Vet verlagen door toevoegen van champignons? Puree kan tot 41% vet...
Scelta Mushrooms won in Parijs de SIAL Innovatie Award voor het product Fungible. Dit is een vetvervanger die de producent maakt voor gebruik in...
Scelta Mushrooms won in Parijs de SIAL Innovatie Award voor het product Fungible. Dit is een vetvervanger die de producent maakt voor gebruik in...
Bijna 1000 bedrijven dienden een aanvraag voor Europese subsidie in bij het European Innovation Council. In food werden 3 aanvragen gehonoreerd: alle...
Hoe ontwikkel je een gezonder voedingsmiddel dat mensen vooral als verwensnack eten? De Britse startup Urban Legend vertelde hoe zij een gezondere...
Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...
Producent van vetten Bunge introduceert een plantaardig alternatief voor zuivelboter: Beleaf Plantbetter. Volgens het bedrijf vragen steeds meer...
AAK is een Zweeds, maar wereldwijd opererende producent van plantaardige oliën en vetten. Vanuit de strategie 'Shaping our Future' wordt samen met...
Productherformulering is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving. Ne-derlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te...
ProVeg Nederland vergeleek de voedingswaarde van vleesvervangers met die van het vleesproduct dat ze vervangen. Zijn ze echt minder gezond dan hun...
In 2022 zijn de nieuwe criteria van de Nationale Aanpak Product Verbetering (NAPV) geïntroduceerd. Hoe gaan producenten om met deze criteria? En hoe...
Het onderzoeksinstituut NIZO viert dit jaar het 75-jarig bestaan. Ze hebben door de jaren heen verschillende eiwittransities gezien. Waar ze in de...