Bron: Pixabay

Cashewnoten teruggeroepen vanwege salmonella

Een bedrijf uit Californië in de Verenigde Staten roept partijen Trader Joe's Nuts die in Amerika op de markt zijn gebracht terug omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella.

Beeld: Jumbo

Jumbo verduurzaamt productieketen cashewnoten en vermijdt jaarlijks...

Jumbo's cashewnotenleverancier Foodtrend pelt voortaan machinaal eigen cashewnoten in het land van herkomst. Voorheen werden cashewnoten verscheept van Tanzania naar India, om daar handmatig gepeld te worden. Jumbo bespaart hiermee 174 ton CO2 en vermijdt jaarlijks 63 zeecontainers.

Gevaarlijke pistachenoten niet voor het eerst uit de verkoop

Gevaarlijke pistachenoten niet voor het eerst uit de verkoop

In maart 2023 vonden in een aantal landen binnen en buiten de EU recalls plaats van gezouten pistachenoten. Deze pistachenoten waren te koop onder het merk Alesto bij supermarktketen Lidl.

Infrarood kan gas gestookte hittebehandeling vaak prima vervangen

Infrarood kan gas gestookte hittebehandeling vaak prima vervangen

Met de hoge gasprijzen en de onzekerheid van de toekomstige beschikbaarheid, kan infrarood een goed alternatief bieden voor gas gestookte hittebehandelingen. Tijd voor een hernieuwde kennismaking op VMT.

Is harmonisatie van risicobeoordeling in zicht? Dit zijn de ontwikkelingen in allergenenwetgeving

Is harmonisatie van risicobeoordeling in zicht? Dit zijn de...

De aanpak van de grootschalige besmetting van sojalecithine met pinda maakt duidelijk dat harmonisatie op het gebied van allergenenrisicobeoordeling hard nodig is. Overheden en bedrijven gaan hier op verschillende manieren mee om. Internationale regelgeving via Codex Alimentarius is gelukkig in aantocht.

Italiaans notenbedrijf ontwikkelt gefermenteerde notenpasta samen met vegan chef: 'Cashew, macadamia en gepelde amandelen werkten het beste'

Italiaans notenbedrijf ontwikkelt gefermenteerde notenpasta samen met...

Mario Zani ontwikkelde samen met vegan chef Daniela Cicioni een gefermenteerde notenpasta van cashewnoten, water en zout. De chef kon het maken op kleine schaal. Om het op te schalen was twee jaar ontwikkeltijd nodig. Nu liggen een aantal varianten bij Jumbo in de schappen.