13-12-2024 | Healthy Food Workshop

13-12-2024 | Healthy Food Workshop

Werk jij in productontwikkeling, menu-ontwikkeling, categoriemanagement of foodmarketing? Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een gezonder voedselaanbod tijdens de Healthy Food Workshop op vrijdag 13 december.

Tijdens deze interactieve workshop, georganiseerd door de Healthy Food Coalition, krijgen deelnemers praktische handvatten om voedingswaarde centraal te stellen in productontwikkeling. De Nutrient Rich Food (NRF)-score speelt hierbij een centrale rol: een wetenschappelijk onderbouwde tool om de voedingswaarde van producten meetbaar te verbeteren.
De Healthy Food Coalition daagt professionals uit om een verschil te maken door producten te ontwikkelen die voedzaam én aantrekkelijk zijn. De workshop is praktisch en resultaatgericht.

Deelnemers leren:

  • De NRF-score toepassen om de voedingswaarde van producten te verhogen.
  • Ingrediënten en technieken gebruiken voor gezondere, aantrekkelijke producten.
  • Inspirerende voorbeelden uit de praktijk en succesvolle strategieën toepassen.
    Met groepsopdrachten en een handige toolkit vol tips ga je direct aan de slag.

Datum: Vrijdag 13 december 2024

Tijd: 09:00 – 12:00 uur

Locatie: Universiteit Utrecht

Aanmelden

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee omgaan
  2. Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds belangrijker'
  3. RCC oordeelt niet over krimpflatie: Consumentenbond teleurgesteld
  4. Misleidende reclame op voeding voorkomen? 8 opvallende uitspraken van de RCC op een rij
  5. Voor abonnees6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen
  6. IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten zien
  7. Voor abonneesAlfalfakiemen mogelijk oorzaak van salmonella-uitbraak met 92 zieken
  8. Weg met het blauwe champignonbakje? Belgische retailers ontwikkelen herbruikbaar alternatief
  9. Memo Cargill: duizenden banen weg
  10. 'We hebben technologische innovaties nodig én we moeten meer plantaardig eten': wat is nodig voor een duurzaam voedselsysteem?
  1. Producenten reageren op 'krimpflatie'-nominaties Gouden Windei 2024: 'Deze nominatie lijkt een misverstand' (update)
  2. Norovirus bij Van der Valk? Minstens 15 medewerkers Belastingdienst ziek
  3. Ceo Unilever tegen FD: Voedingsmerken te koop die onvoldoende bij portfolio passen
  4. Voor abonneesTwee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode baby
  5. Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk salmonella in kalkoenfilet mignon
  6. Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk slecht geseald rijstdessert
  7. FiE 2024: 'Introductie hybride gehakt van Lidl zorgt voor meer interesse van foodproducenten'
  8. Vleessector zoekt naar identiteit: ruimte voor vlees of strikte klimaateisen?
  9. QA'er uit koekjesbranche: 'Wetgeving helpt me vaker dan het me belemmert'
  10. Voor abonneesBelangrijkste punten onderzoek etikettering: 'Hiaten in EU-wetgeving kunnen misleiding in de hand werken'