Supermarkten zetten samen in op duurzame cashewketen aangespoord door...
Alle CBL-supermarkten gaan samen huismerk cashew-snacknoten duurzaam certificeren. Dat is nodig want de cashewketen is complex en er zijn genoeg duurzaamheidsissues.
Alle CBL-supermarkten gaan samen huismerk cashew-snacknoten duurzaam certificeren. Dat is nodig want de cashewketen is complex en er zijn genoeg duurzaamheidsissues.
In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van juli. De laatste wapenfeiten: amandelen in gevulde olijven, sesampasta met salmonella en frambozenslofjes met pistachenoten (notenallergie).
Uit onderzoeksgegevens blijkt dat biologische walnoten van Gibson Farms mogelijk besmet waren met pathogene E. coli en twaalf mensen ziek maakte.
De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meldingen ontvangen over twaalf mensen uit twee Amerikaanse staten. Zij zijn besmet geraakt met E. coli door het eten van gepelde walnoten.
Een bedrijf uit Californië in de Verenigde Staten roept partijen Trader Joe's Nuts die in Amerika op de markt zijn gebracht terug omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella.
Jumbo's cashewnotenleverancier Foodtrend pelt voortaan machinaal eigen cashewnoten in het land van herkomst. Voorheen werden cashewnoten verscheept van Tanzania naar India, om daar handmatig gepeld te worden. Jumbo bespaart hiermee 174 ton CO2 en vermijdt jaarlijks 63 zeecontainers.
In maart 2023 vonden in een aantal landen binnen en buiten de EU recalls plaats van gezouten pistachenoten. Deze pistachenoten waren te koop onder het merk Alesto bij supermarktketen Lidl.
Met de hoge gasprijzen en de onzekerheid van de toekomstige beschikbaarheid, kan infrarood een goed alternatief bieden voor gas gestookte hittebehandelingen. Tijd voor een hernieuwde kennismaking op VMT.
De aanpak van de grootschalige besmetting van sojalecithine met pinda maakt duidelijk dat harmonisatie op het gebied van allergenenrisicobeoordeling hard nodig is. Overheden en bedrijven gaan hier op verschillende manieren mee om. Internationale regelgeving via Codex Alimentarius is gelukkig in aantocht.
Mario Zani ontwikkelde samen met vegan chef Daniela Cicioni een gefermenteerde notenpasta van cashewnoten, water en zout. De chef kon het maken op kleine schaal. Om het op te schalen was twee jaar ontwikkeltijd nodig. Nu liggen een aantal varianten bij Jumbo in de schappen.