Michel Heerkens

Blog: hier kan geen hygiënevoorschrift tegenop

Hygiëne krijgt in deze coronatijden wat mij betreft nu eindelijk de aandacht die het verdient. De overheid roept mensen continu op zich aan hygiënevoorschriften te houden en veruit de meeste mensen zijn zich, meer dan voorheen, bewust van hun eigen hygiëne.

Door het eigen atelier in Noord-Macedonië kan Lavans snel inspelen op wensen van klanten.

Levertijd dankzij nieuwe productielocatie drie tot vier weken:...

Tijdig over voldoende bedrijfskleding beschikken is cruciaal voor bedrijven, zeker in de voedingsindustrie. Om die reden opende Lavans vorig jaar een eigen productielocatie in Noord-Macedonië. De levertijd van bedrijfskleding daalde enorm en bovendien kan Lavans nu veel flexibeler inspringen op wensen van klanten. "We hebben alles in eigen hand."

HEMA kiest voor nieuwe, duurzame werkkleding

HEMA kiest voor nieuwe, duurzame werkkleding

HEMA heeft als bakkerij een naam hoog te houden. Met een focus op voedselveiligheid en kwaliteit worden partners daar nauw bij betrokken. Zoals Lavans, die hier volledig achter staat en recent een nieuwe samenwerking voor vijf jaar heeft afgesloten voor comfortabele, schone en veilige bedrijfskleding.

Het was een voordeel dat de lat qua hygiëneregels hier al hoog lag”, aldus Chris Horst van Simons Vleeswaren.

Goede hygiëne in coronatijden: 'Het belang van continuïteit is groot'

Ook de voedingsindustrie ontkomt niet aan de impact van corona. Het borgen van een voedselveilig productieproces en de gezondheid van medewerkers is dan van cruciaal belang. Bij Cor Segers BV en Simons Vleeswaren namen ze de nodige maatregelen. "Misschien blijven de schotten tussen de medewerkers wel."

Bedrijfskleding aanschaffen? Zeven criteria om je productkeuze te bepalen

Bedrijfskleding aanschaffen? Zeven criteria om je productkeuze te...

De keuze voor werkkleding voor de voedingsmiddelenindustrie vergt vanwege de voedselveiligheid een goede voorbereiding. Daarom hieronder zeven criteria bij de aanschaf van bedrijfskleding.

WGS bij besmetting is prachtig, maar preventie is beter

WGS bij besmetting is prachtig, maar preventie is beter

KENNISPARTNER - Het voedselveiligheidssysteem in Nederland is kwetsbaar, werd vorige maand opnieuw duidelijk met de bekende listeriabesmetting bij een vleeswarenproducent. Veel aandacht gaat momenteel uit naar Whole Genome Sequencing (WGS) om besmettingsbronnen te achterhalen. Begrijpelijk en nodig, maar het kwaad is dan al geschied. Laten we de basis niet uit het oog verliezen: hygiënische productieprocessen en goede persoonlijke hygiëne in de héle voedselveiligheidsketen.

Bedrijfskleding wassen: vijf overwegingen voor de voedingsindustrie

Bedrijfskleding wassen: vijf overwegingen voor de voedingsindustrie

Altijd voldoende voorraad en schone kleding zijn twee van de belangrijkste kpi's bij bedrijfskleding. Jan Jozef Pluijm, senior accountmanager bij Lavans, deelt vijf overwegingen voor foodbedrijven om het wassen van bedrijfskleding uit te besteden.

Lavans als eerste wasserij ISO 22000 gecertificeerd

Lavans als eerste wasserij ISO 22000 gecertificeerd

Lavans heeft als eerste wasserij voor bedrijfskleding in Nederland het ISO 22000 certificaat behaald. Met deze unieke certificering voor de vernieuwde high-care wasserij sluit het bedrijf uit Helmond aan bij de hygiëne-eisen in de voedingsmiddelenindustrie.

Low-care, high-care en high-risk: betekenis en verschillen

Low-care, high-care en high-risk: betekenis en verschillen

KENNISPARTNER - Afhankelijk van de hygiëne-eisen kunnen bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie in een low-care, high-care of high-risk omgeving produceren. Maar wat is de betekenis van deze begrippen? En hoe vindt een wasserij voor bedrijfskleding aansluiting bij de hygiëne-eisen in de voedingsmiddelenindustrie?

Betrek de hele voedselveiligheidsketen bij het voorkomen van contaminatie

Betrek de hele voedselveiligheidsketen bij het voorkomen van...

KENNISPARTNER - Er zijn veel redenen voor de voedingsmiddelenindustrie om in high care productieruimten te werken. Om contaminatie bij het verwerken van voedingsmiddelen te voorkomen, moet de hele voedselveiligheidsketen evenwel bij dit precaire proces betrokken worden.