Voor abonnees
Voor abonnees
FDA

Voor abonnees FDA introduceert nieuwe preventiestrategie tegen besmetting van verse...

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een nieuwe strategie gelanceerd om besmetting van verse en bevroren bessen met virussen zoals hepatitis A en norovirus tegen te gaan. De aanpak, ontwikkeld in samenwerking met de industrie en internationale belanghebbenden, richt zich op hygiëne, wetenschappelijk onderzoek en wereldwijde samenwerking.

ingredienten en grondstoffen

Safe met Michelle: Ben je politieagent of coach?

Het meetbaar en inzichtelijk maken van de voedselveiligheidscultuur is een veelvoorkomend vraagstuk bij bedrijven. Sta je iedere dag op collega's te mopperen omdat de bezems niet op het 5S-bord zijn gehangen? Of komen er bij de maandelijkse hygiëneronde altijd dezelfde punten naar voren? Mogelijk heb je te maken met een structureel probleem in je bedrijf. Om te zien hoe voedselveiligheidscultuur er in de praktijk uitziet, neem ik een kijkje in de keuken van De Specialiteitenbakkerij.

Mensen & Loopbaan

Nieuwe baas Euroma zet in op natuurlijke smaakstoffen en zout- en...

Euroma krijgt een nieuwe ceo, Bert Bakker. De ingrediëntenleverancier ziet veel potentie in de markt voor natuurlijke smaakstoffen en alternatieven voor suiker en zout. Bakker: "Met name het gebruik van kruiden en specerijen, groeit."

Economie & Bedrijven

Waarom bedrijven met een scherpe focus zoveel beter presteren

KENNISPARTNER - "Alle neuzen dezelfde kant op" is een gevleugelde uitspraak die te pas en te onpas in het bedrijfsleven wordt geroepen. De vraag blijft alleen hoe dit bereikt kan worden en waarom deze 'organisatiefocus' zo belangrijk is.

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Trending in 2020: Gevraagd en ongevraagd adviseren over kwaliteit

Kwaliteitsmanagers hebben de laatste jaren veel meer op hun bordje gekregen, maar Arjo van den Berg vraagt zich af of ze dat niet aan zichzelf te danken hebben. "De kwaliteitsmanager moet weer terug naar zijn eigenlijke rol: het gevraagd en ongevraagd advies geven aan de organisatie over kwaliteitszaken."

32720390 - folder tabs with focus and blur effect. business concept image for illustration of quality management system.
Voedselveiligheid & Kwaliteit

Vernieuwde versie FSSC 22000-norm is in mei verschenen

KENNISPARTNER - In mei is een nieuwe versie van de FSSC 22000-norm verschenen. Versie 4.1 is vervangen door versie 5. In deze bijdrage wordt aangegeven wat de grootste veranderingen zijn en wanneer de upgrade naar de nieuwe versie moet plaatsvinden.

Algemeen

Jaap Petreaus van FrieslandCampina finalist in MVO-manager van het...

Geanne van Arkel ( Head of Sustainable Development bij Interface), Jaap Petraeus (Manager Corporate Sustainability bij FrieslandCampina) en Marlijn Simons-Somhorst (Manager Corporate Responsibility & Relations bij Lidl Nederland) zijn genomineerd voor de titel 'MVO-manager van het jaar 2018'.

Algemeen

Kwaliteit delegeren is 'out', verantwoordelijkheid nemen een 'must'

Onze adviseurs krijgen regelmatig de volgende vraag van directeuren en directeuren-grootaandeelhouders: wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitszorg en waar moet ik rekening mee houden?

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Bureau Veritas verliest klanten door schorsing BRC

Door de schorsing van de BRC moeten klanten van Bureau Veritas noodgedwongen uitwijken naar andere certificatie instellingen om toch tijdig te worden gecertificeerd. Directeur Marius Rodenburg kan niet aangeven hoe lang de schorsing nog zal duren. "We informeren onze klanten …

Economie & Bedrijven

10 randvoorwaarden voor succesvol middenmanagement in food

Middenmanagers zitten vaak tussen twee vuren. Ze vertalen de strategie van de directie naar de werkvloer, maar zijn vaak ook vertegenwoordiger van de werkvloer. Wat zijn de tien randvoorwaarden voor een succesvol middenmanagement?