Food Safety Event: van ethyleenoxide tot circulariteit, fraude, contaminanten en de kwaliteit van QA

Food Safety Event: van ethyleenoxide tot circulariteit, fraude,  contaminanten en de kwaliteit van QA

Het Food Safety Event op 18 november kent een volle line-up met actuele voedselveiligheidsonderwerpen. Een greep uit het aanbod van deze leerzame dag voor kwaliteitsprofessionals: ethyleenoxide, fraude, circulariteit, contaminanten, monitoringsprogramma's, de kwaliteit van QA, digitalisering en blockchain, voedselcontactmaterialen en voedselverspilling versus voedselveiligheid. Mis het niet!

Live netwerken is waar iedere foodprofessional weer reikhalzend naar uit kijkt. Laat je tijdens het Food Safety Event in DeFabrique in Utrecht bijpraten over de belangrijkste thema's en ontmoet vakgenoten.

Voedselveiligheid borgen

Hoe borg je de voedselveiligheid van je keten in een wereld waarin alle panelen meer dan ooit aan het schuiven zijn? De opschaling van het gebruik van alternatieve en nieuwe eiwitten, de noodzaak tot circulair produceren en reststroomverwaarding en nieuwe contaminanten brengen nieuwe voedselveiligheidsrisico’s met zich mee.

Wetgeving en toezicht

Andere uitdagingen in voedselveiligheid, wetgeving en toezicht zijn de Europese regeldruk, digitalisering, een toezichthouder in transitie en een nieuwe realiteit na corona. Wat betekenen deze thema’s voor jouw bedrijf? Hoor in één dag van de experts en ervaringsdeskundigen hoe je nieuwe inzichten kunt meenemen in jouw dagelijkse praktijk. 

Ethyleenoxide

Onder leiding van Simone Hertzberger, hoofdredacteur Thema Update Voedselveiligheid bij VMT, wordt er ingegaan op de vele ethyleenoxide incidenten en de media aandacht die dit krijgt. Ook zal er meer worden verteld over de ontwikkeling van wetgeving en een inkijkje worden gegeven in de werking en het gedag van ethyleenoxide en het afbraakproduct chloorethanol.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Walging door onsmakelijke plaatjes helpen vleesconsumptie te minderen en duurzamer te eten
  2. Diepvriesmango is de mogelijke oorzaak van een hepatitis A-uitbraak in Canada
  3. Allergenen recalls oktober: HEMA haalt kipfilet terug vanwege gluten en soja
  4. Evaluatie van grote uitbraken helpt om levensmiddelen veiliger te maken
  5. Clean labelling - slimme productinnovatie of tricky business?
  6. Recalls België oktober: onvermeld allergeen pindanoten in verschillende producten
  7. Grote onrust door ziekte en sterfte van katten in Groot-Brittannië
  8. Nieuwe AH-app moet mensen helpen gezond te leven
  9. World Food Experience opent in 2023
  10. Trends 21/22 FrieslandCampina Ingredients: De definitie van luxe verandert, consumenten verwachten het overal
  1. Digitale inspectie en metaaldetectie voor kleine bedrijven bereikbaar door inzet algoritmes
  2. Innocent haalt sapproductie in eigen huis
  3. Startup Eleven over biertrends: 'We gaan terug naar niet té gek waarbij kwaliteit voorop staat'
  4. Dit verandert er in de aangescherpte wetgeving gedistilleerde dranken
  5. Food Future Update: Smaakt een plantaardig alternatief voor kaas net zo goed als het origineel?
  6. Barry Callebaut opent grootste en duurzaamste chocolademagazijn ter wereld in België
  7. Sla is de waarschijnlijke oorzaak van een STEC-uitbraak in Groot-Brittannië
  8. EFSA beoordeelt mungbooneiwit als veilig nieuw voedingsmiddel en voedselingrediënt
  9. Illegale stimulerende stoffen in voedingssupplementen opgespoord door kunstmatige intelligentie
  10. Startup Dripl brengt frisdrank refill-automaat naar Nederland