VMT webinar CSRD in food: zijn data en digitalisering de redding?

VMT webinar CSRD in food: zijn data en digitalisering de redding?

Met de implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) per 2024, staat de voedingsindustrie voor een flinke verduurzamingsuitdaging. Wat komt er allemaal op de bedrijven af? In hoeverre bieden data en digitalisering de uitkomst? Een gratis webinar op 13 juni geeft je de ins- en outs.

Een hot topic op de agenda van veel voedings- en drankenbedrijven: Duurzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat 87% van deze bedrijven vindt dat zij al een aanzienlijke inspanning leveren om duurzamer te worden. Een enorme stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 40% aangaf dat duurzaamheid een prioriteit was voor hun bedrijf. En dat is interessant! Met o.a. de introductie van de CSRD-wetgeving is er nog genoeg werk aan de winkel. De lat ligt hoog. 

Meld je aan voor de webinar

Want wat gebeurt er nu in de markt, waar kan digitalisering een toegevoegde waarde leveren en welke volgende stappen kan jouw bedrijf zetten om duurzamer te worden?

We gaan op 13 juni aan tafel met twee deskundige sprekers op dit gebied: Marcel Lambregts van Rabobank en Joris Kolff van Aptean. Zij delen inzichten en best practices op basis van onderzoek en praktijkervaringen. Want volgens Rabobank moet de voedselproductie verder verduurzamen om ons land in 2050 volledig circulair te krijgen.

Waarom deelnemen?

Tijdens het webinar krijg je meer inzicht in de volgende vraagstukken:

  • Welke duurzaamheidsontwikkelingen (o.a. CSRD-wetgeving) vinden er plaats?
  • Wat zijn de redenen waarom bedrijven investeren in duurzaamheid?
  • Waarom zijn technologie en data onmisbaar om het verschil te kunnen maken?
  • Wat is jouw volgende stap? Best practices, advies en tips!

Ontdek op 13 juni welke kleine stappen je als bedrijf al kunt nemen, en hoe digitalisering kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Meld je nu aan voor het webinar.

Datum: 13 juni 2024
Tijd: 10.30 – 11.10 uur

Voor abonnees
Voor abonnees
Biologisch

Voor abonnees Webinar terugkijken: de authenticiteit van (biologische) producten...

Hoe garandeer je dat een product daadwerkelijk biologisch is? Welke ontwikkelingen zijn er in methoden en technieken om authenticiteit te verifiëren en hoe kunnen producenten en retailers dit borgen in de praktijk? Kijk hierover het VMT-webinar terug.

AH vermeldt land van herkomst op kilozak blauwe bessen uit diepvries. Foto: Distrifood
Hepatitis A

Albert Heijn brengt blauwe bessen terug: nieuw land van herkomst

Albert Heijn verkoopt weer kilozakken blauwe bessen uit de diepvries. De marktleider heeft na de terugroepactie van vorige maand, vanwege hepatitis A, enkele wijzigingen doorgevoerd.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Webinar

12-03 | VMT webinar Food Safety by Design

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Gevaren en risico's

EFSA nam proceswater onder de loep en komt met tool voor beheersing...

De Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) onderzocht de microbiologische risico's van proceswater bij de verwerking van groente, (bevroren) fruit en kruiden. Op basis van deze gegevens heeft de EFSA een online tool ontwikkeld die het kiemgetallen van pathogenen in proceswater voorspelt.

Voedselveiligheid

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij...

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Fraude

Ruim 120 doden in Turkije door methanol in alcohol

Minstens 124 mensen zijn de afgelopen zes weken in de Turkije overleden na het drinken van illegale alcohol met methanol. Tientallen anderen liggen op de intensive care en bevinden zich in kritieke toestand, aldus het staatspersbureau Anadolu.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Salmonella

Voor abonnees Grootste salmonella-uitbraak in decennia met 230 zieken door...

Noorwegen spreekt van de grootste door voedsel overgedragen uitbraak in bijna 50 jaar met 230 gemelde zieken door Salmonella.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesTips van FNLI over nieuw allergenenbeleid: 'Begin vandaag, wacht niet tot 2026'
  2. Voor abonneesZijn supermarkten tevreden met één set duurzaamheidsdata? Pilot ImpactBuying moet lijn brengen in vraag naar klimaatdata
  3. Voor abonneesMiljoenen kiwi's vernietigd na ontdekking muizen
  4. NIS2 geldt ook voor voedingsproducenten: 'Onderschat deze cybersecuritywet niet'
  5. NVWA legde in 2023 maar liefst 7.364 voedselveiligheidsmaatregelen op
  6. Petitie Nepluvi: 'Kip van buiten de EU niet meer welkom'
  7. Minder energie en water verbruiken? Pakket aan oplossingen kan helpen
  8. On topic: Listeria monocytogenes, een overzicht
  9. Voor abonneesOnvoldoende verhitte varkenslever gerelateerd aan hepatitis E-uitbraak in China
  10. Nederlandse recalls en waarschuwingen mei: verkeerd etiket vega paté en ontbrekende THT yorkham
  1. Belgische recalls en waarschuwingen mei: onvermeld allergeen in chips
  2. RIVM start landelijk onderzoek naar PFAS in eieren hobbykippen
  3. Anuga-organisatie gaat samenwerken met Italiaanse foodbeurs Tuttofood
  4. Voor abonneesZo zet de Texelse brouwerij in op lokale innovatie: 'De microbrouwerij is onze speeltuin'
  5. Komt er een notificatiesysteem voor voedingssupplementen in Nederland? Dit is de laatste stand van zaken
  6. PLMA: 42 productideetjes op een rij voor R&D-ers
  7. Biologisch steeds ietsjes minder duur dan niet-bio
  8. Voor abonneesCirculaire varkens helpen Van Loon Group met klimaatambities: 'Een varken is eigenlijk de ideale recyclemachine'
  9. Last Call Food Law Event 2024: van allergenen en reststromen tot due diligence wetgeving
  10. Belgische kaasproducent St. Paul mag smeerkaasproducent ERU overnemen