Column: Voedingsproducent heeft beperkt zicht op...
De Europese CSRD-wetgeving verplicht voedingsproducenten om de impact van externe factoren zoals klimaatverandering op hun bedrijfsvoering te...
De Europese CSRD-wetgeving verplicht voedingsproducenten om de impact van externe factoren zoals klimaatverandering op hun bedrijfsvoering te...
COLUMN - "Waarom zijn de kosten van door de NVWA uitgevoerde analyses zoveel hoger dan die van geaccrediteerde commerciële bedrijven en is dit...
COLUMN - Leveranciers van supermarkten wacht een uitdagende periode. Wetgeving en maatschappelijke druk maken duurzaamheidsprestaties inzichtelijk en...
KENNISPARTNER - COLUMN - Het drankje hard seltzer, alcoholhoudend bruiswater met een smaakje, wint de laatste tijd populariteit in Nederland. Dit is...
COLUMN - Ongeveer tien jaar geleden was er een uitbraak in de Verenigde Staten door met Listeria besmet consumptie-ijs. Miljoenen aten dit ijs zonder...
KENNISPARTNER - COLUMN - 24 november aanstaande is weer het zover: Black Friday. Op deze uit Amerika overgewaaide dag worden veel (en hoge) kortingen...
Column - Klimaatverandering geeft veel veranderingen in de wereld. Ook op het gebied van voedselveiligheid heeft klimaatverandering gevolgen. Het...
COLUMN - Europese wetgeving dwingt bedrijven om hun broeikasgasemissies in beeld te brengen en bovendien te verminderen. Zeker in de...
COLUMN - In 2022 werden in Frankrijk ongeveer zeventig mensen, voornamelijk kinderen, ziek na het eten van diepvriespizza. Zij werden geïnfecteerd...
Wanneer mensen ziek worden door een voedselvergiftiging of een voedselinfectie, spreekt men in de media vaak over de zogenaamde onderrapportage. Er...