Na het Akkoord Verbetering Productsamenstelling zal worden gewerkt met een nieuw systeem voor productverbetering. Hierin worden voor bewerkte producten een set criteria gesteld voor verlaging van zout-, verzadigd vet- en suikergehalte. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt nu over nagedacht. Daarvoor is onder meer een publieke consultatie (internetconsultatie) uitgevoerd, om bij zoveel mogelijk partijen uit te vragen hoe zij denken over een systeem waarbij per productgroep een set criteria wordt gepubliceerd.
‘Goede prikkels’
Naast criteria zullen incentives worden ontwikkeld om bedrijven te stimuleren productverbetering uit te voeren. Dan heb je het over bijvoorbeeld het publiceren van de zout, suiker en vetgehaltes van de verschillende producten. Een periodieke monitor zal worden ingezet om doelstellingen in productverbetering zichtbaar te maken.
Q&A met VWA tijdens Food Law Update
Meer tekst en uitleg hierover tijdens de Food Law Update op 18 juni tijdens een Q&A met beleidscoördinator Inge Stoelhorst van het ministerie van VWS. Ook zal zij tijdens deze Q&A ingaan op misleiding op etiketten, benamingen van vegetarische producten, de Nutri-Score en de Farm to Fork strategie voor de voedingsmiddelenindustrie die pas is gelanceerd.
Bekijk het programma van de Food Law Update.