06/03/2025 | Cursus Hygiënisch bouwen

06/03/2025 | Cursus Hygiënisch bouwen

De cursus Hygiënisch bouwen vindt plaats op 6 maart in Utrecht.

Burggraaf & Partners nodigt professionals in de Food-, Feed- en Pharma-industrie uit voor een 2-daagse cursus over hygiënische eisen voor gebouwen waarin bereidingsprocessen plaatsvinden. Deze cursus benadrukt het belang van een hygiënisch ontwerp om bij te dragen aan listeriavrije productie en biedt technische richtlijnen om gebouwen, gebouwgerelateerde aspecten en toegankelijkheid van apparatuur zo te ontwerpen dat ze voldoen aan de normen voor proceswerking, reiniging en onderhoud.

Onderwerpen die worden behandeld zijn o.a.:

  • Hygiënische zonering
  • Bouwconstructies en -elementen (van vloer tot plafond)
  • Installatie van procesapparatuur

De cursus behandelt ook de belangrijkste aspecten van de EHEDG-richtlijnen nr. 26 en 44, met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonering, HVAC en bekabeling.

Let op: de cursus wordt in het Engels gegeven, met handouts beschikbaar in het Engels of Nederlands.

Meer informatie via deze link.

Foto: Shutterstock

Dit is waarom er in januari strengere regels komen voor de verkoop...

De laatste jaren is rauwe melk populair onder consumenten die op zoek zijn naar natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Hoewel de voedselveiligheid van rauwe zuivelproducten in Nederland relatief goed is, blijft de consumptie ervan risicovol. Regels rondom verkoop worden daarom per 1 januari 2025 aangescherpt. Dit artikel zet het op een rij.

Webapp voert DNA-sequencing uit en detecteert besmettingsbron

Webapp voert DNA-sequencing uit en detecteert besmettingsbron

Besmetting in voedsel kan heel veel bronnen hebben. Doorgaans gaat het om een bacterie, maar waar komt die vandaan? Onderzoekers van de Hogeschool Leiden analyseren DNA daarvan en ontwierpen onder leiding van lector Astrid Heikema een webapp, waarmee bedrijven de bron van de besmetting kunnen detecteren.

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van onvoldoende verhitte kip

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van...

Onderzoekers hebben de kosten van campylobacter-infecties in Australië door besmette kip berekend. Wetenschappers kwantificeerden de kosten van ziektes die toe te schrijven zijn aan specifieke binnenlandse risicofactoren voor Campylobacter jejuni en Campylobacter coli.

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken 

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken

Vanaf 1 januari 2025 kunnen voedingsprofessionals gebruik maken van het nieuwe fraudeplatform European Food Fraud Community of Practice (EFF-CoP). Het platform moet onderzoek stimuleren en een gemeenschap vormen voor professionals om voedselfraude tegen te gaan.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.