08-05-2024 | Macfrut 2024

08-05-2024 | Macfrut 2024

The Innovation Hub For Healthy Food maakt van 8 t/m 10 mei 2024 zijn debut bij Macfrut, de internationale beurs voor de vers fruit sector. De beurs wordt georganiseerd door the University of Bologna, Distal, the Food Science Campus in Cenesa en the Centre for Industrial Agrifood Research. De beurs vindt plaats in Rimini, Italië.

De focus van de beurs ligt op het innoveren van fruit en groente producten evenals de processen van de productie. Hierbij staat de vraag van de consument naar (nieuwe) gezonde producten centraal.

Het evenement zal bestaan uit thematische workshops en demonstraties. Dit wordt gedaan door onderzoekers en innovatieve bedrijven in de sector.

Tijdens het evenement zullen er ook sessies plaatsvinden over opkomende, innovatieve en milieuvriendelijke technologieën, als alternatief voor thermische processen. Hierbij gaat het om de bereiding van producten zoals vers en minimaal bewerkte sappen/extracten, fruit- en groentesnacks, vers gesneden producten en groente crèmes, gemaakt door middel van precisiefermentatie.

'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of hamburgers' (podcast)

'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of...

'Startups in plantaardig hebben een nog langere adem nodig dan die van 10 jaar geleden. Retailers worden steeds kritischer.' Aan het woord is Remko...

foto: shutterstock

Albert Heijn over hybridevlees en CO2-reductie: 'Door rundvlees deels...

Half-om-halfgehakt kennen de meeste producenten wel. Albert Heijn introduceert een nieuw soort hybride product: rundkip. De supermarkt wil met deze...

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van koffiecocktail

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van...

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Upfront heeft een shake ontwikkeld met eiwit uit een reststroom van bier. Volgens het bedrijf is het de meest functionele plantaardige eiwitshake op...

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

STARTUP BELICHT - "Eten dat je deelt, is twee keer zo lekker", stelt de oprichter van Kadir's. Omdat hij op feestjes steeds buiten de boot viel qua...

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat blijft een dilemma' (podcast)

Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat...

Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de...

19-10-2024 | SIAL Parijs

19-10-2024 | SIAL Parijs

Voedingsmiddelenbeurs SIAL vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober 2024 in Paris Nord Villepinte. SIAL viert haar 60ste verjaardag.

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met falafelkruiden: 10 trends in snacks en zoetwaren

Van cassavesnack met chlorella tot Oostenrijkse chips met...

Consumenten weten steeds meer over de ingrediënten in de voedingsproducten die ze kopen. Ze worden daardoor kritischer en verwachten ook eerlijke...