Een gele alg met de smaak van hazelnoot? 'Groen is heel lang een knelpunt geweest'

Een gele alg met de smaak van hazelnoot? 'Groen is heel lang een...

Met een kersverse investering van enkele miljoenen is algenproducent Phycom klaar voor de volgende stap. Ceo en oprichter Erwin Houtzager en officemanager Anneke Roes vertellen wat nog meer nodig is om algen als gezond ingrediënt op het repertoire van de productontwikkelaar te krijgen. 'Productontwikkelaars kijken heel anders naar algen dan chef-koks.'

Phycom krijgt miljoeneninvestering van onder andere Corbion.

Algenproducent ontvangt miljoeneninvestering

Phycom ontvangt €9 miljoen van onder andere Corbion om micro-algen van hoge kwaliteit op industriële schaal te cultiveren.

Welke biomassa zorgt voor het beste eiwitrijke ingrediënt? NIZO en onder andere Unilever en Peel Pioneers zoeken het uit

Welke biomassa zorgt voor het beste eiwitrijke ingrediënt? NIZO en...

Levert micro-alg of gist het best werkende eiwit op? NIZO leidt een consortium van bedrijven en kennispartners die willen uitzoeken welke biomassa het meest duurzame, eiwitrijke en betaalbare eiwit oplevert.

Monkeys by the Sea

Duplaco introduceert goudgele algen om groene kleur in...

Nederlandse algenkwekerij Duplaco introduceert een Chlorella-alg met een goudgele kleur. Met de nieuwe alg wil de algenproducent de groene kleur in levensmiddelen voorkomen.

Deze 7 Nederlandse bedrijven maken kans op een innovatie-award

Deze 7 Nederlandse bedrijven maken kans op een innovatie-award

De Europese ingrediëntenbeurs FiE koos 28 bedrijven uit die kans maken op een innovatie-award. 7 van deze bedrijven zijn Nederlands.

'Als we de rol van vleesvervangers in het dieet beter begrijpen, kunnen we gezondere producten maken'

'Als we de rol van vleesvervangers in het dieet beter begrijpen,...

De state of the art in plantaardige vleesvervangers is verzameld in het boek 'Scientific reviews on meat analogues and plant-based ingredients' van hoogleraar Atze Jan van der Goot en collega's van Food Process Engineering van Wageningen University & Research (WUR). "We hebben echt goed op een rijtje gezet wat er allemaal in vleesvervangers zit, en waarom het erin zit." Aan het eind van dit artikel worden de meest gebruikte ingrediënten voor vleesvervangers op een rijtje gezet.