Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...
Kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdsalades zijn de coronadip allang weer te boven en nu onverminderd populair in supermarkten. De Consumentenbond...
Avebe en UMCG ontvangen € 1,4 miljoen subsidie voor het project Fibers. Het bedrijf en de universiteit zoeken uit wat de gezondheidseffecten zijn van...
De Sloveense startup Batasta heeft een boerderij met zoete aardappelen. De grote en kromme exemplaren kon ze niet aan de supermarkt verkopen....
Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Door het eten van bijvoorbeeld volkorenbrood, ontstaat een veel langzamere opbouw van suikers...
Hoe lastig is het om in 2022 nog met een interessant foodproduct op de markt te komen? Voorop blijft staan dat het lekker is, maar het moet ook...
De vernieuwde voedingsvezel-analyse, AOAC Standard Method 2017.16/ICC Standard 185, ontwikkeld door het Eurofins Expertise Centre for Complex...
KENNISPARTNER - Als producent ben je verplicht om bepaalde informatie over de voedingswaarde op het etiket van een product te plaatsen. Van de...
Het 'welzijn' van onze darmmicrobiota is een belangrijke gezondheidstrend. Met dit in gedachten brengt Carrefour onder de naam Amibiote een nieuw...
Minder koolhydraten in voeding is hip, maar is een vermindering altijd gezond? Dit onderwerp komt aan bod tijdens het Jaarcongres van Voeding Nu.