06/03/2025 | Cursus Hygiënisch bouwen

06/03/2025 | Cursus Hygiënisch bouwen

De cursus Hygiënisch bouwen vindt plaats op 6 maart in Utrecht.

Burggraaf & Partners nodigt professionals in de Food-, Feed- en Pharma-industrie uit voor een 2-daagse cursus over hygiënische eisen voor gebouwen waarin bereidingsprocessen plaatsvinden. Deze cursus benadrukt het belang van een hygiënisch ontwerp om bij te dragen aan listeriavrije productie en biedt technische richtlijnen om gebouwen, gebouwgerelateerde aspecten en toegankelijkheid van apparatuur zo te ontwerpen dat ze voldoen aan de normen voor proceswerking, reiniging en onderhoud.

Onderwerpen die worden behandeld zijn o.a.:

  • Hygiënische zonering
  • Bouwconstructies en -elementen (van vloer tot plafond)
  • Installatie van procesapparatuur

De cursus behandelt ook de belangrijkste aspecten van de EHEDG-richtlijnen nr. 26 en 44, met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonering, HVAC en bekabeling.

Let op: de cursus wordt in het Engels gegeven, met handouts beschikbaar in het Engels of Nederlands.

Meer informatie via deze link.

Foto: Shutterstock

NVWA wil maatregelen vleesindustrie om dierenleed

De vleessector moet zich meer inspannen voor dierenwelzijn, vindt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De autoriteit reageert daarmee op een rapport van het Bureau Risicobeoordeling & Onderzoek (BuRO), een onafhankelijk adviesorgaan binnen de NVWA. Het bureau maakte een risicobeoordeling van de gevaren van dierenwelzijn, dierengezondheid en volksgezondheid in de roodvlees- en grofwildketen.

Belgische recalls en waarschuwingen van oktober:   onvermeld allergeen vis in aardappelgratin

Belgische recalls en waarschuwingen van oktober: onvermeld allergeen...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van oktober: Onvermeld allergeen vis in aardappelgratin, mogelijk Salmonella in kippenchipolata en een te hoog gehalte tropaanalkaloïden in biologische maismeel.

Food Safety Event: de rol van pseudoregelgeving voor voeding

Food Safety Event: de rol van pseudoregelgeving voor voeding

Er is bij wet- en regelgeving voor levensmiddelen veel ruimte voor interpretatie. Bijna geen sector is zo gereguleerd als de levensmiddelensector. Naast vastgelegde wetgeving bestaan er ook 'andere' regels, zoals beleidsregels of infobladen van de NVWA. Op het Food Safety Event vertellen verschillende sprekers meer over de rol van pseudoregelgeving en de interpretatieverschillen tussen voedselproducenten en toezichthouders.

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van oktober: plastic in rijstcrisp chocoladetablet

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van oktober: plastic...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van oktober: plastic in rijstcrisp chocoladetablet, Listeria in geraspte geitenkaas en rijstdessert is mogelijk niet goed geseald.