Zoetstoffen van monkfruit geen novel food meer in Verenigd Koninkrijk
Een opvallende ontwikkeling: de Britse Voedsel- en Warenautoriteit (FSA) heeft recentelijk bepaald dat concentraten uit monkfruit niet langer als...
Een opvallende ontwikkeling: de Britse Voedsel- en Warenautoriteit (FSA) heeft recentelijk bepaald dat concentraten uit monkfruit niet langer als...
In opdracht van de Europese Commissie (EC) beoordeelde de European Food Safety Authority (EFSA) opnieuw de veiligheid van zoetstof erythirol (E 968)....
Volgens het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) van de WHO is er op grond van drie recente studies "beperkt bewijs" dat aspartaam...
Volgens de internationale nieuwsbron Reuters gaat het kankeronderzoekscentrum van het WHO (IARC) binnenkort de kunstmatige zoetstof aspartaam op de...
2022 was een roerig jaar voor de voedingsindustrie. Van het einde van de coronapandemie naar de oorlog in Oekraïne, grondstoffenonzekerheid,...
Als je als R&D'er op zoek bent naar een vervanger voor suiker of een nieuw clean label-ingrediënt, stel je er dan zeker van dat je met betrouwbare...
Schimmels zijn zeer veelzijdig. Ze kunnen elke natuurlijke verbinding afbreken. Zo kunnen ze agrarische reststromen omzetten in nuttige ingrediënten,...
The Coca-Cola Company heeft het recept voor Coca-Cola zero sugar vernieuwd. Alle ingrediënten blijven hetzelfde, behalve de mix van smaken, meldt het...
Roquette en Brain Group schalen de productie van eiwitzoetstof Brazzein op. De partners hebben de r&d-fase voor de ontwikkeling van de zoetstof...
Ritchie cola zero sugar is gezoet met stevia, erythritol en -onmisbaar om de smaak af te krijgen- een kleine hoeveelheid sucralose. Opvallend is dat...