Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...

Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine oliedruppels aanwezig, en in al deze producten kan oxidatie optreden. Textuur en kleur van het product veranderen en ook de voedingswaarde wordt minder. Kortom, het product wordt ranzig. Onderzoekers keken hoe je vetemulsies kunt ontwerpen om producten langer houdbaar te maken.

Reorganisatie Zeelandia leidt tot 33 gedwongen ontslagen

Reorganisatie Zeelandia leidt tot 33 gedwongen ontslagen

Bij Zeelandia, leverancier van ingrediënten aan brood- en banketbakkerijen, verdwijnen 89 van de 454 banen in Nederland, meldt het bedrijf. Er vallen 33 gedwongen ontslagen. De rest van de banen verdwijnen omdat werknemers zelf het bedrijf verlaten en door het niet invullen van vacatures.

Glansrol voor vet in plantaardige productontwikkeling bij AAK

Glansrol voor vet in plantaardige productontwikkeling bij AAK

AAK is een Zweeds, maar wereldwijd opererende producent van plantaardige oliën en vetten. Vanuit de strategie 'Shaping our Future' wordt samen met wereldwijde afnemers vol ingezet op plantaardige productontwikkeling in het Nederlandse innovatiecentrum. Vet speelt daarin de glansrol.

Sommige residuen van minerale olie blijven een gezondheidsrisico

Sommige residuen van minerale olie blijven een gezondheidsrisico

Een nieuwe risicoanalyse van de Europese Food Safety Authority (EFSA) laat zien dat sommige residuen van minerale olie in voedsel een risico voor de gezondheid opleveren. Resten van minerale oliën kunnen migreren van kartonnen dozen en ander verpakkingsmateriaal naar voedsel wanneer ze zijn gemaakt van gerecycled oud papier.

Vetemulsie moet smaak vleesvervangers verbeteren, Cargill en Cubiq Foods schalen technologie op

Vetemulsie moet smaak vleesvervangers verbeteren, Cargill en Cubiq...

Cargill werkt samen met de Spaanse startup Cubiq Foods om hun plantaardige vetemulsie naar de markt te brengen. De multinational ziet het vet als een waardevolle toevoeging aan het palet plantaardige ingrediënten. Dit is niet de enige startup in plantaardig waar de multinational op deze manier mee samenwerkt.

Marlon Harms, ceo van Veggie Crumbz

Veggie Crumbz maakt gezonder alternatief voor paneermeel: 'De...

Waarom is knapperig eten altijd synoniem voor ongezond voedsel? Dit vroeg Marlon Harms, oprichter en CEO Veggie Crumbz zich af. "We hebben drie jaar aan de ontwikkeling van de groentekruimels gewerkt. We wilden een product ontwikkelen met een goede kwaliteit en een goede voedingswaarde. Dat betekende veel vezels en minder vet maar met een goede smaak."