Mérieux NutriSciences kocht onlangs ook de Duitse voedseletiketterings- en regulatorische activiteiten van Swiss Food. Hiermee kan het bedrijf nu een compleet arsenaal voedselveiligheidsdiensten aan de Duitse voedingsindustrie aanbieden.
Institut Kirchhoff werd in 1983 opgericht door dr. Erhard Kirchhoff. Het instituut biedt erkende wetenschappelijke expertise op voedselveiligheidsgebied voor de Duitse markt en daarbuiten. Bij het bedrijf werken 180 mensen die jaarlijks ongeveer negentigduizend monsters verwerken.
Duitse voedselveiligheid
"Deze aankoop is een belangrijke stap in onze strategie om een leidersrol te vervullen in de Europese voedselveiligheidssector, omdat het ons in staat stelt om één van de meest belangrijke markten in Europa te betreden. We zijn verheugd het getalenteerde team van Institut Kirchhoff Berlin bij ons voegen," zegt Philippe Sans, directeur bij Mérieux NutriSciences.
Dr. Erhard Kirchhoff en Dr. Jutta Kunert-Kirchhoff, oprichters van Institut Kirchhoff, voegden hieraan toe: "We zijn verheugd dat de verandering in eigendom de toekomst van het Institut Kirchhoff in een toekomstgerichte en duurzame richting heeft gebracht. We zijn ervan overtuigd dat deze stap ons in staat zal stellen ons potentieel nog intensiever te ontwikkelen."