30/01/2025 | Symposium - Novel foods and preservation technologies: risks and legislation

30/01/2025 | Symposium - Novel foods and preservation technologies: risks and legislation

Het symposium Novel foods and preservation technologies: risks and legislation vindt plaats op 30 januari 2025 in Wageningen.

Tijdens het symposium Novel foods and preservation technologies: risks and legislation van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM), divisie Voedselmicrobiologie, bespreken experts de impact van innovatieve voedselverwerkingsmethoden op voedselveiligheid. De focus ligt op risico’s, wetgeving en praktische oplossingen om veilige en duurzame voeding te waarborgen. Het programma bestaat uit verschillende sessies, zoals over de toepassing van UV-C-straling op melk, het gebruik van bacteriofagen tegen pathogenen en nieuwe eiwitbronnen zoals paddenstoelenmycelium. Deelnemers kunnen ook eigen onderzoek presenteren via posters.

Het symposium vindt plaats op donderdag 30 januari 2025 in Omnia, Campus Wageningen. Meer informatie over het programma, de sprekers en registratie is te vinden via deze link.

'Vleessector hield informatie achter over populariteit vleestaks in 2021'

'Vleessector hield informatie achter over populariteit vleestaks in...

Toen er in 2021 een politieke discussie gaande was over het wel of niet invoeren van een vleesheffing, was 74% van de Nederlanders voor een prijsstijging. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zou dat hebben geweten uit een peiling onder 2550 Nederlanders, maar toen hebben verzwegen. Die beschuldiging uit de TAPP-coalitie. Nederland Vleesland reageert.

Een actueel thema bij de nieuwbouw van Vezet is verder ‘automatisering en robotisering’.

Vezet gaat miljoenen kilo's groente besparen door snij-afval te...

De nieuwbouw van Koninklijke Vezet in Warmenhuizen krijgt een oppervlakte van maar liefst 35.000 m2. In 2026 moet het in bedrijf gaan. In het ontwerp van de nieuwbouw ligt de focus op duurzaamheid, hygiënisch ontwerp en verwaarding van reststromen voor menselijke en dierlijke consumptie.

FrieslandCampina breidt weiproductie uit en vervangt verouderde procesonderdelen

FrieslandCampina breidt weiproductie uit en vervangt verouderde...

FrieslandCampina start met uitbreidingen op zijn productielocaties in Gerkesklooster en Workum. Beide projecten moeten de verwerking van wei naar een hoger niveau tillen en het productieproces duurzamer maken.

6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen

6 tips: Zo verlaagt Heineken de CO₂-voetafdruk van zijn brouwerijen

Heineken heeft zich ambitieuze doelen gesteld: in 2030 willen ze 90% van hun scope 1- en 2-uitstoot reduceren, met als einddoel Net Zero in de volledige waardeketen tegen 2040. Om deze missie te realiseren, werken ze onder meer samen met ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV. Bart Vander Velpen, program director Net Zero for industry deelt hoe ze dit proces aanpakken aan de hand van zes stappen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.