06/03/2025 | Cursus Hygiënisch bouwen

06/03/2025 | Cursus Hygiënisch bouwen

De cursus Hygiënisch bouwen vindt plaats op 6 maart in Utrecht.

Burggraaf & Partners nodigt professionals in de Food-, Feed- en Pharma-industrie uit voor een 2-daagse cursus over hygiënische eisen voor gebouwen waarin bereidingsprocessen plaatsvinden. Deze cursus benadrukt het belang van een hygiënisch ontwerp om bij te dragen aan listeriavrije productie en biedt technische richtlijnen om gebouwen, gebouwgerelateerde aspecten en toegankelijkheid van apparatuur zo te ontwerpen dat ze voldoen aan de normen voor proceswerking, reiniging en onderhoud.

Onderwerpen die worden behandeld zijn o.a.:

  • Hygiënische zonering
  • Bouwconstructies en -elementen (van vloer tot plafond)
  • Installatie van procesapparatuur

De cursus behandelt ook de belangrijkste aspecten van de EHEDG-richtlijnen nr. 26 en 44, met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonering, HVAC en bekabeling.

Let op: de cursus wordt in het Engels gegeven, met handouts beschikbaar in het Engels of Nederlands.

Meer informatie via deze link.

Voedselfraude voorkomen? Zo borg je voedselauthenticiteitVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Voedselfraude voorkomen? Zo borg je voedselauthenticiteit

Voedselfraude is het tegenovergestelde van voedselauthenticiteit. Maar het is een lastige opgave om volledige transparantie in de keten te borgen als frauduleuze praktijken worden verdoezeld. Dit artikel belicht praktische inzichten voor het borgen van authenticiteit binnen de voedselketen op Europees niveau.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Salmonella-uitbraak door komkommers: meer dan 100 mensen ziek

Een uitbraak van Salmonella enterica Typhimurium die te herleiden is tot komkommers, is beëindigd met 113 zieken. Veel Amerikaanse bedrijven hebben hele verse komkommers teruggeroepen. Daarnaast hebben bedrijven in Noord-Amerika gesneden komkommers of voedingsmiddelen die met komkommers zijn gemaakt, zoals wraps en salades, teruggeroepen.

Protozoa onder een microscoop. (foto: Shutterstock)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees On topic: parasieten in voeding, een onderbelicht...

Bacteriën en schimmels zijn de voornaamste oorzaak van bederf in voedingsmiddelen. Toch zijn er nog veel anderen ziekteverwekkers die mensen kunnen besmetten, zoals parasieten. In de voedingsindustrie zijn parasieten een vaak onderbelicht voedselveiligheidsrisico. Dit artikel geeft een overzicht van de voor voedsel relevante parasieten.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees E. coli-uitbraak in romaine sla maakt 88 mensen ziek, leverancier...

De Food and Drug Administration (FDA) heeft in de Verenigde Staten een E. coli O157:H7-uitbraak die gelinkt werd aan romaine sla officieel beëindigd. Tijdens de uitbraak, die minstens 88 mensen ziek maakte, bleef de identiteit van de slaleverancier onbekend. Dit gebrek aan transparantie roept vragen op over voedselveiligheid en het informeren van consumenten.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.