De leveringssamenwerking geldt voor de komende drie jaar, maar de bedrijven werken al bijna tien jaar samen. Met de huidige samenwerking zal het volume erwteneiwit dat Roquette aan Beyond Meat levert flink toenemen.
Vorig jaar meldde het FD dat door de onstuimige groei van vleesvervangers plantaardige grondstoffen bijna niet zijn aan te slepen.
Investeringen
Roquette investeerde in 2017 al 282 miljoen euro in een erwteneiwitfabriek in Manitoba (Canada) om aan de wereldwijd groeiende vraag naar het ingrediënt te voldoen. Ook anderen richten zich op deze veelbelovende markt. Cosucra meldde in 2019 dat het investeert in een extra fabriek voor de productie van erwteneiwit in het Deense Aarhus.
Opschalen keten
Ethan Brown, ceo van Beyond Meat: “Met dit contract willen we bijdragen aan het opschalen van de toevoerketen van plantaardige eiwit nu de vraag naar onze producten wereldwijd toeneemt.” De plantaardige producten van het bedrijf worden verkocht bij ongeveer 58.000 supermarkten en foodservicelocaties in meer dan 50 landen. Jean-Marc Gilson, ceo van Roquette vult aan: “Met deze deal kunnen beide bedrijven groeien.”
Op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe eind november 2019 toonde het bedrijf een plantaardige burger van een mix van gele erwteneiwit en tuinboneneiwit. Het Franse bedrijf breidt het assortiment uit met tuinboneneiwit.
Vleesvervangers op Food Future Event
Op het Food Future Event: U vraagt, wij draaien (door) op 7 april staat het onderwerp plantaardige eiwitten natuurlijk ook op het programma.
Op het event vertellen verschillende sprekers uit de praktijk hoe zij omgaan met de wensen van de consument. Zo is er een grote vraag naar plantaardige vleesvervangers. Tegelijkertijd wil dezelfde consument ook een product met zo min mogelijk ingrediënten, liefst zo onbewerkt mogelijk met niet te veel zout, maar wel smaakvol. Hoe dit voor elkaar te krijgen? Op het Food Future Event vertelt Joeri Hollink van Ojah hoe hij het doet.