AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'

AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'

AMfish, producent van verse en bereide visproducten, gaat fruit- en kruidenextract gebruiken om hun gepaneerde, gebakken visproducten te beschermen tegen Listeria monocytogenes.

Kwaliteitsgarantie

Uit het onderzoek blijkt dat door fruit- en kruidenextract te gebruiken, visproducten in de kern beschermd kunnen worden tegen Listeria. Het fruit- en kruidenextract wordt ook gebruikt in de gepaneerde en gebakken korst van de visproducten. Ook dit kan de voedselveiligheid van het product verhogen, aldus AMfish. Fruit- en kruidenextract heeft volgens het Voedingscentrum een antioxiderende werking.

Op basis van de testen en het monitoringsprogramma garandeert AMfish een houdbaarheid van productie, plus negen dagen voor de gepaneerde, gebakken visproducten. AMfish: ‘AMfish blijft actief zoeken naar nieuwe manieren om de kwaliteit en voedselveiligheid van haar producten te verbeteren en te waarborgen.’

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Een goede Food Safety Culture begint met een integere kwaliteitsmanager (podcast)
  2. Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren
  3. FrieslandCampina Ingredients opent duurzame productiefaciliteit voor lactoferrine
  4. Vergissing zorgt ervoor dat besmet fruit opnieuw is verkocht
  5. Biodiversiteit bevorderen met zuivel? Scale-up maakt boter met lokale 'on'kruiden
  6. Agitatie om allergenenregels? Praktische tips om ermee te dealen
  7. Unilever investeert in Oekraïne met nieuwe fabriek
  8. Voor abonneesStappenplan: zo minimaliseer je het risico op kruisbesmetting van allergenen in grondstoffen
  9. Bijna 200 zieken door met doornappel verontreinigde spinazie
  10. Unilever over duurzaamheid: 'De transities waar we voor staan, kunnen we ook als groot bedrijf niet alleen'
  1. Ruw onderbroken oesterseizoen: norovirus houdt weer huis in Europese landen
  2. Voor abonneesProductontwikkelaars moeten buiten de lijntjes kunnen kleuren: 'het zijn tovenaars, laat ze toveren'
  3. Flinke toename in PFAS-analyses door voedselproducenten: 'Breder monitoren nodig'
  4. Zweeds visbedrijf veroorzaakt uitbraak met gerookte forel
  5. Herbruikbare verpakking voor koffie? Peeze test emmer voor grootverbruikers
  6. Van Eco-score tot procestimator: tools om duurzaamheid in kaart te brengen
  7. 'Factory of the Future' Barry Callebaut duikt diep in data-analyse
  8. Redefine Meat pakt uit met geprinte vleesvervangers in Week zonder Vlees
  9. Nestlé legt Franse pizzafabriek tijdelijk stil na uitbraak
  10. Handig overzicht: 5 praktijkcases over circulair produceren in food - van zuivel tot verpakken