26/6/2025 | Symposium Analyse van Chemische en Microbiologische Contaminanten

26/6/2025 | Symposium Analyse van Chemische en Microbiologische Contaminanten

Het Symposium Analyse van Chemische en Microbiologische Contaminanten vindt plaats op 26 juni 2025 De Bilt.

Het Symposium Analyse van Chemische en Microbiologische Contaminanten vindt plaats op donderdag 26 juni 2025 in Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt. Het symposium biedt een update over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van chemische en microbiologische contaminanten. Er wordt aandacht besteed aan analysemethoden, strategieën en de uitdagingen rondom de detectie van lastig te definiëren contaminanten zoals PFAS, microplastics en minerale oliën. Tevens worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pathogeen-, schimmel- en gistdetectie besproken. De NVWA verzorgt een lezing over de vereisten voor een goed sectoraal monitoringsprogramma.

Meer dan 300 professionals uit de levensmiddelen- en ingrediëntenindustrie nemen deel aan dit evenement. Het programma bevat lezingen over de rol van Artificial Intelligence (AI) bij de verwerking van analysedata en de toepassing van DNA-profiling en Whole Genome Sequencing. Nieuw dit jaar is de nadruk op de praktische insteek van de lezingen, met concrete voorbeelden. Meer informatie en het programma zijn te vinden via deze link.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee omgaan
  2. Digitale trends voor een voedselveilige toekomst: technologieën ten behoeve van kwaliteit
  3. Voor abonneesDodelijke E. coli-uitbraak gelinkt aan biologische wortelen: tientallen merken teruggeroepen
  4. RCC oordeelt niet over krimpflatie: Consumentenbond teleurgesteld
  5. Misleidende reclame op voeding voorkomen? 8 opvallende uitspraken van de RCC op een rij
  6. 28/10 - 29/10/2025 | Cibus Tec Forum 2025
  7. Voor abonnees6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen
  8. IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten zien
  9. Voor abonneesAlfalfakiemen mogelijk oorzaak van salmonella-uitbraak met 92 zieken
  10. Weg met het blauwe champignonbakje? Belgische retailers ontwikkelen herbruikbaar alternatief
  1. Memo Cargill: duizenden banen weg
  2. 'We hebben technologische innovaties nodig én we moeten meer plantaardig eten': wat is nodig voor een duurzaam voedselsysteem?
  3. Producenten reageren op 'krimpflatie'-nominaties Gouden Windei 2024: 'Deze nominatie lijkt een misverstand' (update)
  4. Norovirus bij Van der Valk? Minstens 15 medewerkers Belastingdienst ziek
  5. Ceo Unilever tegen FD: Voedingsmerken te koop die onvoldoende bij portfolio passen
  6. Voor abonneesTwee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode baby
  7. Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk salmonella in kalkoenfilet mignon
  8. Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk slecht geseald rijstdessert
  9. FiE 2024: 'Introductie hybride gehakt van Lidl zorgt voor meer interesse van foodproducenten'
  10. Vleessector zoekt naar identiteit: ruimte voor vlees of strikte klimaateisen?