18/03 - 20/03/2025 | Aqua Nederland 2025

18/03 - 20/03/2025 | Aqua Nederland 2025

Aqua Nederland 2025 vindt plaats van 18 tot en met 20 maart 2025 in Gorinchem.

Aqua Nederland vindt plaats van 18 tot en met 20 maart 2025 in Gorinchem, waar de nationale waterketen samenkomt. Het programma omvat 65 kennissessies en 90 sprekers met aandacht voor afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Voor het eerst worden tijdens de beurs de officiële KNW Fitterijwedstrijden georganiseerd.

Symposia Water Alliance en Water Zuiveringen Alliantie (WZA)
Dagelijks worden symposia georganiseerd door Water Alliance en WZA, in samenwerking met diverse partners. De onderwerpen per dag:

  • Dinsdag 18 maart - Waterkwaliteit & waterbeschikbaarheid: Presentaties over duurzame productieprocessen, de lokaal gesloten watercyclus en infiltratievoorzieningen.
  • Woensdag 19 maart – Waterzuivering & circulariteit: Innovaties in broeikasgasreductie, AI in afvalwaterzuivering en hergebruik van cellulose uit rioolwater.
  • Donderdag 20 maart – Waterproces & watersystemen: Onderwerpen zoals legionellarisico’s, waterkwaliteit bij proceswater en klimaatadaptieve maatregelen in stedelijke gebieden.

Innovaties en carrière
Op de bovenverdieping Next Level presenteren start-ups en innovatieve bedrijven hun oplossingen in het Start-up & Innovatie Paviljoen. Het WaterWerkPlein biedt informatie over vacatures en carrièremogelijkheden. Bezoekers kunnen daarnaast de KNW Fitterijwedstrijden bijwonen, waar teams van drinkwaterbedrijven tegen elkaar strijden.

Meer informatie over het programma en deelname is beschikbaar via deze link.

Ceo Robert van Ballengooien van Van Loon Group. Foto Bert Jansen
hybride

Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'

Volgens ceo Robert van Ballegooijen (59) van Van Loon Group is het vrijwel onmogelijk voor supermarkten om de doelen van de eiwittransitie te behalen in 2030. Bovendien brengt het inzetten van vleesvervangers of het stoppen met vleesreclames, zoals Jumbo deed, deze transitie niet dichterbij, stelt Van Ballegooijen in gesprek met Distrifood. Meer tijd en andere oplossingen zijn nodig.

Alternatief voor zuivel

Zal lokale soja yoghurteters over de streep trekken? Jumbo en De...

De Nieuwe Melkboer ontwikkelde een plantaardige yoghurtvariatie waarin ze onder andere de hele - in Nederland geteelde- sojaboon gebruiken. Jumbo legt het in meer dan 300 winkels in de schappen onder het huismerk Jumbo met het label 'Direct van de Boerderij'. Dit product raakt alle trends aan: lekker, Nutri-Score A, eiwit- en vezelrijk en lokaal geproduceerd. Hoe dat tot stand is gekomen, vertelt Menno Wigtman van Jumbo aan VMT. En Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer vertelt over de productontwikkeling.

Duurzaamheid & MVO

19-03 | Webinar: Hoe stel je haalbare Science-Based Targets...

Moet jij Science-Based Targets (CO₂-reductiedoelen) opstellen voor retailklanten zoals Albert Heijn, Lidl of Jumbo? Dan loop je ongetwijfeld tegen vragen aan: Hoelang duurt een SBTi-proces? Welke data heb je nodig? Hoe pak je je daadwerkelijke CO₂ reductie aan? Wat zijn de consequenties als je doelen niet haalt? Tijdens dit webinar krijg je een helder stappenplan met praktische handvatten om operationeel haalbare Science-Based Targets te stellen en te halen.

Kweekopstelling van waterlinzen bij Aeres Hogeschool Dronten
Waterlinzen

Yoghurt met waterlinzen? Consortium onderzoekt de mogelijkheden

Een consortium heeft de afgelopen twee jaar uiteenlopende hobbels genomen om waterlinzen aan onze voedingsketen toe te voegen; ontkleuren, drogen en op grote schaal produceren. Met de goedkeuring door EFSA zijn er nu stappen mogelijk en ligt er een kans voor producent en consument.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee omgaan
  2. Ook zoetwarenbeurs zet duurzaamheid, digitalisering en AI in de schijnwerpers
  3. Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds belangrijker'
  4. 18/02 - 22/02/2025 | SIGEP World
  5. 18/02 - 20/02/2025 | KNW Fitterwestrijden & Aqua Nederland
  6. Digitale trends voor een voedselveilige toekomst: technologieën ten behoeve van kwaliteit
  7. Voor abonneesDodelijke E. coli-uitbraak gelinkt aan biologische wortelen: tientallen merken teruggeroepen
  8. RCC oordeelt niet over krimpflatie: Consumentenbond teleurgesteld
  9. Misleidende reclame op voeding voorkomen? 8 opvallende uitspraken van de RCC op een rij
  10. 13-12-2024 | Healthy Food Workshop
  1. Voor abonnees6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen
  2. IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten zien
  3. Voor abonneesAlfalfakiemen mogelijk oorzaak van salmonella-uitbraak met 92 zieken
  4. Weg met het blauwe champignonbakje? Belgische retailers ontwikkelen herbruikbaar alternatief
  5. Memo Cargill: duizenden banen weg
  6. 'We hebben technologische innovaties nodig én we moeten meer plantaardig eten': wat is nodig voor een duurzaam voedselsysteem?
  7. Producenten reageren op 'krimpflatie'-nominaties Gouden Windei 2024: 'Deze nominatie lijkt een misverstand' (update)
  8. Norovirus bij Van der Valk? Minstens 15 medewerkers Belastingdienst ziek
  9. Ceo Unilever tegen FD: Voedingsmerken te koop die onvoldoende bij portfolio passen
  10. Voor abonneesTwee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode baby