Kan waterstof een toekomstige energiebron zijn voor de foodindustrie?

Kan waterstof een toekomstige energiebron zijn voor de foodindustrie?

De voedingsmiddelenindustrie zal de fossiele energiebronnen vaarwel moeten zeggen. Maar wat komt daarvoor in de plaats? Wordt het duurzame stroom, geothermie, biogas of waterstof? Tijdens het Food Technology Event zal Lennart van der Burg van TNO alle opties nalopen.

Zonnepanelen zorgen voor groei in elektriciteit uit hernieuwbare bronnen

Zonnepanelen zorgen voor groei in elektriciteit uit hernieuwbare...

De installatie van zonnepanelen op huizen, bedrijven en fabrieken zal de komende vijf jaar flink groeien, zegt de International Energy Agency (IEA) in een rapport over de marktontwikkelingen voor hernieuwbare energie. Ook foodbedrijven -zelfs mkb- plaatsen zonnepanelen. Een hiervan spreekt op het Food Technology Event over het proces.

Corbion wil in 2030 100% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen gebruiken

Corbion wil in 2030 100% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen...

Ingrediëntenleverancier Corbion wil een derde minder CO2-emissies uitstoten in 2030. Ook op het Food Technology Event op 31 oktober as. is er veel aandacht voor dit onderwerp.

FNLI-voorzitter Bas Alblas vreest 'onevenredige lastenverzwaring' voedingsindustrie door Klimaatakkoord

FNLI-voorzitter Bas Alblas vreest 'onevenredige lastenverzwaring'...

FNLI- voorzitter Bas Ablas hield een toespraak over het Klimaatakkoord, voedselverpakkingen en Nutri-Score. Hij sprak zijn zorg uit over de lastenverzwaring die het Klimaatakkoord met zich meebrengt voor de levensmiddelenindustrie.

FrieslandCampina: 'In 2050 willen we volledig fossielvrij produceren'

FrieslandCampina: 'In 2050 willen we volledig fossielvrij produceren'

FrieslandCampina heeft ambitieuze doelstellingen. De zuivelproducent wil in 2030 50% CO2 reduceren en in 2050 geheel fossielvrij zuivel produceren. "We maken nu de roadmap om deze doelstellingen te bereiken," vertelt Tessa Hermens-van Ruremonde, sustainability expert bij FrieslandCampina Ingredients.

Verstegen is CO2-neutrale organisatie

Verstegen is CO2-neutrale organisatie

Verstegen Spices & Sauces is een CO2-compensatieproject gestart samen met CO2 Operate. Via dit programma compenseert het bedrijf haar jaarlijkse uitstoot van 3.445 ton CO2. Daarnaast probeert het bedrijf op verschillende manieren de CO2-uitstoot te verminderen.