04/12/2024 | VMT Webinar: Voeding- en gezondheidsclaims: wat moet je doen voor je een claim mag maken?  

04/12/2024 | VMT Webinar: Voeding- en gezondheidsclaims: wat moet je doen voor je een claim mag maken?  

Het VMT Webinar: Voeding- en gezondheidsclaims: wat moet je doen voor je een claim mag maken? vindt op 4 december plaats.

Op woensdag 4 december organiseert VMT een informatieve webinar over het gebruik van voeding- en gezondheidsclaims binnen de voedingsindustrie. Tijdens deze webinar gaan experts in op de complexe regelgeving en praktische stappen die producenten moeten volgen om claims correct en risicoloos te kunnen gebruiken. Voedings- en gezondheidsclaims worden steeds populairder, maar producenten moeten zich aan strenge Europese regels houden. Alleen claims die goedgekeurd zijn door de Europese Commissie mogen worden gebruikt, en zelfs dan gelden er duidelijke voorwaarden voor de formulering.

In deze webinar bespreken we het gehele traject van het kiezen van interessante claims voor jouw product tot de noodzakelijke controle om te zien of de gewenste claim aan de wettelijke vereisten voldoet. Ellis van Diermen (consultant bij Précon) neemt je mee door de wettelijke kaders en stappen die een producent moet doorlopen. Daarnaast delen Rosanne Hendriksen (projectleider Bijzondere Eet- en Drinkwaren bij de NVWA) en Stefanie Schoss (senior inspecteur toezichtontwikkeling voedselveiligheid) hun inzichten in de controle op claims en de focus van de NVWA voor de toekomst.

Sprekers:

  • Ellis van Diermen – Consultant bij Précon
  • Rosanne Hendriksen – Projectleider Bijzondere Eet- en Drinkwaren, NVWA
  • Stefanie Schoss – Senior Inspecteur Toezichtontwikkeling Voedselveiligheid, NVWA

Meer informatie en aanmelden via deze link.

Hoe beïnvloeden vezels de gemoedstoestand van de mens? Dit zijn 5 inzichten uit recent onderzoekVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Hoe beïnvloeden vezels de gemoedstoestand van de mens? Dit zijn 5...

Prebiotische vezels kunnen gevoelens van stress verminderen en de stemming in gezonde volwassenen verbeteren. De meeste microbioomstudies nemen echter niet de dagelijkse gemoedstoestand op in het onderzoek. En weinig studies nemen uitgebreide biologische analyse mee. Dat gat moet dit onderzoek - geleid door TNO - dichten. Dit zijn 5 inzichten uit deze studie.

Productinnovaties januari: chunky chocoladerepen

Productinnovaties januari: chunky chocoladerepen

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: chunky chocoladerepen, Hak breidt assortiment uit met maismix en Starbucks en Old Amsterdam introduceren toasties met kaas en ham.

Microbiële biomassa als vezelbron? Consortium onderzoekt potentie

Microbiële biomassa als vezelbron? Consortium onderzoekt potentie

Microbiële biomassa uit bronnen zoals bacteriën, gisten, schimmels en algen zijn nu vooral populair omdat ze een duurzame bron van eiwit zijn. Het Edible Microbes Consortium wil ook de gezondheidsvoordelen van de vezels onderzoeken.

Textuur als sleutel tot langzamere calorie-inname? Zo kunnen productontwikkelaars hier hun voordeel mee doen

Textuur als sleutel tot langzamere calorie-inname? Zo kunnen...

Er is veel discussie over de consumptie van ultra-bewerkt voedsel in relatie tot gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ultra-bewerkt voedsel gemiddeld een hogere snelheid van calorie-inname kent dan minder bewerkte producten [1]. In dit artikel zet onderzoeker Dieuwerke Bolhuis het meest recente onderzoek over de relatie tussen overconsumptie en eetsnelheid op een rij.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.