Watertoevoersysteem van Baktec werkt nauwkeurig en snel

Watertoevoersysteem van Baktec werkt nauwkeurig en snel

Baktec introduceert een nieuw water meng- en meetapparaat onder de naam B6 CERES Pro. Dit apparaat kan water tot 160 liter per minuut doseren, met een maximale afwijking van 0,4⁰C.

De nauwkeurige en snelle werking van de B6 CERES Pro biedt de industrie een optimale controle over hun productieproces. Hiermee wordt de productietijd op effectieve wijze verkort en kunnen grotere hoeveelheden deeg worden geproduceerd, met dezelfde nauwkeurigheid.

Elke watertoevoer

De B6 CERES Pro bevat een zogeheten ‘Injection-Mixing-Flow system versie 2.0’ (IMF 2.0). Dit systeem regelt elke watertoevoer warm, koud en gekoeld water continu en afzonderlijk. Dit systeem is volgens Baktec zeer nauwkeurig en bereikt de gewenste temperatuur binnen enkele seconden. Dit leidt tot een constante en optimale kwaliteit van deegproducten.

Industriële omgeving

Het systeem is speciaal gemaakt voor industriële omgevingen. Door zijn waterbestendigheid, aflopende dak en aansluitingen aan de onderzijde is het apparaat eenvoudig te reinigen en blijven resten van schoonmaakmiddelen, vocht en voedsel niet op de bovenkant van de behuizing liggen. Het apparaat heeft ook een water- en energiebesparingsfunctie.

Lees meer over

Beeld: Shutterstock

Directeur FNLI reageert op kabinetsplannen: 'Door netcongestie staat...

In september werden de kabinetsplannen en de miljoenennota gepresenteerd. Bepaalde voor de voedingsindustrie belangrijke onderwerpen kwamen daarin naar voren. Maar een aantal onderwerpen ontbreken ook. VMT sprak met Cees-Jan Adema, directeur van de FNLI, over zijn kijk op de kabinetsplannen. "We lopen achter met de energietransitie. We gaan nog jaren vragen krijgen over netcongestie."

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging buiten Europa. VMT sprak met CEO Patricia Surendonk en duurzaamheidsspecialist Andrea Bolhuis over deze nieuwe stap.

Veilig hergebruik van water in groenteproductie door innovatieve desinfectietechnologie, zoals gedemonstreerd in de Safe and Save Water: Part 2 – The case on Listeria (2021-2023) pilotlijnopstelling. Dit project toont aan hoe groenteverwerkers hun water- en energieverbruik kunnen verminderen.

Desinfectie van water in groenteverwerking leidt tot veilig...

Groenteverwerkers kunnen hun water- en energieverbruik terugdringen met het gebruik van de juiste technologieën voor waterdesinfectie. Dat blijkt uit het onderzoekszoeksproject Safe and Save Water: Part 2 - The case on Listeria (2021-2023). In dit artikel in VMT delen de onderzoekers de inzichten.

Beeld: Tony's Chocolonely

Kleur paars zorgt voor juridische stappen tegen Tony's Chocolonely

Mondelez International heeft juridische stappen tegen een nieuwe campagne van Tony's chocoloney ondernomen. De chocoladeproducent moet de reeks chocoladerepen voorlopig van de Duitse markt halen. De paarse kleur van de verpakking schoot de multinational in het verkeerde keelgat.

Directeur NVB: 'Brood speelt belangrijke rol in eiwittransitie'

Directeur NVB: 'Brood speelt belangrijke rol in eiwittransitie'

De crompouce, vegan gebak, de eiwittransitie, suiker- en zoutverlaging en voedselveiligheidsissues. De bakkersindustrie is de laatste maanden veel in het nieuws. VMT sprak over deze en meer onderwerpen met Wim Kannegieter, directeur van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en Edith van Peij, kennisspecialist voeding en levensmiddelenwetgeving bij NBC Foodbase en werkzaam voor de NVB.

Zo moet de gele meelwormenfabriek van Divaks eruit komen te zien.

Insectenproducent bouwt aan grote meelwormenfabriek

De Litouwse insectenproducent Divaks is van plan om een eerste fabriek voor de productie van gele meelwormen. De fabriek zal naar verwachting in 2025 in gebruik worden genomen en zal jaarlijks tot 15.000 ton aan insecteneiwitten moeten gaan produceren.

Waterbesparing in de praktijk: hoe pakken deze 6 bedrijven dat aan?

Waterbesparing in de praktijk: hoe pakken deze 6 bedrijven dat aan?

In een wereld waar droogte steeds vaker voorkomt, wordt waterbesparing cruciaal. Hoewel huishoudens voor 70% van het drinkwaterverbruik verantwoordelijk zijn, voelen bedrijven de druk om duurzamer met water om te gaan. In dit artikel staan zes voorbeelden van bedrijven die hun waterverbruik verminderden met innovatieve methodes. Lees hoe ze dit hebben bereikt en hoeveel water ze jaarlijks besparen.

Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering van tussendoortjes

Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering...

Peijnenburg wil los komen van het imago 'toetje van het ontbijt' en herlanceert daarom het assortiment. Een deel van het ontbijtkoek-assortiment moet nu een verantwoord tussendoortje zijn zonder toegevoegde suikers.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.