Wereldwijde foodtrends: gezondheid belangrijk, maar eten moet vooral een lekker pleziertje blijven

Wereldwijde foodtrends: gezondheid belangrijk, maar eten moet vooral...

In aanloop van een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld heeft de Franse SIAL weer een aantal wereldwijde foodtrends op een rij gezet. Trends als gezondheid, duurzaamheid en gemak blijven belangrijk, maar het eetplezier blijft toch altijd het allerbelangrijkste voor de consument. Plantaardig is aan een significante opmars bezig. In dit artikel wat trends op een rij.

Hoe gaan Internet of Things, kunstmatige intelligentie en traceerbaarheid de voedings- en drankindustrie transformeren? 5 trends op een rij

Hoe gaan Internet of Things, kunstmatige intelligentie en...

De gevolgen van de coronacrisis zijn sterk voelbaar in de voedings- en drankindustrie. Een van de gevolgen is dat de sector in een razendsnel tempo verandert en digitaliseert. Welke rol spelen trends als Internet of Things, kunstmatige intelligentie en traceerbaarheid hierin in 2021? 5 trends op een rij.

Hoe technologie in de voedselketen voedselverspilling en problemen met voedselveiligheid tegengaat

Hoe technologie in de voedselketen voedselverspilling en problemen...

Een duurzame voedselketen staat bij vrijwel ieder voedselproducerend bedrijf hoog op de agenda. Maar hoe maak je de keten - van boer tot bord - nu transparant? Marcel Koks van Infor legt uit hoe technologie kan helpen om inzicht te bieden in de voedselketen.

6 trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie: 'Radicale transparantie wordt nieuwe norm'

6 trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie: 'Radicale...

De ontwikkelingen in de voedingsindustrie gaan nog steeds snel. Consumentenbehoeften veranderen constant, wat gevolgen heeft voor de productie en innovatie in de voedingsindustrie. De Rabobank geeft 6 trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie. "We gaan niet meer eten, maar wel anders." VMT zet ze op een rij.

ING over trends na corona: Foodbedrijven moeten flexibel inspelen op veranderde vraag

ING over trends na corona: Foodbedrijven moeten flexibel inspelen op...

De coronacrisis zorgde voor een enorme verschuiving in de afzetmarkt van de voedingsmiddelensector: van horeca naar retail. Consumenten passen hun gedrag langzaamaan nu de horeca weer open gaat, maar het retailkanaal blijft volgens ING nog zeker anderhalf jaar groter dan voorheen.

Free From beurs verplaatst naar het najaar

Free From beurs verplaatst naar het najaar

De organisatie van Free From Food Retail Expo heeft de beurs van aanstaande juni moeten verplaatsen naar 23 en 24 november 2021 als gevolg van de corona-maatregelen. Het evenement is een sociaal netwerk voor ruim 6.500 foodprofessionals.

Arjen van Barneveld, Siemens: “Een trend is de democratisering van de vraag.”

Trending in 2021: productintroducties 75% sneller dankzij...

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie moeten steeds flexibeler kunnen inspringen op de behoefte aan nieuwe producten. Ze moeten daarnaast blijven voldoen aan alle randvoorwaarden en eisen van hun afnemers en de steeds complexer wordende voedselveiligheidsissues en wetgeving.

De R&D'er die deze 10 trends opvolgt is spekkoper in 2021Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees De R&D'er die deze 10 trends opvolgt is spekkoper in 2021

De coronacrisis leidt wereldwijd tot veranderende consumentenbehoeften. Euromonitor signaleert in haar trendrapport 10 trends voor 2021 als gevolg van de coronapandemie. In dit artikel de tien trends op een rij om rekening mee te houden bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Wat zijn volgens Flanders's FOOD de voedingstrends voor 2021?

De coronacrisis heeft volgens Flanders' FOOD stevig ingehakt op zowat alle aspecten van ons vertrouwde leven en heeft ons meer laten nadenken over het belang van familie, vrienden en een goede gezondheid.

Afbeelding van Rico k via Pixabay

Smaakrapport Kerry: Nostalgische smaken populair door coronacrisis

Kerry presenteert zoals elk jaar smaakkaarten. Deze tonen de smaken waarvan zij verwachten dat ze een rol zullen spelen in het komend jaar. Dessertsmaken zoals creme brulee worden populair in de drankencategorie terwijl alcoholsmaken zoals whisky een weg vinden in zoete gerechten.