Quality Time met IJsbrand: Kwaliteit checken met UV lamp in de voedingsindustrie (video)

Quality Time met IJsbrand: Kwaliteit checken met UV lamp in de...

VIDEOCOLUMN - In deze aflevering van Quality Time met IJsbrand laat IJsbrand Velzeboer zien hoe een eenvoudige UV-lamp van ongeveer 250-350 nanometer kan helpen bij een snelle kwaliteitscontrole of ingangscontrole van voedingsmiddelen.

Duurzame dilemma's in cacao, koffie en cashew in Ivoorkust: van ontbossing tot een onvoorspelbaar klimaat

Duurzame dilemma's in cacao, koffie en cashew in Ivoorkust: van...

VMT kreeg de mogelijkheid om met Ofi - een van grootste inkopers van grondstoffen zoals cacao - plantages te bezoeken en met boeren te praten over duurzame praktijken. Klimaatverandering verandert hun werk en de teelt. Een reportage over de dilemma's van duurzaamheid.

Koffieproducenten mogen samen capsules recyclen, zegt ACM

Koffieproducenten mogen samen capsules recyclen, zegt ACM

Koffieproducenten mogen samen investeren in sorteermachines waarmee koffiecapsules beter uit afval kunnen worden gehaald. De samenwerking tussen de bedrijven staat niet op gespannen voet met de concurrentieregels, oordeelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Recall van honderden merken blikjes koffie vanwege Clostridium botulinumVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Recall van honderden merken blikjes koffie vanwege Clostridium...

Vanwege een mogelijke besmetting met Clostridium botulinum zijn koffieproducten van 128 verschillende koffiebranderijen teruggeroepen in de Verenigde Staten.

Zo'n 30 procent van koffiedrinkend Nederlander maakt gebruik van koffiecups. (foto: Shutterstock)

Koffiefabrikanten slaan handen ineen om cupjes tweede leven te geven

Koffiefabrikanten slaan de handen ineen om de recycling van koffiecapsules in Nederland te stimuleren. In 2026 moet 75 procent van de aluminium cupjes worden hergebruikt. Nu is dat nog 25 procent. Acht bedrijven zetten zich hiervoor in en richten de vereniging Koffiecapsule Recycling Nederland op.

Beter schuimende cappuccino of cacaovrije chocolade? Prijzen voor innovaties op de FiE

Beter schuimende cappuccino of cacaovrije chocolade? Prijzen voor...

Tijdens de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe vielen onder andere FrieslandCampina en Corbion in de prijzen. Ook startups werden in het zonnetje gezet. Opvallend waren de twee startups die cacaovrije chocolade maken.