Veiligheidswaarschuwing Citymix nootjes vanwege allergenen

Veiligheidswaarschuwing Citymix nootjes vanwege allergenen

Nuts4You heeft een veiligheidswaarschuwing uitgedaan voor de Citymix verpakte nootjes. Een gedeelte van de ingrediënten staat niet vermeld op het etiket.

Bij een controle bleek dat een gedeelte van de ingrediënten niet vermeld zijn op het etiket. Een gedeelte van het etiket is niet afgedrukt. Daardoor kan het product gevaar opleveren voor consumenten met een allergie. De Citymix nootjes worden verkocht bij diverse winkels en plus supermarkten.

Producten

Het gaat om de Citymix zakjes van 250 gram. De veiligheidswaarschuwing is afgegeven voor de zakjes die in maart, april en mei 2020 zijn verkocht en de volgende codes bevatten:

  • 00550 / 44101
  • 00550 / 44116
  • 00550 / 44136

Consumenten kunnen het product retour brengen bij de winkel en ontvangen hun aankoopbedrag terug. Ook kunnen consumenten het product retour sturen naar Nuts4You in Eindhoven.

Juiste ingrediëntendeclaratie

Een deel van de ingrediënten zijn niet op het etiket geprint. Het etiket moet er als volgt uitzien:

PINDA, rijst, AMANDEL, CASHEWNOOT, sojasaus (SOJA, TARWE, zout), kruiden en specerijen, water, zeewier, meel (TARWE, rijste, zet, mais), suiker, SESAM, zout, rijsmiddelen (E500ii, E503ii), kleurstoffen (E100, E141, E141ii E150a, E150c, E160c, E160b), aroma (bevat E102, E124, E133, rook, MELK, dextrose mais, palmkernvet, maltodextrine (aardappel, mais)), antiklontermiddel (E535, E551, E554), conserveermiddel E327, verdikkingsmiddel E414), natuurlijke wasabi, garnalenaroma (GARNAAL), olie (PINDA, palm, zonnebloem, rijst, SOJA,) TARWEbloem, SOJAeiwit, smaakversterkers (E621, E627, E631, E635), antioxidant vitamine E (E306), smaakversterker (E635, knoflook, ui, chili, sjalot), poeder (chili, knoflook, zoethout, plantaardig, SOJAsaus), zetmeel (tapiocazetmeel, mais (gemodificeerd)), oregano, EI, kaas seasoning, palmvet, glucose siroop bestanddelen, kaas bestanddelen, gistextract, MELKeiwit, voedingszuur (E330, E331ii, E270, E296), zuurteregelaar (E339ii, E340ii), emulgator E322 (SOJA).

De rode tekst hierboven is weggevallen op het etiket.

Gratis nieuwsbrief VMT.nl

Niets missen van VMT.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!

 Ik ga akkoord met het ontvangen van vakinformatie op mijn interessegebieden van de titels van Vakmedianet en heb kennis genomen van het Privacy en Cookie Beleid van Vakmedianet groep. Ik kan deze toestemming op ieder gewenst moment intrekken.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Protozoa onder een microscoop. (foto: Shutterstock)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees On topic: parasieten in voeding, een onderbelicht...

Bacteriën en schimmels zijn de voornaamste oorzaak van bederf in voedingsmiddelen. Toch zijn er nog veel anderen ziekteverwekkers die mensen kunnen besmetten, zoals parasieten. In de voedingsindustrie zijn parasieten een vaak onderbelicht voedselveiligheidsrisico. Dit artikel geeft een overzicht van de voor voedsel relevante parasieten.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees E. coli-uitbraak in romaine sla maakt 88 mensen ziek, leverancier...

De Food and Drug Administration (FDA) heeft in de Verenigde Staten een E. coli O157:H7-uitbraak die gelinkt werd aan romaine sla officieel beëindigd. Tijdens de uitbraak, die minstens 88 mensen ziek maakte, bleef de identiteit van de slaleverancier onbekend. Dit gebrek aan transparantie roept vragen op over voedselveiligheid en het informeren van consumenten.

Beeld: Shutterstock

Goed voorbereid op veranderende wetgeving? Dit gebeurde er in 2024 en...

Bij de start van 2025 kijken we veelal nog terug naar het vorige jaar. Want wat gebeurde er in 2024 op het gebied van levensmiddelenwetgeving? Er gebeurde veel in onder andere duurzaamheidswetgeving, rookaroma's, allergenenbeleid en de Nutri-Score. Ook dit jaar staat ons weer genoeg te wachten op gebied van wetgeving. VMT zet 10 belangrijke wettelijke gebeurtenissen op een rij.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Eieren veroorzaken botulisme-uitbraak in China

Vijf mensen in de Chinese provincie Shandong werden in juli 2024 ziek na het eten van ingelegde eieren besmet met Clostridium botulinum.

Foto: Shutterstock

RIVM: mogelijk honderden besmettingen door blauwe bessen met...

Het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) houdt rekening met honderden besmettingen door de met hepatitis A besmette blauwe bessen van supermarktketen Albert Heijn. Twee mensen belandden in het ziekenhuis.

Afbeelding: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Eerste sterfgeval door vogelgriep benadrukt noodzaak voor verscherpte...

In de Amerikaanse staat Louisiana is een 65-jarige man overleden aan de gevolgen van een H5N1-vogelgriepinfectie. Dit is het eerste bekende sterfgeval door vogelgriep in de Verenigde Staten. De patiënt, die onderliggende medische aandoeningen had, kwam in contact met besmette vogels in zijn achtertuin.

Albert Heijn haalt blauwe bessen terug vanwege hepatitis A

Albert Heijn haalt blauwe bessen terug vanwege hepatitis A

Albert Heijn haalt per direct blauwe bessen van het huismerk uit de schappen. Het diepvriesproduct is mogelijk besmet met hepatitis A.

Foto: Shutterstock

Zoethout als conserveermiddel tegen Listeria? Onderzoek ziet potentie...

Onderzoek toont aan dat glibridine uit zoethout pathogenen zoals Listeria kunnen doden. Alberto Bombelli, onderzoeker levensmiddelenmicrobiologie bij Wageningen University & Research (WUR), onderzocht de antimicrobiële werking van glibridine in voorgesneden cantaloupe. Uit zijn onderzoek blijkt dat glibridine zowel geschikt is als desinfectans en conserveermiddel.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.