QTMB-doorvoertule in verschillende maten frames beschikbaar

QTMB-doorvoertule in verschillende maten frames beschikbaar

Nieuw bij CC Nederland in het assortiment is de flexibele QTMB-doorvoertule van ICOTEK. Ook zijn er nieuwe maten frames verkrijgbaar voor de schroefloze kabeldoorvoer KEL-QUICK.

De nieuwe QTMB-doorvoeringen maken de invoer van geconfectioneerde kabels in het KEL-QUICK-systeem mogelijk. Een groot voordeel van de nieuwe doorvoertulen is de flexibiliteit tot 3 mm. Dat is met name interessant als gebruikers van tevoren de exacte kabeldiameter nog niet weten. De innovatieve golfsnede zorgt bovendien voor een betere afdichting. Het is nu voor het eerst mogelijk om grotere kabels, met een klembereik tot 23 mm, door te voeren in het KEL-QUICK-systeem.

Klembereik

Er zijn vier verschillende maten van de QTMB-tulen, waarmee je een klembereik hebt van 14 tot 23 mm. De nieuwe doorvoertulen zijn te combineren met de nieuwe maten van het KEL-QUICK-systeem. De frames deze systemen kunnen worden vergrendeld en dus zonder schroeven worden gemonteerd. Er zijn vijf nieuwe versies van de KEL-QUICK-frames.

Zowel de QTMB-doorvoertulen als de KEL-QUICK-frames hebben een beschermingsgraad van IP54.  Een verhoogde trekontlasting kan worden bereikt door ze te bundelen met een kabelbinder of beugel.

Meer informatie

Innovaties voor vlees- en proteïneverwerking op IFFA 2025, met als hoofdthema ‘Increasing Performance’. Bron: Messe Frankfurt

IFFA 2025 wil de toekomst van vlees en plantaardige eiwitten laten...

De grootste internationale vakbeurs voor vlees- en eiwittechnologie, de IFFA, opent van 3 tot en met 8 mei 2025 de deuren in Frankfurt am Main. Onder het motto 'Rethinking Meat and Proteins' presenteert de beurs innovatieve oplossingen en de nieuwste trends voor de complete productieketen, van grondstof tot eindproduct​.

Foto: Shutterstock

Veiliger voedsel dankzij innovatieve detectiechip

Onderzoekers hebben een microchip ontwikkeld die snel en effectief door voedsel overgedragen ziekteverwekkers detecteert. Deze innovatie belooft de voedselveiligheid aanzienlijk te verbeteren en het risico op besmetting te verminderen.

In gefrituurde producten komen verschillende schadelijke procescontaminanten voor. (Foto: Shutterstock)

Industrieel frituren: welke procescontaminanten kom je tegen en wat...

De voedselindustrie zoekt naar manieren om frituurprocessen gezonder te maken. Dat valt nog niet mee. Naast het hoge vetgehalte in snacks, zitten er in gefrituurde producten namelijk (potentieel) schadelijke procescontaminanten. En dat is niet alleen acrylamide, zo werd de afgelopen 15 jaar duidelijk. In dit artikel lees je welke contaminanten er zijn en hoe je deze door procesoptimalisaties vermindert.

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt: slechts 1 tot 5%. Data-analyse door AI kan de productie veel sneller naar een hoger niveau tillen, stelt Intelecy. "Procesoperators, QA-ers en R&D-specialisten kunnen dit zelf doen"

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging buiten Europa. VMT sprak met CEO Patricia Surendonk en duurzaamheidsspecialist Andrea Bolhuis over deze nieuwe stap.

Beeld: Tony's Chocolonely

Kleur paars zorgt voor juridische stappen tegen Tony's Chocolonely

Mondelez International heeft juridische stappen tegen een nieuwe campagne van Tony's chocoloney ondernomen. De chocoladeproducent moet de reeks chocoladerepen voorlopig van de Duitse markt halen. De paarse kleur van de verpakking schoot de multinational in het verkeerde keelgat.

Directeur NVB: 'Brood speelt belangrijke rol in eiwittransitie'

Directeur NVB: 'Brood speelt belangrijke rol in eiwittransitie'

De crompouce, vegan gebak, de eiwittransitie, suiker- en zoutverlaging en voedselveiligheidsissues. De bakkersindustrie is de laatste maanden veel in het nieuws. VMT sprak over deze en meer onderwerpen met Wim Kannegieter, directeur van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en Edith van Peij, kennisspecialist voeding en levensmiddelenwetgeving bij NBC Foodbase en werkzaam voor de NVB.

“We werken in de origine landen nauw samen met cacaoboeren om de ‘beste’ cacaobonen in te kunnen kopen. Zo zorgen we ervoor dat onze chocolade een geweldige smaak heeft.”

'Kwaliteitspremie en de chocoladebonus zijn tot 5 maanden extra...

Belcolade wil in 2025 koolstofneutraal produceren, maar voor de chocoladefabrikant houdt duurzaamheid meer dan dat in. "We hebben de ambitie om het aantal cacaoboeren in ons Cacao-Trace duurzaamheidsprogramma met 25% per jaar verder te laten groeien tot 25.000 in 2025. Tegelijkertijd behouden we de kwaliteitsnormen van onze cacao", zegt Youri Dumont.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.