Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Illustratie: Bakery Sweets Center
vezels

Fastfood funest voor gezonde darmflora - eet jezelf gezond met veel...

Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Door het eten van bijvoorbeeld volkorenbrood, ontstaat een veel langzamere opbouw van suikers in je bloedbaan. Dat zorgt voor een langer verzadigd gevoel, vertelde Flip van Straaten, oud-directeur van Meneba en Nederlands Bakkerij Centrum, tijdens de kennissessie over vezels van Bakery Sweets Center.

Podcast

Flitsbezoek aan PLMA: zo maken productontwikkelaars lekkere producten...

Hoe lastig is het om in 2022 nog met een interessant foodproduct op de markt te komen? Voorop blijft staan dat het lekker is, maar het moet ook gezonder, duurzamer en je moet rekening houden met de stijgende grondstofprijzen. Om over de producteisen vanuit de retail nog maar te zwijgen. In deze podcast hoor je hoe drie producenten met de uitdagingen omgaan.

Wetgeving & Toezicht

Vezelclaims keihard aan te tonen met nieuwe analysemethode voor...

De vernieuwde voedingsvezel-analyse, AOAC Standard Method 2017.16/ICC Standard 185, ontwikkeld door het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohhydrates & Chemistry (CCC), is voorgedragen als wereldwijde norm voor het analyseren van klassieke én complexe voedingsvezels.

Wetgeving & Toezicht

De juiste voedingswaarden op het etiket: zo doe je dat

KENNISPARTNER - Als producent ben je verplicht om bepaalde informatie over de voedingswaarde op het etiket van een product te plaatsen. Van de calorische waarde tot vet, suikers, eiwitten en zout. Ook zijn er voedingswaarden die je vrijwillig mag vermelden. Maar: producenten moeten wél zorgen voor de juiste waarden op het etiket.

Ingrediënt & Product

Vezelrijk stokbrood van Carrefour goed voor de darmen

Het 'welzijn' van onze darmmicrobiota is een belangrijke gezondheidstrend. Met dit in gedachten brengt Carrefour onder de naam Amibiote een nieuw stokbrood op de markt.

Ingrediënt & Product

Koolhydraatarm dieet is populair, maar is vermindering altijd gezond?

Minder koolhydraten in voeding is hip, maar is een vermindering altijd gezond? Dit onderwerp komt aan bod tijdens het Jaarcongres van Voeding Nu.

  1. Tiny van Boekel: 'Technologen moeten zich veel meer laten horen in het debat'
  2. Mirjam Kortekaas nieuwe directeur Nederlands Bakkerij Centrum
  3. Instant wateroplosbaar prebioticum uit de guarplant
  4. E-nummerdiscussie: wat vindt de productontwikkelaar?
  5. Laag-glycemische suiker tagatose kan goedkoper worden geproduceerd uit lactose
  6. EFSA lanceert interactieve tool rond voedingsnormen
  7. Canada lanceert supercluster plantaardige eiwitten, Nederlandse kennis welkom
  8. Ocean Spray lanceert wereldwijde innovatie op Sial: de knapperige cranberry
  9. 'De toevoeging van kruiden aan Twix Speculoos was uitdaging'
  10. Clean label en eiwitverrijkte producten op Intrafood (video)
  11. 'Prijzen suikervrije dranken en bronwater gaan omlaag'
  12. Cargill investeert 150 miljoen dollar in pectinefabriek
  13. Expert over ontbijtgraan Goodies: 'Technisch een prestatie om een krokant product te ontwikkelen met zo weinig suiker en veel vezel'
  14. 'Droogte zorgt voor problemen kwaliteit en kwantiteit tarweoogst'
  15. Vegetarische Slager introduceert vegan rookworst: zeewier voor de knak (video)
  1. Proefdieronderzoek: 'Consumptie vezels helpt stress te beperken'
  2. Luiten Vleeswaren en chef-kok Boerma lanceren merk Smaeck voor flexitariërs (video)
  3. Bij Robèrt opent tweede open bakkerij in 2019
  4. Voedingsvezels: Dít zijn de nieuwste inzichten!
  5. Algen: hulkjes onder de voedingsstoffen
  6. Topsporters Dafne Schippers en Epke Zonderland over het belang van gezonde voeding (video)
  7. Belgische smoothie-automaat klaar voor Europese doorbraak
  8. Pectcof wil met Dutch Gum deel Arabische gom-markt overnemen
  9. Kraft Heinz introduceert ketchup zonder toegevoegde suikers en toegevoegd zout
  10. Iers voedingsbedrijf Kerry neemt Ojah over
  11. Cosun: meer ideeënuitwisseling door concentratie R&D (video)
  12. Questionmark: 'Weinig vezels en onnodig veel zout in cornflakes'
  13. 30 inzendingen dingen mee naar Jaarprijs Goede Voeding 2018
  14. Clean Label is niet meer weg te denken uit voedingsindustrie
  15. Coroos-merk Servero introduceert 100% appelmoes zonder toegevoegde suiker