Food Future Event: Microbioom & vezels - de laatste ontwikkelingen in een hecht duo

Food Future Event: Microbioom & vezels - de laatste ontwikkelingen in...

Steeds meer consumenten weten dat een gezond microbioom goed is voor de gezondheid. Ze zien ook de positieve rol van vezels hierin. DSM-Firmenich onderzoekt hoe pre-, pro- en postbiotica het microbioom beïnvloeden. Ze kijken ook naar het belang van vezels. Het bedrijf geeft op het Food Future Event een kennissessie over dit onderwerp.

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste stand van zaken

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste...

De International Probiotics Association Europe (IPA Europe) roept op tot geharmoniseerd gebruik van de claim 'probiotica' in de Europese Unie. Over het algemeen wordt deze term als een ongeautoriseerde gezondheidsclaim gezien onder de EU Claims Verordening. Toch staat een toenemend aantal lidstaten het gebruik van deze claim onder voorwaarden toe. Wat is de status in de verschillende lidstaten? En wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied?

Nutrileads klaar om markt te bestormen met immuunbevorderende wortelvezel, maar een gezondheidsclaim verkrijgen is lastig

Nutrileads klaar om markt te bestormen met immuunbevorderende...

Startup NutriLeads is klaar om de markt te bestormen met een wortelvezel die immuunbevorderende eigenschappen heeft. Een gezondheidsclaim is gewenst, maar erg lastig te verkrijgen.

Op de SIAL presenteren verschillende producenten hun producten in de drankencategorie

Zo gaan deze 8 dranken producenten om met trends: suiker en alcohol...

Op de SIAL in Parijs zijn veel drankenproducenten te vinden. Producenten zetten vooral in op minder of geen toegevoegd suiker, lage calorieën, functionele dranken, gemak en alcohol/alcoholvrij. In dit artikel enkele voorbeelden van producten en hoe zij op deze trends inspelen.

Hoe spelen foodbedrijven in op de populariteit van een gezond microbioom?

Hoe spelen foodbedrijven in op de populariteit van een gezond...

Sinds de coronapandemie zijn consumenten geïnteresseerd in het versterken van hun immuunsysteem. Dat een gezond microbioom daarbij helpt, is ook tot hen doorgedrongen. Hoe spelen voedingsmiddelenbedrijven in op deze trend?

Welke ingrediënten beinvloeden het microbioom? Unilever en Holobiome zoeken het uit

Welke ingrediënten beinvloeden het microbioom? Unilever en Holobiome...

Unilever doet samen met de darmmicrobioom-experts van Holobiome onderzoek naar ingrediënten die het mentale welzijn verbeteren. VMT sprak met beide bedrijven over de ontwikkeling van functionele voeding en het belang daarvan. "Consumenten zien voedsel steeds meer 'als medicijn'. Daarom zoeken ze naar manieren om hun geestelijk welzijn door middel van hun voeding te verbeteren."

Combinatie gezondheidstrends en plantaardig in de lift

Combinatie gezondheidstrends en plantaardig in de lift

De trends in plantaardig variëren per regio. Waar China aanhaakt met een plantaardig alternatief voor varkensvlees, combineren Amerikaanse bedrijven plantaardig en gezondheid in 1 product. Zo vertelde Myrthe de Beukelaar, marktanalist bij Innova Market Insights tijdens FiE Connect.

AMSTERDAM - Charlotte en Tom van YAYA Kombucha. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Gefermenteerde thee wordt gezonde frisdrank

Kombucha, de gefermenteerde theedrank is in de Verenigde Staten overal verkrijgbaar, van supermarkt tot bar. In Nederland is de frisdrank nog niet zo bekend. Daar wil YAYA Kombucha verandering in brengen met de eerste ambachtelijke brouwerij voor kombucha in Nederland.

Consument kiest vaker voor plantaardige optie in ontbijtgranen, frisdranken en snacks

Consument kiest vaker voor plantaardige optie in ontbijtgranen,...

Innovaties met plantaardige ingrediënten doen het goed. Door de groeiende interesse van consumenten in gezondheid, duurzaamheid en ethiek stijgt de populariteit van plantaardige ingrediënten en producten. Innova Market Insights meldt dat plantaardige productclaims tussen 2013 en 2017 wereldwijd met 62% zijn toegenomen. De groei zit vooral in plantaardige eiwitten, zoetstoffen, kruiden en specerijen, en kleurende voedingsmiddelen. <i>Dit artikel is verschenen in VMT 13 van 2 november 2018.</i>

Probioticapoeders met hoge overleving

Probioticapoeders met hoge overleving

Probiotica worden vaak geproduceerd in poedervorm. Aan poederprocessen zitten echter veel haken en ogen, zoals hoge investerings- en energiekosten, maar ook hittestress en lage overleving. Welke technologische ontwikkelingen zijn er bij droge producten met levende micro-organismen? Een overzicht.