Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snij-afval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

De gebruikers kunnen door de 3D-omgeving lopen, trappen op- en aflopen, foto’s maken van een bepaalde situatie en live overleggen met collega’s.

Tweak je nieuwe fabriek al voordat die gebouwd is: aan de VR-bril?

Praatten we enkele jaren geleden nog volop over Industry 4.0 en zijn ongekende nieuwe mogelijkheden voor de voedselindustrie, nu is het alweer de beurt aan zijn opvolger, 5.0. Gebruikmakend van virtual reality kunnen producenten hun nieuwe fabrieksopstelling bezoeken.

Helen Ashworth, General Manager Freeze Dry Sales bij het Nieuw-Zeelandse bedrijf Cuddon Freeze Dry.

Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer...

Het grote nadeel van vriesdrogen als conserveringstechnologie is dat het traditioneel een vrij duur en energie-intensief proces is. Vriesdrogen is voor voedingsbedrijven vaak een premiumkeuze: iets wat je reserveert voor batches waar de hoogste kwaliteit voor noodzakelijk is. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Zuinigere technologie maakt vriesdrogen toegankelijker.

Deze 10 trends bepalen nu de Duitse voedingsindustrie

Deze 10 trends bepalen nu de Duitse voedingsindustrie

Ondanks economische onzekerheid blijft de investeringsbereidheid binnen de Duitse voedings- en drankenindustrie opmerkelijk stabiel. Dat concludeert de afgelopen week gepubliceerde DLG-Trendmonitor: 'Investeringen en Trends in de Voedings- en Drankenindustrie'. Van AI tot dataveiligheid: in dit artikel vind je de trends op een rij.

Zo moet de gele meelwormenfabriek van Divaks eruit komen te zien.

Insectenproducent bouwt aan grote meelwormenfabriek

De Litouwse insectenproducent Divaks is van plan om een eerste fabriek voor de productie van gele meelwormen. De fabriek zal naar verwachting in 2025 in gebruik worden genomen en zal jaarlijks tot 15.000 ton aan insecteneiwitten moeten gaan produceren.

FrieslandCampina Ingredients opent duurzame productiefaciliteit voor lactoferrine

FrieslandCampina Ingredients opent duurzame productiefaciliteit voor...

FrieslandCampina Ingredients opent een nieuwe productiefaciliteit voor lactoferrine in Veghel.

Sunt gaat van verspilde banaan naar duurzame puree: 'We zijn de eerste in Europa die deze bananenpuree produceert'

Sunt gaat van verspilde banaan naar duurzame puree: 'We zijn de...

Sunt is startupfase ontgroeid. Met een nieuwe fabriek heeft Sunt de start gemaakt om Europa van duurzame bananenpuree te voorzien. Oprichter Laura Hoogland: "We hebben samen met Coroos het pellen van bananen geautomatiseerd."

Met de Banana Factory schaalt SUNT Food de verwerking van verspilde bananen op

Met de Banana Factory schaalt SUNT Food de verwerking van verspilde...

SUNT Food verwerkt sinds 2019 onnodig verspilde bananen in onder andere bananenbrood. Vandaag openen ze de eerste bananenfabriek ter wereld in Geldermalsen: The Banana Factory. Hiermee kunnen ze ook smoothiemakers en ijsfabrikanten van bananenpuree voorzien.

Directeur HAK Fresh: 'Door onze nieuwe high risk-zone bevatten onze gegrilde groentes geen conserveermiddelen'

Directeur HAK Fresh: 'Door onze nieuwe high risk-zone bevatten onze...

Het moederbedrijf achter groentefabrikant HAK nam vier jaar geleden groentesnijderij Peter van Halder over. De naam werd eind vorig jaar HAK Fresh en na een flinke verbouwing in coronajaar 2020 is het bedrijf klaar om de consumptie van verse groenten te laten toenemen. Directeur van HAK Fresh Rogier Hilkes: "Een plak gegrilde aubergine is niet duurder dan een plak rosbief, en oogt voor de consument wel als luxe."

Aviko breidt productie diepvriesfrites uit met nieuwe fabriek in West-Vlaanderen

Aviko breidt productie diepvriesfrites uit met nieuwe fabriek in...

Aviko - onderdeel van Royal Cosun - opent een nieuwe fabriek voor diepvriesfrites en aardappelproducten in Poperinge, in het Belgische West-Vlaanderen. In deze moderne fabriek worden wekelijks 3,5 miljoen kilo diepvriesfrites en 220.000 kilo aardappelvlokken geproduceerd.