AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'

AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'

AMfish, producent van verse en bereide visproducten, gaat fruit- en kruidenextract gebruiken om hun gepaneerde, gebakken visproducten te beschermen tegen Listeria monocytogenes.

Kwaliteitsgarantie

Uit het onderzoek blijkt dat door fruit- en kruidenextract te gebruiken, visproducten in de kern beschermd kunnen worden tegen Listeria. Het fruit- en kruidenextract wordt ook gebruikt in de gepaneerde en gebakken korst van de visproducten. Ook dit kan de voedselveiligheid van het product verhogen, aldus AMfish. Fruit- en kruidenextract heeft volgens het Voedingscentrum een antioxiderende werking.

Op basis van de testen en het monitoringsprogramma garandeert AMfish een houdbaarheid van productie, plus negen dagen voor de gepaneerde, gebakken visproducten. AMfish: ‘AMfish blijft actief zoeken naar nieuwe manieren om de kwaliteit en voedselveiligheid van haar producten te verbeteren en te waarborgen.’

Als Tasty Basics een nieuw product ontwikkelt, gebruiken ze vooral onbewerkte ingrediënten zoals noten en zaden, hele grondstoffen in plaats van bewerkte ingrediënten
productontwikkeling

Onbewerkt en toch smeuïg: hoe Tasty Basics er zonder boter en suiker...

Ultrabewerkt is ongewenst, onbewerkt is 'in'. Maar hoe lastig is het om met onbewerkte ingrediënten te werken? Maarten Duursma weet niet anders als productontwikkelaar bij Tasty Basics, producent van ontbijtgranen en graanrepen. "Doordat we veel noten en zaden gebruiken, zijn onze producten vetrijk, maar dat is de keuze die we maken als we voor onbewerkt gaan."

AH vermeldt land van herkomst op kilozak blauwe bessen uit diepvries. Foto: Distrifood
Hepatitis A

Albert Heijn brengt blauwe bessen terug: nieuw land van herkomst

Albert Heijn verkoopt weer kilozakken blauwe bessen uit de diepvries. De marktleider heeft na de terugroepactie van vorige maand, vanwege hepatitis A, enkele wijzigingen doorgevoerd.

Gesponsord
Gesponsord
Listeria

Gesponsord Zekerheid in voedselveiligheid: Challengetesten voor Listeria...

Voedselveiligheid is cruciaal, en de risico's rond Listeria monocytogenes vragen om een gerichte aanpak. Steeds strengere controles door autoriteiten benadrukken het belang van goede challengetesten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze testen correct worden uitgevoerd?

Young R&D

Young R&D: 'Hoe ontwikkel je producten in het spanningsveld van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Gevaren en risico's

EFSA nam proceswater onder de loep en komt met tool voor beheersing...

De Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) onderzocht de microbiologische risico's van proceswater bij de verwerking van groente, (bevroren) fruit en kruiden. Op basis van deze gegevens heeft de EFSA een online tool ontwikkeld die het kiemgetallen van pathogenen in proceswater voorspelt.

Voedselveiligheid

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij...

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Fraude

Ruim 120 doden in Turkije door methanol in alcohol

Minstens 124 mensen zijn de afgelopen zes weken in de Turkije overleden na het drinken van illegale alcohol met methanol. Tientallen anderen liggen op de intensive care en bevinden zich in kritieke toestand, aldus het staatspersbureau Anadolu.

Foto: PixabayVoor abonnees
Voor abonnees
Salmonella

Voor abonnees Grootste salmonella-uitbraak in decennia met 230 zieken door...

Noorwegen spreekt van de grootste door voedsel overgedragen uitbraak in bijna 50 jaar met 230 gemelde zieken door Salmonella.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Een goede Food Safety Culture begint met een integere kwaliteitsmanager (podcast)
  2. Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren
  3. FrieslandCampina Ingredients opent duurzame productiefaciliteit voor lactoferrine
  4. Vergissing zorgt ervoor dat besmet fruit opnieuw is verkocht
  5. Biodiversiteit bevorderen met zuivel? Scale-up maakt boter met lokale 'on'kruiden
  6. Agitatie om allergenenregels? Praktische tips om ermee te dealen
  7. Unilever investeert in Oekraïne met nieuwe fabriek
  8. Voor abonneesStappenplan: zo minimaliseer je het risico op kruisbesmetting van allergenen in grondstoffen
  9. Bijna 200 zieken door met doornappel verontreinigde spinazie
  10. Unilever over duurzaamheid: 'De transities waar we voor staan, kunnen we ook als groot bedrijf niet alleen'
  1. Ruw onderbroken oesterseizoen: norovirus houdt weer huis in Europese landen
  2. Voor abonneesProductontwikkelaars moeten buiten de lijntjes kunnen kleuren: 'het zijn tovenaars, laat ze toveren'
  3. Flinke toename in PFAS-analyses door voedselproducenten: 'Breder monitoren nodig'
  4. Zweeds visbedrijf veroorzaakt uitbraak met gerookte forel
  5. Herbruikbare verpakking voor koffie? Peeze test emmer voor grootverbruikers
  6. Van Eco-score tot procestimator: tools om duurzaamheid in kaart te brengen
  7. 'Factory of the Future' Barry Callebaut duikt diep in data-analyse
  8. Redefine Meat pakt uit met geprinte vleesvervangers in Week zonder Vlees
  9. Nestlé legt Franse pizzafabriek tijdelijk stil na uitbraak
  10. Handig overzicht: 5 praktijkcases over circulair produceren in food - van zuivel tot verpakken