en winkelgewoontes veranderen: met welke 3 trends moet de voedingsmiddelenindustrie rekening houden?
  11. DSM neemt Deense probioticafabrikant over
  12. Schaatser Bart Veldkamp ontwikkelde eigen gezonde reep
  13. Anuga 2017: Farmersland verandert bevroren deelblokjes in gezond ontbijt (video)
  14. Anuga 2017: Zaden, eiwitten, stevia en glutenvrij (video)
  15. Foodwatch klaagt over 'ultra-processed foods'
  1. Zuivelsector bundelt krachten in voorspellen gezondheidsvoordelen
  2. 'Een groentefrikandel ontwikkelen was nog niet zo eenvoudig'
  3. Veel vraag naar allergeenvrije producten
  4. Enforcement measures regarding borderline products
  5. Naturalicious gaat distributienetwerk Vrumona gebruiken
  6. Europarlement stemt tegen invoering voedingsprofielen
  7. Proti-Farm wil meelworm snel op Europees menu
  8. Algen als ingrediënt voor de foodindustrie
  9. Collageen, meer dan alleen voor gebruik in beautydrankjes
  10. Knapperige algen voor toepassing in snacks
  11. In nieuwste VMT: Groeiende vraag naar haverbètaglucaan
  12. Fermentatie: gezond, betaalbaar en natuurlijk
  13. Voedingshoogleraar: E-nummers niet meer op het etiket
  14. Omega-3-vetzuren winnen uit microalgen
  15. Health Ingredients vakbeurs na 10 jaar terug in Nederland