03/05/2025: IFFA

03/05/2025: IFFA
Foto: IFFA

De internationale vlees- en eiwitindustrie ontmoet elkaar opnieuw op IFFA - Technology for Meat and Alternative Proteins - van 3 t/m 8 mei 2025 in Frankfurt am Main. Onder het motto 'Rethinking Meat and Proteins' lanceert IFFA 2025 veel innovaties en een aangepast beursconcept.

Het IFFA concept is herzien en verfijnd om geschikt te zijn voor de toekomst met als visie: samenwerken om de voedselproductie slimmer en duurzamer te maken. Johannes Schmid-Wiedersheim, directeur van IFFA, legt uit: "De afgelopen maanden hebben we samen met onze branchepartners veel nieuwe ideeën ontwikkeld. De belangrijkste speerpunten hebben betrekking op een aangepast beursconcept en een aparte tentoonstellingsruimte voor het thema 'Nieuwe Eiwitten'.

Met een nieuwe halindeling breidt IFFA haar productaanbod uit en verbindt zij de verwerkingsfasen nog nauwer met elkaar. De hallen worden verdeeld in vijf hoofdgebieden:

  • Verwerken
  • Verpakking
  • Verkoop en vakmanschap
  • Ingrediënten
  • Alternatieve eiwitten uit planten of celculturen

Het tentoonstellingsprogramma wordt aangevuld met relevante innovaties uit de onderzoekswereld, start-ups, verenigingen en experts die inzicht geven in de status quo op het gebied van nieuwe eiwitten.

Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

productontwikkeling

Productinnovaties januari: Gudrun introduceert duurzame en...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: Gudrun introduceert duurzame en plantaardige Belgische chocolade, Oatly en Nestlé introduceren koffiecapsule met plantaardige havermelk en Vivera introduceert nieuwe tofu range.

Voor abonnees
Voor abonnees
Reportage

Voor abonnees Overzicht: 5 trends in chocolade gespot op de ISM

Was er op de ISM een chocoladebedrijf te vinden zonder een Dubaistyle-reep in het assortiment? Ja, maar het aantal bedrijven met een reep met de groene, knapperige vulling waren talrijk. Zelfs een producent van weipoeder haakte aan bij de hype die al bijna een jaar duurt. Gelukkig waren er ook andere trends waar te nemen in chocola.

Foto: shutterstock
Novel foods

EFSA keurt eiwitrijk kroos 'waterlinzen' goed

Eendenkroos, beter bekend als waterlinzen, is binnen de Europese Unie officieel goedgekeurd voor consumptie. Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) dienden een succesvolle novel food-aanvraag in bij de European Food Safety Authority (EFSA).

Beeld: Shutterstock
Consumentenbond

Onderzoeken Consumentenbond 2025: 'Krimpflatie gaat maar door'

In dit artikel zet VMT de onderzoeken en uitkomsten van de Consumentenbond uit 2025 op een rij. Het laatste onderzoek gaat over krimpflatie. De Consumentenbond stelt dat producenten, ondanks kritiek van consumenten, minder product in verpakkingen blijven doen. Volgens de consumentenorganisatie geven producenten 'kul-argumenten' over de reden van de verkleiningen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.