18/02 - 22/02/2025 | SIGEP World

18/02 - 22/02/2025 | SIGEP World

De 46e editie van SIGEP World vindt plaats van 18 tot 22 januari 2025 in Rimini, Italië.

De 46e editie van SIGEP World vindt plaats van 18 tot 22 januari 2025 in Rimini, Italië. Met 1.300 exposanten uit 33 landen en 138.000 vierkante meter beursruimte is SIGEP het toonaangevende internationale evenement voor de foodservice-sector, met aandacht voor trends, innovaties, duurzaamheid en nieuwe technologieën. Dit jaar is Saudi-Arabië het gastland.

Meer dan 520 kopers uit 79 landen en 2.500 Europese kopers nemen deel aan het programma. SIGEP Vision biedt lezingen over wereldwijde trends, duurzaamheid en technologische innovaties, waaronder de impact van kunstmatige intelligentie op de sector. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van het pizzasegment met onder meer meelsoorten en diepvriesbodems. Meer informatie en het programma zijn te vinden via deze link.

Ceo Robert van Ballengooien van Van Loon Group. Foto Bert Jansen
hybride

Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'

Volgens ceo Robert van Ballegooijen (59) van Van Loon Group is het vrijwel onmogelijk voor supermarkten om de doelen van de eiwittransitie te behalen in 2030. Bovendien brengt het inzetten van vleesvervangers of het stoppen met vleesreclames, zoals Jumbo deed, deze transitie niet dichterbij, stelt Van Ballegooijen in gesprek met Distrifood. Meer tijd en andere oplossingen zijn nodig.

Alternatief voor zuivel

Zal lokale soja yoghurteters over de streep trekken? Jumbo en De...

De Nieuwe Melkboer ontwikkelde een plantaardige yoghurtvariatie waarin ze onder andere de hele - in Nederland geteelde- sojaboon gebruiken. Jumbo legt het in meer dan 300 winkels in de schappen onder het huismerk Jumbo met het label 'Direct van de Boerderij'. Dit product raakt alle trends aan: lekker, Nutri-Score A, eiwit- en vezelrijk en lokaal geproduceerd. Hoe dat tot stand is gekomen, vertelt Menno Wigtman van Jumbo aan VMT. En Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer vertelt over de productontwikkeling.

Duurzaamheid & MVO

19-03 | Webinar: Hoe stel je haalbare Science-Based Targets...

Moet jij Science-Based Targets (CO₂-reductiedoelen) opstellen voor retailklanten zoals Albert Heijn, Lidl of Jumbo? Dan loop je ongetwijfeld tegen vragen aan: Hoelang duurt een SBTi-proces? Welke data heb je nodig? Hoe pak je je daadwerkelijke CO₂ reductie aan? Wat zijn de consequenties als je doelen niet haalt? Tijdens dit webinar krijg je een helder stappenplan met praktische handvatten om operationeel haalbare Science-Based Targets te stellen en te halen.

Kweekopstelling van waterlinzen bij Aeres Hogeschool Dronten
Waterlinzen

Yoghurt met waterlinzen? Consortium onderzoekt de mogelijkheden

Een consortium heeft de afgelopen twee jaar uiteenlopende hobbels genomen om waterlinzen aan onze voedingsketen toe te voegen; ontkleuren, drogen en op grote schaal produceren. Met de goedkeuring door EFSA zijn er nu stappen mogelijk en ligt er een kans voor producent en consument.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Vleesvervangers ultrabewerkt? 5 producenten vertellen hoe ze hiermee omgaan
  2. Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds belangrijker'
  3. 18/02 - 20/02/2025 | KNW Fitterwestrijden & Aqua Nederland
  4. Digitale trends voor een voedselveilige toekomst: technologieën ten behoeve van kwaliteit
  5. Voor abonneesDodelijke E. coli-uitbraak gelinkt aan biologische wortelen: tientallen merken teruggeroepen
  6. RCC oordeelt niet over krimpflatie: Consumentenbond teleurgesteld
  7. Misleidende reclame op voeding voorkomen? 8 opvallende uitspraken van de RCC op een rij
  8. 13-12-2024 | Healthy Food Workshop
  9. Voor abonnees6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen
  10. IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten zien
  1. Voor abonneesAlfalfakiemen mogelijk oorzaak van salmonella-uitbraak met 92 zieken
  2. Weg met het blauwe champignonbakje? Belgische retailers ontwikkelen herbruikbaar alternatief
  3. Memo Cargill: duizenden banen weg
  4. 'We hebben technologische innovaties nodig én we moeten meer plantaardig eten': wat is nodig voor een duurzaam voedselsysteem?
  5. Producenten reageren op 'krimpflatie'-nominaties Gouden Windei 2024: 'Deze nominatie lijkt een misverstand' (update)
  6. Norovirus bij Van der Valk? Minstens 15 medewerkers Belastingdienst ziek
  7. Ceo Unilever tegen FD: Voedingsmerken te koop die onvoldoende bij portfolio passen
  8. Voor abonneesTwee jaar listeria bij zelfde voedselproducent: 11 zieken en een dode baby
  9. Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk salmonella in kalkoenfilet mignon
  10. Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van november: mogelijk slecht geseald rijstdessert