Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van duurzaamheid

Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van...

Over precies een week - op 11 april - start het online event: Food Sustainability Update. In een halve dag geven duurzaamheidsexperts en praktijksprekers handvaten om het complexe onderwerp van duurzaamheid in kaart te brengen.

GfK: Supermarktketen PLUS is meest duurzaam volgens consument

GfK: Supermarktketen PLUS is meest duurzaam volgens consument

Volgens de klanten uit het GfK consumentenpanel is supermarktketen PLUS het meest duurzaam. 'Wat PLUS onderscheidt is dat we regelmatig de duurzame variant tot de standaard maken. Zo is al onze dagverse melk en yoghurt standaard biologisch,' vertelt duurzaamheidsmanager Marlijn Simons. Ze is keynote spreker op het online event Food Sustainability Update op 11 april.

Wakker Dier maakt de nominaties voor Liegebeest 2022 bekend

Reacties genomineerden Liegebeest 2022: 'Het verbaast ons dat we...

Wakker Dier nomineerde vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2022. De genomineerden zijn: de Jonge Boerenvereniging (NAJK), Van Dobben, PLUS, Jumbo en de geitensector. Wakker Dier trok echter de nominatie van PLUS en Jumbo alweer in. Op 6 september maakt Wakker Dier de winnaar bekend. VMT vroeg de genomineerden om een reactie.

Oxfam Novib: Lidl en Aldi boeken vooruitgang mensenrechten

Oxfam Novib: Lidl en Aldi boeken vooruitgang mensenrechten

Supermarktketens Lidl en Aldi presteren volgens Oxfam Novib beter op het gebied van mensenrechten dan andere supermarktenketens in Nederland. Dat meldt de organisatie op basis van eigen onderzoek.

Plus start nieuwe pilot met Nutri-Score

Plus start nieuwe pilot met Nutri-Score

Plus is gestart met een derde Nutri-Score-pilot. De score is nu ook zichtbaar op de verpakkingen van 'Uit de Keuken van Plus'. Het gaat onder andere om verschillende verse maaltijden, soepen, pizza's en maaltijdsalades.

Friethoes en Groene Hart Streekproducten verhogen transparantie en minimaliseren foutkans met labelmanagement: 12 do's and don'ts

Friethoes en Groene Hart Streekproducten verhogen transparantie en...

Standaardisatie is de norm, ook in de voedingsindustrie. In de praktijk blijkt het lastig om het juiste label op de juiste plek op een product of pallet te plakken. Dat beamen specialisten in het veld. Het wordt een zoekplaatje voor de volgende schakel in de keten. Hoe pak je product- en palletlabelmanagement slim aan? Friethoes en Groene Hart Streekproducten delen hun ervaringen.