Callifreeze van GEA getest in patatproductie bij Bergia

Callifreeze van GEA getest in patatproductie bij Bergia

Technologiebedrijf GEA heeft proeven afgerond met haar Callifreeze-systeem om de doeltreffendheid hiervan aan te tonen. Het systeem verbetert de productkwaliteit en bespaart energie door automatisch de toestand van bevroren producten te controleren.

Callifreeze gebruikt Aquantis-sensoren, waardoor verwerkers van diepvriesproducten de kwaliteitscontrole nauwkeurig kunnen uitvoeren. Het systeem kalibreert vriesparameters door continu de bevriezing van producten te monitoren. .

Het systeem kan met minimaal energieverbruik het gewenste niveau van bevriezing bereiken door de retentietijd, luchttemperatuur en ventilatorsnelheid te regelen.

Bergia Frites

GEA testte Callifreeze bij Bergia Frites in Roermond. Het systeem werd toegepast bij de productie van zowel reguliere patat als kronkelfriet van verschillende diktes.

Het Callifreeze-systeem werd geïnstalleerd bij de uitgang van de GEA IQF-tunnelvriezer om de parameters continu te bewaken. De technologie van GEA kon het percentage bevroren water meten in een productlaag van 80 tot 120 millimeter die vanuit de vriezer naar het verpakkingsgebied werd getransporteerd.

De resultaten laten bijvoorbeeld zien dat de kronkelfriet voldoende bevroren is wanneer de verdampingstemperatuur met 3°C omhoog gaat (van -33°C naar -30°C) met de oorspronkelijke retentietijd.

IFFA

GEA presenteert het Callifreeze-systeem op de Duitste vakbeurs voor de vleesindustrie, IFFA. Van 4 tot 9 mei staat het bedrijf in hal 8.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.