Live netwerken is waar iedere foodprofessional weer reikhalzend naar uit kijkt. Laat je tijdens het Food Safety Event in DeFabrique in Utrecht bijpraten over de belangrijkste thema's en ontmoet vakgenoten.
Voedselveiligheid borgen
Hoe borg je de voedselveiligheid van je keten in een wereld waarin alle panelen meer dan ooit aan het schuiven zijn? De opschaling van het gebruik van alternatieve en nieuwe eiwitten, de noodzaak tot circulair produceren en reststroomverwaarding en nieuwe contaminanten brengen nieuwe voedselveiligheidsrisico’s met zich mee.
Wetgeving en toezicht
Andere uitdagingen in voedselveiligheid, wetgeving en toezicht zijn de Europese regeldruk, digitalisering, een toezichthouder in transitie en een nieuwe realiteit na corona. Wat betekenen deze thema’s voor jouw bedrijf? Hoor in één dag van de experts en ervaringsdeskundigen hoe je nieuwe inzichten kunt meenemen in jouw dagelijkse praktijk.
Ethyleenoxide
Onder leiding van Simone Hertzberger, hoofdredacteur Thema Update Voedselveiligheid bij VMT, wordt er ingegaan op de vele ethyleenoxide incidenten en de media aandacht die dit krijgt. Ook zal er meer worden verteld over de ontwikkeling van wetgeving en een inkijkje worden gegeven in de werking en het gedag van ethyleenoxide en het afbraakproduct chloorethanol.