VMT 08 (2022)
Functionele ingrediënten die hun effect hebben op de gezondheid zijn volop in ontwikkeling. Maar een gezondheidsclaim krijgen, is niet gemakkelijk.
Functionele ingrediënten die hun effect hebben op de gezondheid zijn volop in ontwikkeling. Maar een gezondheidsclaim krijgen, is niet gemakkelijk.
Professor Koen Dewettinck van UGent benadrukt het belang van wetenschappelijk inzicht in en kennis van de functionaliteit op moleculair niveau van de...
Voedselfabrikant Unilever wil meer gaan werken met ingrediënten in voeding die een positieve uitwerking hebben op het mentale welbevinden van mensen....
Opvallend veel innovaties op het gebied van dranken zijn er te zien en te proeven op de foodbeurs Anuga. VMT ging in gesprek met 9 bedrijven die...
SmartWithFood, een start-up vanuit Colruyt Group, werkt samen met partners aan een volledig ecosysteem dat gepersonaliseerd voedingsadvies...
Naar aanleiding van 25 jaar Yakult in België, peilde onderzoeksureau iVox in opdracht van Yakult, naar de kennis en het gebruik van gefermenteerde...
Algenproducent Allmicroalgae ziet dat de vraag naar gezonde, duurzame en natuurlijke producten stijgt. Het Portugese bedrijf speelt hier op in door...
De lage calorische waarde van 0,2 kcal per gram maakt het monosacharide allulose een mogelijke vervanger voor sucrose. In een bananendrank kan tot...
ILVO, Inagro en Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant werken samen met landbouwers en ketenpartners laatste obstakels voor opschaling van Vlaamse...
De VUB onderzoeksgroep Frailty in Ageing onder leiding van prof. Ivan Bautmans, onderzocht, als deel van de Europese PROVIDE studie, de effecten van...