Rob Baan van Koppert Cress heeft de afgelopen dagen meerdere video’s op LinkedIn geplaatst waarin hij uitlegt wat je met een massa cressen kunt doen zonder het te hoeven weggooien. “We gaan chefs de kans geven om hiervan heel mooie producten te maken die zij deze zomer kunnen gaan gebruiken. Pesto’s, azijnen, blenderen met zout, prachtig.” Vervolgens zet hij de elektrische zaag in zijn veld met cressen. “Dit doet echt pijn. We zijn kapitaal aan het vernietigen op een verschrikkelijke manier van een prachtig product. Maar chefs kunnen dit gebruiken om de mooiste sauzen en andere producten van te maken.”
Dit zijn we nu aan het vernietigen. Broccocress, tuinkers, zorricress en onze prachtige salad peas. Supermarkten groenteboeren cateraars. Help! pic.twitter.com/hgQ87uQLyU
— Rob Baan (@rjpbaan) March 18, 2020
‘Kom producten maken’
Baan roept chefs op direct langs te komen. “Gebruik onze faciliteiten en techniek om er een mooi product van te maken. Anders gaat het de container in en dat vind ik te zonde voor woorden. Kom langs en maak er gebruik van en maak een mooie voorraad voor de zomer. Prachtige gerechten en goud voor niks, ja, voor de moeite.” Verder legt hij in de keuken uit hoe je er bewaarproducten zoals azijn van maakt met witte wijn, een hummus, groenzout, roodzout, suiker, pesto’s, et cetera.