04/12/2024 | VMT Webinar: Voeding- en gezondheidsclaims: wat moet je doen voor je een claim mag maken?  

04/12/2024 | VMT Webinar: Voeding- en gezondheidsclaims: wat moet je doen voor je een claim mag maken?  

Het VMT Webinar: Voeding- en gezondheidsclaims: wat moet je doen voor je een claim mag maken? vindt op 4 december plaats.

Op woensdag 4 december organiseert VMT een informatieve webinar over het gebruik van voeding- en gezondheidsclaims binnen de voedingsindustrie. Tijdens deze webinar gaan experts in op de complexe regelgeving en praktische stappen die producenten moeten volgen om claims correct en risicoloos te kunnen gebruiken. Voedings- en gezondheidsclaims worden steeds populairder, maar producenten moeten zich aan strenge Europese regels houden. Alleen claims die goedgekeurd zijn door de Europese Commissie mogen worden gebruikt, en zelfs dan gelden er duidelijke voorwaarden voor de formulering.

In deze webinar bespreken we het gehele traject van het kiezen van interessante claims voor jouw product tot de noodzakelijke controle om te zien of de gewenste claim aan de wettelijke vereisten voldoet. Ellis van Diermen (consultant bij Précon) neemt je mee door de wettelijke kaders en stappen die een producent moet doorlopen. Daarnaast delen Rosanne Hendriksen (projectleider Bijzondere Eet- en Drinkwaren bij de NVWA) en Stefanie Schoss (senior inspecteur toezichtontwikkeling voedselveiligheid) hun inzichten in de controle op claims en de focus van de NVWA voor de toekomst.

Sprekers:

  • Ellis van Diermen – Consultant bij Précon
  • Rosanne Hendriksen – Projectleider Bijzondere Eet- en Drinkwaren, NVWA
  • Stefanie Schoss – Senior Inspecteur Toezichtontwikkeling Voedselveiligheid, NVWA

Meer informatie en aanmelden via deze link.

Beeld: Suckers

Startup bouwt fabriek voor suikervrije, plasticvrije lolly: 'We...

STARTUP BELICHT - Waarom moeten lolly's op festivals zo vervuilend zijn? Dat vroeg Laura Melenhorst, oprichter van Suckers, zich af. De startup werkt momenteel hard aan het opzetten en inrichten van een eigen fabriek in Nieuwegein. Daar gaat de startup suikervrije lolly's met een eetbaar stokje maken, verpakt in een 100% plasticvrije verpakking. VMT sprak met Melenhorst: "We willen een revolutie starten naar meer plezier op een duurzame manier."

30/9/2025 | VMT Food R&D Event

30/9/2025 | VMT Food R&D Event

Het Food R&D Event van VMT is dé jaarlijkse bijeenkomst waar de productontwikkelaars, R&D-ers en iedereen die in de voedingsindustrie daarbij betrokken is bij elkaar komen. Praktisch, diepgaand, netwerken en het uitwisselen van ervaringen lopen als een rode draad door het programma.

Beemster kaas van CONO Kaasmakers.

Duurzame kaasproductie als onderdeel van een klimaatneutrale kaasketen

In de zuivelsector streeft CONO Kaasmakers, een kleine coöperatie van melkveehouders uit de regio Noord-Holland, naar een goede harmonie tussen koeien, boeren en kaasmakers. Deze samenwerking is niet alleen een kernwaarde, het is ook de sleutel tot het bereiken van meer dan wat individuele partijen afzonderlijk kunnen bewerkstelligen. Door de coöperatie, die als sinds 1901 bestaat, wordt niet alleen geïnvesteerd in het maken van de lekkerste kaas en een sterk merk, maar ook in een positieve toekomst voor komende generaties in de zuivelbranche.

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk voor de doorsnee consument

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.