Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Illustratie: Bakery Sweets Center

Fastfood funest voor gezonde darmflora - eet jezelf gezond met veel...

Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Door het eten van bijvoorbeeld volkorenbrood, ontstaat een veel langzamere opbouw van suikers in je bloedbaan. Dat zorgt voor een langer verzadigd gevoel, vertelde Flip van Straaten, oud-directeur van Meneba en Nederlands Bakkerij Centrum, tijdens de kennissessie over vezels van Bakery Sweets Center.

Flitsbezoek aan PLMA: zo maken productontwikkelaars lekkere producten iets gezonder (podcast)

Flitsbezoek aan PLMA: zo maken productontwikkelaars lekkere producten...

Hoe lastig is het om in 2022 nog met een interessant foodproduct op de markt te komen? Voorop blijft staan dat het lekker is, maar het moet ook gezonder, duurzamer en je moet rekening houden met de stijgende grondstofprijzen. Om over de producteisen vanuit de retail nog maar te zwijgen. In deze podcast hoor je hoe drie producenten met de uitdagingen omgaan.

Vezelclaims keihard aan te tonen met nieuwe analysemethode voor voedingsvezels

Vezelclaims keihard aan te tonen met nieuwe analysemethode voor...

De vernieuwde voedingsvezel-analyse, AOAC Standard Method 2017.16/ICC Standard 185, ontwikkeld door het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohhydrates & Chemistry (CCC), is voorgedragen als wereldwijde norm voor het analyseren van klassieke én complexe voedingsvezels.

De juiste voedingswaarden op het etiket: zo doe je dat

De juiste voedingswaarden op het etiket: zo doe je dat

KENNISPARTNER - Als producent ben je verplicht om bepaalde informatie over de voedingswaarde op het etiket van een product te plaatsen. Van de calorische waarde tot vet, suikers, eiwitten en zout. Ook zijn er voedingswaarden die je vrijwillig mag vermelden. Maar: producenten moeten wél zorgen voor de juiste waarden op het etiket.

Vezelrijk stokbrood van Carrefour goed voor de darmen

Het 'welzijn' van onze darmmicrobiota is een belangrijke gezondheidstrend. Met dit in gedachten brengt Carrefour onder de naam Amibiote een nieuw stokbrood op de markt.

Koolhydraatarm dieet is populair, maar is vermindering altijd gezond?

Koolhydraatarm dieet is populair, maar is vermindering altijd gezond?

Minder koolhydraten in voeding is hip, maar is een vermindering altijd gezond? Dit onderwerp komt aan bod tijdens het Jaarcongres van Voeding Nu.