18/02 - 20/02/2025 | KNW Fitterwestrijden & Aqua Nederland

18/02 - 20/02/2025 | KNW Fitterwestrijden & Aqua Nederland

De KNW Fitterwestrijden vinden plaats tijdens de vakberus Aqua Nederland van 18 tot 20 maart in Gorinchem.

De KNW Fitterijwedstrijden vinden plaats tijdens Aqua Nederland op 18, 19 en 20 maart 2025 in Gorinchem. Tijdens deze 16e editie nemen alle Nederlandse drinkwaterbedrijven deel aan de competitie waarbij teams van monteurs strijden om het beste vakmanschap in het aanboren van drinkwaterleidingen. Er worden meer dan 50 teams verwacht.

De wedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) en beursorganisator Easyfairs. Aqua Nederland is een toonaangevende vakbeurs voor de watersector en vindt plaats van 10.00 tot 18.00 uur. Bezoekers kunnen zich gratis registreren via deze link.

Ceo Robert van Ballengooien van Van Loon Group. Foto Bert Jansen
hybride

Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'

Volgens ceo Robert van Ballegooijen (59) van Van Loon Group is het vrijwel onmogelijk voor supermarkten om de doelen van de eiwittransitie te behalen in 2030. Bovendien brengt het inzetten van vleesvervangers of het stoppen met vleesreclames, zoals Jumbo deed, deze transitie niet dichterbij, stelt Van Ballegooijen in gesprek met Distrifood. Meer tijd en andere oplossingen zijn nodig.

Alternatief voor zuivel

Zal lokale soja yoghurteters over de streep trekken? Jumbo en De...

De Nieuwe Melkboer ontwikkelde een plantaardige yoghurtvariatie waarin ze onder andere de hele - in Nederland geteelde- sojaboon gebruiken. Jumbo legt het in meer dan 300 winkels in de schappen onder het huismerk Jumbo met het label 'Direct van de Boerderij'. Dit product raakt alle trends aan: lekker, Nutri-Score A, eiwit- en vezelrijk en lokaal geproduceerd. Hoe dat tot stand is gekomen, vertelt Menno Wigtman van Jumbo aan VMT. En Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer vertelt over de productontwikkeling.

Duurzaamheid & MVO

19-03 | Webinar: Hoe stel je haalbare Science-Based Targets...

Moet jij Science-Based Targets (CO₂-reductiedoelen) opstellen voor retailklanten zoals Albert Heijn, Lidl of Jumbo? Dan loop je ongetwijfeld tegen vragen aan: Hoelang duurt een SBTi-proces? Welke data heb je nodig? Hoe pak je je daadwerkelijke CO₂ reductie aan? Wat zijn de consequenties als je doelen niet haalt? Tijdens dit webinar krijg je een helder stappenplan met praktische handvatten om operationeel haalbare Science-Based Targets te stellen en te halen.

Kweekopstelling van waterlinzen bij Aeres Hogeschool Dronten
Waterlinzen

Yoghurt met waterlinzen? Consortium onderzoekt de mogelijkheden

Een consortium heeft de afgelopen twee jaar uiteenlopende hobbels genomen om waterlinzen aan onze voedingsketen toe te voegen; ontkleuren, drogen en op grote schaal produceren. Met de goedkeuring door EFSA zijn er nu stappen mogelijk en ligt er een kans voor producent en consument.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee omgaan
  2. Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds belangrijker'
  3. Digitale trends voor een voedselveilige toekomst: technologieën ten behoeve van kwaliteit
  4. Voor abonneesDodelijke E. coli-uitbraak gelinkt aan biologische wortelen: tientallen merken teruggeroepen
  5. RCC oordeelt niet over krimpflatie: Consumentenbond teleurgesteld
  6. Misleidende reclame op voeding voorkomen? 8 opvallende uitspraken van de RCC op een rij
  7. 13-12-2024 | Healthy Food Workshop
  8. Voor abonnees6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen
  9. IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten zien
  10. Voor abonneesAlfalfakiemen mogelijk oorzaak van salmonella-uitbraak met 92 zieken
  1. Weg met het blauwe champignonbakje? Belgische retailers ontwikkelen herbruikbaar alternatief
  2. Memo Cargill: duizenden banen weg
  3. 'We hebben technologische innovaties nodig én we moeten meer plantaardig eten': wat is nodig voor een duurzaam voedselsysteem?
  4. Producenten reageren op 'krimpflatie'-nominaties Gouden Windei 2024: 'Deze nominatie lijkt een misverstand' (update)
  5. Norovirus bij Van der Valk? Minstens 15 medewerkers Belastingdienst ziek
  6. Ceo Unilever tegen FD: Voedingsmerken te koop die onvoldoende bij portfolio passen
  7. Voor abonneesTwee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode baby
  8. Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk salmonella in kalkoenfilet mignon
  9. Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk slecht geseald rijstdessert
  10. FiE 2024: 'Introductie hybride gehakt van Lidl zorgt voor meer interesse van foodproducenten'