Voor abonnees
Voor abonnees
Nieuwsbrief Voedselveiligheid

Voor abonnees Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meldingen ontvangen over twaalf mensen uit twee Amerikaanse staten. Zij zijn besmet geraakt met E. coli door het eten van gepelde walnoten.

Bron: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Salmonella

Voor abonnees Cashewnoten teruggeroepen vanwege salmonella

Een bedrijf uit Californië in de Verenigde Staten roept partijen Trader Joe's Nuts die in Amerika op de markt zijn gebracht terug omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella.

Beeld: Jumbo
Noten

Jumbo verduurzaamt productieketen cashewnoten en vermijdt jaarlijks...

Jumbo's cashewnotenleverancier Foodtrend pelt voortaan machinaal eigen cashewnoten in het land van herkomst. Voorheen werden cashewnoten verscheept van Tanzania naar India, om daar handmatig gepeld te worden. Jumbo bespaart hiermee 174 ton CO2 en vermijdt jaarlijks 63 zeecontainers.

Nieuwsbrief Voedselveiligheid

Gevaarlijke pistachenoten niet voor het eerst uit de verkoop

In maart 2023 vonden in een aantal landen binnen en buiten de EU recalls plaats van gezouten pistachenoten. Deze pistachenoten waren te koop onder het merk Alesto bij supermarktketen Lidl.

Duurzaamheid

Infrarood kan gas gestookte hittebehandeling vaak prima vervangen

Met de hoge gasprijzen en de onzekerheid van de toekomstige beschikbaarheid, kan infrarood een goed alternatief bieden voor gas gestookte hittebehandelingen. Tijd voor een hernieuwde kennismaking op VMT.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselwetgeving

Voor abonnees Is harmonisatie van risicobeoordeling in zicht? Dit zijn de...

De aanpak van de grootschalige besmetting van sojalecithine met pinda maakt duidelijk dat harmonisatie op het gebied van allergenenrisicobeoordeling hard nodig is. Overheden en bedrijven gaan hier op verschillende manieren mee om. Internationale regelgeving via Codex Alimentarius is gelukkig in aantocht.