App zorgt voor persoonlijk gezondheidsadvies

SmartWithFood, een start-up vanuit Colruyt Group,  werkt samen met partners aan een volledig ecosysteem dat gepersonaliseerd voedingsadvies toegankelijk moet maken.  

Werking van specifieke bacteriën vaak nog te weinig gekend in België

Naar aanleiding van 25 jaar Yakult in België, peilde onderzoeksureau iVox in opdracht van Yakult, naar de kennis en het gebruik van gefermenteerde zuiveldranken in België. Franstaligen drinken meer Yakult dan de Vlamingen.

Algenproducent wil algen op maat produceren

Algenproducent wil algen op maat produceren

Algenproducent Allmicroalgae ziet dat de vraag naar gezonde, duurzame en natuurlijke producten stijgt. Het Portugese bedrijf speelt hier op in door haar productiecapaciteit uit te breiden. Naar verwachting zal de productiecapaciteit in 2022 liggen op 120 ton per jaar, een toename van 50% ten opzichte van haar huidige volume.

Allulose kan deel van de suiker in fruitdrank vervangen

Allulose kan deel van de suiker in fruitdrank vervangen

De lage calorische waarde van 0,2 kcal per gram maakt het monosacharide allulose een mogelijke vervanger voor sucrose. In een bananendrank kan tot 30% van de suiker worden vervangen door de novel food zonder negatieve effecten op smaak of textuur.

Voedingsindustrie geïnteresseerd in lokale quinoa

ILVO, Inagro en Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant werken samen met landbouwers en ketenpartners laatste obstakels voor opschaling van Vlaamse quinoa weg.

Vitamine D remt bij oudere mensen ontstekingen

De VUB onderzoeksgroep Frailty in Ageing onder leiding van prof. Ivan Bautmans, onderzocht, als deel van de Europese PROVIDE studie, de effecten van voedingssupplementen op het immuunsysteem.